Jymy ilakoi Porissa – Kohonen sivuaa Pirisen ennätystä

Kankaanpään Maila – Sotkamon Jymy 0-2 (0-2, 0-11)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy saalisti sateisessa ja lopulta juoksurikkaassa ottelussa kolme pistettä itselleen Porin pesäpallokentältä. Yleisön jouduttua värjöttelemään koleahkossa kesäsäässä vähien juoksujen kera, aukesi urku kuitenkin lopulta toisella jaksolla ja varsinkin kolmannessa vuoroparissa, jossa syntyi peräti kuusi juoksua erillisillä lyönneillä.

– Sääli, että vettä satoi. Potentiaalia oli vielä isompaan yleisömäärään ja hienompaan tapahtumaan, mutta ei mahda mitään, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen harmitteli.

Huomionarvoista oli se, että Jymyn Niko Korhonen onnistui tuomaan ottelussa peräti 7 juoksua. Tämän lisäksi Niko onnistui iskemään päätösvuorossa kunnarin 2-jatkeelta 1-tilanteessa. Edessä juossut Niilo Piiponniemi joutui kuitenkin tyytymään kotipesän kynnyksellä tuomarin pillinvislaukseen palon merkiksi.

– Erittäin hienoa, että näitä tapahtumia järjestetään, jotta saadaan pesäpalloa levitettyä eri kaupunkeihin. Meidän joukkue näyttää syttyvän näihin vielä hyvin, Jymyn ykköspalkittu Jani Komulainen iloitsi.

Lähimpänä Kankaanpää oli kuparisen rikkomista toisen jakson toisen tasoittavalla Petri Kulmalan 3-jatkelyönnin livettyä 3-polttaja Jani Komulaisen räpylästä hietikolle asti. Varmistamaan rientänyt Piiponniemi sai kuitenkin tuhottua etenijän juuri ennen kotipesää.

– Harmittaa, että oli hyvä tapahtuma, mutta huono sää ja erittäin huono kotijoukkue, Kankaanpään pelinjohtaja Jukka Karttunen manasi.

kode_pori

Ottelu oli mielenkiintoinen myös sen vuoksi, että Toni Kohonen sivusi Porissa Pasi Pirisen otteluennätystä miesten Superpesiksessä. Molemmilla on nyt 607 pelattua ottelua. Toni tulee ohittamaan historiallisesti Pirisen vierasottelussa Pattijoen Urheilijoita vastaan ensi torstaina 11.6. klo 18 alkavassa ottelussa.

Jymy on nyt runkosarjassa jaetulla ensimmäisellä sijalla Vimpelin kanssa. Molemmilla on kerättynä 22 sarjapistettä.

Tiesitkö tätä?

Niko Korhosen tuotujen määrä päivän ottelussa (7) on suhteellisen poikkeuksellinen, mutta ei aivan tavaton. Jarmo Heikkinen toi vuonna 2002 ottelussa Oulun Lippoa vastaan 9 tuotua juoksua ja tuossa ottelussa Toni Kohonen löi niin ikään 9 juoksua.

Jymy pelasi ottelussa poikkeuksellisesti oransseilla varapaidoilla. Näin vältyttiin sekaantumisilta Kankaanpään samankaltaisen pelipaidan kanssa.

Ottelu pelattiin tavallisesta poiketen Porissa. Järjestäjänä ja kotijoukkueena oli Kankaanpään Maila.

-AH