Jymy ja Veto kohtaavat kesän ensimmäisessä El Klassikossa

Pesäpallojännäreiden katseet kohdistuvat tiistai-iltana Vimpelin Saarikentälle, kun Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto kohtaavat tälle kesälle ensi kertaa runkosarjassa. Vaikka ottelu herättääkin pesäpallokansassa tavallista suuremman huomion, nostaa Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen jok’ ikisen muunkin sarjapelin yhtä tärkeään arvoon.

– Runkosarjassa on tarkoitus kerätä pisteitä niin paljon kuin mahdollista, joten siinä mielessä peli torstaina Kankaanpäätä vastaan oli yhtä tärkeä kuin tämä peli, Korhonen huomauttaa.

– Onhan tämä kuitenkin pesäpalloilevalle Suomelle ja Jymylle kova ja mielenkiintoinen peli, sitä ei pidä kiistää, lisää hän heti perään.

Nosti sitten näiden joukkueiden kohtaamisen mihin huomioarvoon tahansa, fakta on se, että kyseessä on sarjan tämänhetkinen kärkiottelu. Vimpeli johtaa sarjaa tällä hetkellä sarjaa kuudentoista pisteen turvin ja Jymy on toisena pisteen perässä, yhden ottelun vähemmän pelanneena.

– Molemmat ovat edenneet tappioitta tähän asti. Nyt on varmasti tiedossa herkullinen pesäpallokoitos, Korhonen tuumii.

– Peli seuraa luultavasti samaa kaavaa kuten nämä pelit viime vuosina yleensäkin. Peli ratkeaa siihen, kumman ratkaisupelaajat ovat paremmalla tasolla. Tämän ottelun tulee voittamaan vähemmän virheitä tekevä joukkue.

Roope Korhonen on tällä hetkellä Jymyn ykköstykki 24:llä lyödyllä juoksulla. 600:n juoksun raja rikkoutui Hyvinkäällä 17.5. ja ottelua kohden lyötyjä on syntynyt neljän kappaleen keskiarvolla.

Roope Korhonen on tällä hetkellä Jymyn ykköstykki 24:llä lyödyllä juoksulla. 600:n juoksun raja rikkoutui Hyvinkäällä 17.5. ja ottelua kohden lyötyjä on syntynyt neljän kappaleen keskiarvolla.

Avainpelaajat Vimpelillä ovat ainakin tähän mennessä olleet kovassa vireessä. Kärkilyöntitilaston neljä ensimmäistä sijaa ovat Vedon ykköskärjen iskijöiden (Kanala-Haapakoski-Isoketo-Puputti) hallussa.

Kauden yllättäjää Vedon joukkueesta miettiessä Mikko nostaa kuitenkin esille miehen tämän nelikon ulkopuolelta; nuoren Matias Rinta-Ahon, joka on lyönyt seitsemässä ottelussa 15 juoksua.

– Matias Rinta-Aholle on nostettava hattua, kun on noussut kotiutushierarkiassa ylöspäin. Aikaisemmin hän oli peräpäässä ja nyt valokeilassa yhtenä pääkotiuttajista, Korhonen kehuu.

20140317_KajausLive_netti uusi

Peli Vimpelissä alkaa klo 18 ja on kuultavissa Radio Kajauksen aalloilla, sekä Kajauksen nettiradiossa, johon pääset painamalla tätä linkkiä.

Lähetys nähtävissä veloituksetta myös Ruutu-palvelusta.

-AH