Jymy jäi pisteittä Kempeleessä

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy 1-0 (2-1, 1-1)

Ottelun tilastot

Ilo Kempeleen Sarkkirannassa oli ylimmillään tiistai-iltana, Kempeleen Kirin ”general manager” Sami Saloranta pomppi ja riemuitsi ääni käheänä, yleisö huusi villisti ja kotijoukkue kerääntyi juhlimaan kotipesään. Hallitseva mestari Sotkamon Jymy oli kaatunut jaksoin 1-0 ja jäänyt vielä ensimmäistä kertaa kokonaan pisteittä tällä kaudella.

– Tyytyväisyyttä ei pysty peittelemään, Kempeleen pelinjohtaja Juha-Matti Ranta tuumasi lehdistötilaisuuteen kävellessään.

Ottelun anti on varsin yksinkertaisesti purettavissa, Jymyn 3-tilanteet jäivät vähäisiksi ja muutamat saadut kotiutusyritykset eivät ”sinisellä laguunilla” onnistuneet, kun taas Kempele hyödynsi seitsemän 3-tilannettansa lähes 50 prosentin varmuudella. Kertaalleen kotiutettiin 2-rajanäpyllä Markus Tuikan palautusheiton viuhuessa kotipesän ohi ja kaksi muuta kotiutusta syntyivät superpesisdebyyttiään pelanneen Jani Korhosen mailasta. Molemmat Korhosen kotiutuskumurat tippuivat vastustamattomasti väliin.

– Kyllähän meidän sisäpeliesitys oli luokaton. Ulkopelissä pelasimme erittäin hyvin, mutta sisällä ei löytynyt vastuunkantajia, kun peli ei lähtenyt pyörimään, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen summasi.

Edes Jymyn parhaana palkittu Niilo Piiponniemi ei keksinyt pelistä hyvää sanottavaa.

– En missään nimessä voi olla omaan esitykseen tyytyväinen. Erittäin pettynyt olen, Piiponniemi totesi.

Seuraavaksi Jymy pelaa jo heti torstaina kotikentällään Hiukassa Pattijoen Urheilijoita vastaan klo 18. Lauantain kotiottelu pelataan Kajaanissa Kankaanpään Mailaa vastaan klo 17. Tuona pesäpallon Superlauantaina pelataan myös naisten Superpesistä, vastakkain ovat Kajaanin Pallokerho ja Seinäjoen Maila-Jussit. Tuo peli alkaa klo 13.

Teksti ja kuva: Antti Haapasalo