Jymy jatkaa tappioitta – Veto hyytyi Hiukan helteessä

Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto 2 – 0 (8-4, 4-1)

Ottelun tilastot

Hiukassa nähtiin alkukauden odotetuin kohtaaminen, kun vuosikymmenen titaanit kohtasivat aurinkoisessa Hiukassa. Yleisöönmenevä ottelu päättyi Jymyn selkeään voittoon yli 2200-päisen katsomon riemuksi.

Pelin kokonaiskuva oli ennakkoasetelmiin nähden jopa käänteinen: Jymy ratkaisi voiton läpilyönneillä ja hyydytti Vedon yksittäisiä juoksuja nakutelleen sisäpelin. Vimpeliläiset aloittivat vahvasti. Joukkueen ensimmäinen sisävuoro tuotti kolme yksittäistä tikkiä ja lyönnit pyörivät toiselle kierrokselle.

Jymy ei tarvinnut kavennukseen kuin kaksi lyöjää. Niilo Piiponniemi eteni ykköselle ja esiin astui Joni Rytkönen. Ryde huudatti kotiyleisöä iskemällä pallon 3-luukusta Hiukkaan.

– Joka vastustajalla on jäänyt kuvionvaihdossa tilaa sinne. Sain kaarelta tiedon, että käänsivät ja yritin sinne kumuraa. Osui mukavasti keskelle risua, Jymyn ykköspalkittu Rytkönen kommentoi lehdistölle.

Sen enempää Jymy ei saanut alussa aikaan, sillä joukkue sotki sisäpeliään läpi ottelun huonoilla lyöntivalinnoilla, merkkivirheillä ja kopinnostopaloilla. Takapaloja joukkueelle tuli yhdeksän ja useamman palon lyöntivuoroja kolme. Pelinjohtaja Jani Komulainen joutui antamaan tästä risuja joukkueelleen.

– Tuhottiin omaa peliämme enemmän kuin missään aiemmassa pelissä. Poikkeuksellista olivat runsaat merkkivirheet, hän sadatteli.

Roope Korhoselle heikompia lyöntivuoroja sattui tänään useampia. Mutta kun Jymy oli ahtaalla ensimmäisen jakson lopulla ja tarvitsi Roopea, ilmoittautui hän jälleen kerran ratkaisijan rooliin. Kauden hienoin kanuuna painui 2-pesän päältä maisemiin, eivätkä Sami Haapakoski ja Matias Rinta-aho voineet kuin levitellä käsiään. Pajatsontyhjennyksellä Jymy siirtyi edelle. Kun Lauri Rönkön kumura lipsahti vetolaisräpylöiden kautta juoksuradalle, sai Jymy kaksi lisäjuoksua ja Vimpelin viimeisen vuoron yritys jäi vaisuksi.

Roope Korhonen tuuletti kauden viidettä kunnariaan kotiyleisön edessä.

– Meillä on ollut tänä vuonna sellainen hyvä puoli tässä, että ihan sama mitä taululla on, pelimme lähtee siitä huolimatta käyntiin. Luotto sisäpeliin on tosi kova tällä hetkellä, muisti Komulainen myös kehua omiaan.

Jälkikäteen voi todeta, että toinen jakso karkasi Vedon käsistä jo alkuunsa. Niko Korhosen ykköstilanteen pomppu jäi matalaksi ja sisällä erinomaisesti pelannut Vedon ykköspalkittu Mikko Kanala pääsi näyttämään heittovoimaansa. Pallo ei kuitenkaan löytänyt kakkospesälle vaan sinkoutui ulos stadionilta ja Jymy sai harhalla kaksi juoksua. Tämän jälkeen alkoivat kotijoukkueen pelaajien keskinäiset kopinnostopalokilpailut, mutta Vimpeli ei pystynyt ottamaan aloitetta.

Harhaheitto sujahti aina Jymyn toimiston viereiselle raitille saakka.

Kolmannen aloittavalla Roope tykitti keskisaumasta lisäpinnan kotiuttaen kolmannen juoksunsa tuoneen Rytkösen ja lopullisen ratkaisun löi kunnarilla tyhjään kenttään Markus Tuikka neljännen sisävuoron alussa. Vedon kavennus tuli Jymyn heitettyä vuorostaan ohi kakkospesästä, mutta siinä vaiheessa alla oli jo kaksi paloa. Antti Kiiskisen heitto Janne Mäkelän kotiutuksesta päätti Vimpelin pyristelyt. Jymy otti ensimmäisen voiton kotikentällään rakkaasta vihollisesta elokuun 2017 jälkeen ja jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena sarjassa.

Kova testi on kuitenkin edessä heti huomenna Alajärvellä, sillä tämän pelin päättymisestä jäi väliä seuraavan koitoksen alkuun vain 19 tuntia.

Katso ottelun lehdistötilaisuus ohesta:

Huominen ottelu alkaa klo 15 ja on nähtävissä fanikameralähetyksenä. Poikkeuksellisesti Alajärveltä ei tule radiolähetystä.

Teksti: Olli Korhonen & Juuso Hyvönen
Kuvat: Jussi Korhonen