Jymy jatkaa tappiotta

Alajärven Ankkurit – Sotkamon Jymy 0-2 (0-4, 4-9)

Ottelun tilastot

Jymy jatkoi tappiotonta alkukauttaan Kitron pesäpallostadionilla varsin leppeän kesäisissä lämpöasteissa. Kevät ja kesä on antanut sään puolesta odottaa itseään Kainuussa, mikä on vaikuttanut siihen, ettei Jymy ole saanut harjoiteltua ulkona samalla volyymillä, kuin yleensä tähän aikaan vuodesta. Tähän peilattuna pelinjohtaja Mikko Kuosmanen oli tyytyväinen peliesityksiin.

– Tosi pitkällä aikavälillä ollaan pelattu näitä pelejä, eikä olla päästy treenaamaan lumen takia. Rutiinitasoa ja kaverille pelaamista alkoi kuitenkin tänään näkymään. Tässä pelissä oli paljon hyvää, Kuosmanen kiitteli joukkuetta.

Ensimmäisellä jaksolla Ankkurit jäi juoksuitta, mutta toisen jakson alkuun se siirtyi johtoon Santeri Särkisen loistavalla 2-jatkekumuralla. Sen jälkeen johtoasemasta käytiinkin kissa ja hiiri -leikkiä pari vuoroa, kunnes Jymy neljännessä vuoroparissa karkasi Ankkureilta tavoittamattomiin viiden lyödyn juoksun myötä. Joukkoon mahtui myös yksi kunnari, kun Jere Vikströmin pystymailalyönti kantoi 2-koppari Henri Heikkisen yli tavoittamattomiin kahden juoksun arvoisesti.

– Jos jotakin tästä pois ottaisi, niin ne 2-rajanäpit (Jymy kotiutti kahdesti 2-rajanäpyllä, toim. huom.) ja tuossa lopussa Vikströmin kunnari. Ryhti olisi meillä pitänyt säilyä loppuun asti, Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen harmitteli.

Oikealla Kalle-Tapio Huusko ja vasemmalla superpesisuran avauslyönnissä käytetty pallo.

Ottelussa koettiin myös merkkipaalu, kun Kalle-Tapio Huusko löi ensimmäisellä jaksolla superpesisuransa ensimmäisen juoksunsa. Kihautus syntyi etumiehen yli suuntautuneella kumuralla, jonka turvin Niilo Piiponniemi livahti kotipiirin turviin. Niilo Piiponniemi oli tuomassa toisella jaksolla myös Kalle-Tapion toista lyötyä. Tällä kertaa kotiutus syntyi näpäyksellä 2-rajasta Mikko Kuosmasen oivallisen yllätysoton myötä.

– Hyvä nousu meiltä. Jäätiin siltaan siinä ja tunnetaso varmasti laski, mutta sisäpelissä tuli hyviä ja fiksuja lyöntiratkaisuja, Kuosmanen kertasi.

Seuraavan kerran Jymy pelaa tulevana tiistaina 23.5. kotiavauksen Hiukan pesäpallostadionilla. Klo 18 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi Koskenkorvan Urheilijat.

-AH