Jymy jatkaa voittojen tiellä – yksi piste karkasi ”liitolle”

Seinäjoen JymyJussit  Sotkamon Jymy 0-1 (1-7, 1-1)

Ottelun tilastot

Kainuulaiset karauttivat sunnuntain ratoksi Seinäjoelle vierasputken kolmanteen otatukseen. Kesän kuumin pelipäivä antoi pari sarjapistettä, kun toisen jakson jaksotasuri lihotti ainoastaan ”liiton pistepussia”.

Jymyn pelinjohtaja Iiro Haimi juoksutti violettioranssit kiilaan samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkona Alajärvellä. Hutunkeittotilaston kärkinimi Aapo Komulainen johdatti Jymyn voitokkaasti ulkopeliin. Komulaisen johtama ulkopeli sai heti JymyJussien kärjen kiinni ja ulkopeli suoritti varmasti: kolme paloa kakkospesälle ja mailan varteen. Mailan varressa peli rullasi mallikkaasti. Kärkikolmikko Elmeri Purmonen Jere VikströmKalle Kuosmanen rakentelivat palottoman ajolähdön, kun Purmonen löi ensiksi itsensä suoraan kakkoselle jarmoheikkismäisellä kolmosjatkeelle surranneella pystärillä. Hannes Pekkisen lyöntivuorolla merkattiin kahdesti: molemmilla lennettiin ja lyötiin pieni kakkosrajaan, mutta JymyJussien etukenttä sai suoritettua palot kotipesään. Roope Korhonen johdatti Jymyn johtoon keskisaumavedolla ja Kuosmanen kiiti kotipesään.

JymyJussien toinen sisävuoro ei antanut aihetta juhlaan, kun kainuulaiset nakuttelivat palot vaihtotilanteista. Todettakoon myös tässä vaiheessa, että JymyJussit tuhrivat illan aikana peräti seitsemän paloa viimeisen lyönnin laittomina. Jymyn vuoro lähti kakkoskeulasta. Iivari Vihanto, Aleksanteri Huotari ja Komulainen rakensivat ajotilanteen. Roope Korhosen sekä Jere Heikkisen epäonnistuneiden kotiutusyritysten jälkeen kahden palon tilanteessa tilanne valui Ville Kotrolle. Kotron viimeisellä lyöty kumura kakkossauman päälle toi kuitenkin yhden lisäjuoksun.

Ensimmäinen jakso ratkesi lopullisesti kolmanteen vuoroon: kotijoukkue ei saanut vieläkään mitään ilmaista Jymyn ulkopelistä, mutta Jymy takoi lopettavallaan viisi juoksua. Roope Korhonen ja Heikkinen iskivät juoksut mieheen, jonka jälkeen peli seisahtui hetkeksi 0-3-tilanteeseen. Komulainen päätti lopulta vapauttaa Pekkisen kumurallaan kolmoselta kotiin. Edellisessä vuorossa juoksun lyönyt Kotro jatkoi juoksutehtailuaan, kun väliin tippunut kumura karkasi koppareilta kauas Unico Areenan takaosaan. Kotro ja Komulainen saivat hölkytellä rauhassa kentän ympäri kahden juoksun edestä. Jymy pääsi vielä pelaamaan kärjestä, mutta vuoro päättyi kopinnostopaloon. Kotijoukkueen neljäs vuoro oli jakson paras ja lopulta kahden palon tilanteessa Markus Hallasuo sai lyödä Matias Litmasen kotiin. Kavennusjuoksu oli kuitenkin kosmeettinen, ja jaksotauolle päästiin Jymyn voittaessa avausjakson 7-1 lukemin.

Kotro juhlimassa kunniajuoksua avausjakson kolmannessa vuorossa.

Toinen jakso alkoi vierailta ensimmäistä jaksoa kehnommin. Ykköskärki käytti yhden palon ja koska peli ei käynnistynyt toivotulla tavalla, niin palot säästettiin kakkoskeulaan. Tällä kertaa ei onnistumisia tullut ja ainakin kotijoukkue sai haluamansa alun toiselle jaksolle. Samat toiveet täyttyivät myös lopettavalla vuorolla, kun Aapo Hiltunen löi isännät johtoon Tino Alaspään juostessa. Tälläkin kertaa juoksu tuli kahden palon tilanteessa.

Toisessa vuoro jymy rakensi ajotilanteen kakkoskeulasta, mutta kahdesta kotiutusyrityksestä huolimatta juoksu jäi saamatta. JymyJussien sisävuoro puolestaan alkoi räväkästi, kun Litmanen puhkoi viimeisellä lyönnillä 1-tilanteessa Jymyn takakentän. Kova pommi painui koppareiden välistä maisemiin, mutta osui ja pysähti keskellä takakenttää olleeseen laitamainokseen. Miska Mäkiviita yritti kirmata lyönnilla aina kotipesään saakka, kun taas Litmanen tyytyi osaltaan kakkospesälle saavutettuun pesäturvaan. Jymyn ulkokentän taittoheitot olivat kuin oppikirjasta ja Mäkiviita paloi kotiin muutaman metrin verran. Tämän jälkeen JymyJussit eivät saaneet enää miestä kentälle, ja kun välissä syntyi vielä kopinnostopalo Komulaisen korkeasta tolpasta, niin vuoro vaihtui Litmasen palaessa kolmospesälle.

Vikström toi kolmannessa vuorossa Jymyn tasoitusjuoksun R. Korhosen lyömänä. Roopella merkattiin myös toinen otto, mutta se päättyi paloon kuten myös Heikkisen yritys. Lopettavalla isännät saivat yhden yrityksen kotiin, mutta Jymyn ulkopeli suoritti edelleen korkealla tasolla.

Antti Hartikainen ja Hannes Pekkinen juhlivat juoksua kaarella.

Neljännessä vuorossa Jymy sai unelma-alun: Vikströmin vaihdettua Purmosta ykköseltä kakkoselle, karkasi JymyJussien polttoheitto kauas kakkospuolen töntäreen yli. Liukkaasti liikahtavat etenijät kirmasivat, mutta kotipesään Purmosesta syntyi niukka palo ja Vikström ennätti kolmoselle. Jymy ei kuitenkaan saanut täytettyä pesiä ja koko vuoron kolmospesällä kotiutusta odottanut Vikström pääsi yrittämään juoksua vasta R. Korhosen tullessa lyömään viimeisenä lyöjänä. Roopen veto jäi kuitenkin polttolinjaan ja Vikström irtosi kolmoselta. Jymy tappeli kuitenkin vielä nollavuoron ja nappasi kaksi pistettä (jälleen kerran pitkälle) kotimatkalle.

Ulkopelissä jymyläiset onnistuivat tasaisesti. Kolmen tehdyn palon ulkopelaajia oli tänään Kuosmanen, Vikström, Pekkinen ja Kotro, joka palkittiin myös Jymyn parhaana. Jymyn kakkonen oli kolme juoksua lyönyt Roope Korhonen. Kotijoukkueen ykkönen oli Mäkiviita ja kakkonen Jymyn sopimuspelaaja, mutta JymyJusseissa lainalla pelaava Veeti Kokko. Jymy vei ottelun 3-tilanteet 19-9.

Katso Boltin lehdistötilaisuus alta!

Tulevalla viikolla Jymy matkaa perjantaina Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi Raaheen. Seuraava kotimatsi puolestaan pelataan Marjex Stadionilla maanantaina 3. kesäkuuta, kun vieraaksi saapuu Kouvolan Pallonlyöjät. Hanki liput ennakkoon Jymyn kotiotteluihin osoitteesta: www.ticketmaster.fi/sotkamonjymy.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen