Jymy jatkoi voittokulkua – Kitee jäi pisteittä rantakentällä

Sotkamon Jymyn peräkkäisten voittojen sarja kasvoi jo kahdeksaan, kun se otti vierasvoiton Kiteestä Rantakentällä jaksoin 1-0 (2-2, 4-2). Helteisessä säässä pelattu ottelu houkutteli paikalle 2038 katsojaa. Ensimmäinen jakso meni pitkään Kiteen johdossa, mutta Sotkamo kampesi neljännessä vuorossa tasoihin ja toisen jakson Komulaisen kunnari vei lopulta vieraat voittoon. Erikoisuutena päivän pelistä mainittakoot runsas pystymailanäpyjen viljely Jymyn osalta, näitä retronäpyjä nähtiin varmaan puolenkymmentä, yksi jopa kakkostilanteen vaihtolyöntinä Immo Rautiaisen mailasta.

Varonen: ”Rohkeus ja päättäväisyys puuttui”

Ensimmäinen jakso alkoi molemmilta joukkueilta nihkeästi. Sotkamo rakensi ensimmäisen tasoittavalla Roope Korhoselle palottoman ajon, mutta Roope läväytti lyöntinsä suoraan ykkösvahdin hanskaan. Merkistä kotiin lähteneen Niko Korhosen palo oli heti selviö, mutta samalla olivat myös kakkos- ja ykköspesältä irti Antti Hartikainen ja Niilo Piiponniemi, ja seurauksena oli vuoronvaihto.

Kiteen juoksuista vastasi Pasi Kokkonen, joka kolmannen aloittavalla löi ykköstilanteessa pallon pystymailalyönnillä vastustamattomasti läpi kakkosjatkeelta. Pallo pyöri kasvistoon asti ja tuloksena oli kunnari ja yksi tavallinen juoksu, jolla Kitee siirtyi 2-0 johtoon.

Toni Kohonen ja Roope Korhonen olivat vastuussa Jymyn juoksuista väli- ja saumalyönnillä, mutta hööki ei riittänyt voittojuoksuun asti ja jakso päättyi tasan 2-2.

– Kotiutukset eivät 2-0 –tilanteessa onnistuneet, siinä oli kulminaatiopiste. Pelistä puuttui siinä kohtaa rohkeus ja päättäväisyys perussuorituksista. Ei siinä tullut oikein yhtään kunnon yritystä, se oli meidän etsikkoaika. Ulkopelihän oli hyvää ja täytyy olla tyytyväinen, että se kesti, Kiteen pelinjohtaja Vesa Varonen pohtii.

– Ei ollut yllätys, että Kokkonen löi meitä vastaan täällä kunnarin. Tuntuu että joka kesä käydään katsomassa sama lyönti, Jymyn pelipäällikkö Mikko Kuosmanen veistelee.

Mikko Korhonen innostui Jymyn juoksun jälkeen iskemään kättä jopa kameramiehen kanssa.

Komulainen vuorostaan kunnarilyöjänä

Jymy laittoi tallan pohjaan heti toisen jakson aluksi, kun Jani Komulainen yllätti Kiteen takakentän ykköstilanteessa kunnarin arvoisesti. Lyönti olisi lentänyt takaa laittomaksi, mutta pallon nirhattua Jussi Hurskaisen räpylän reunaa, ei Komulaisella ja kotiin juosseella Antti Hartikaisella ollut sen suurempaa kiirettä.

Akin näpäytyksen ja Jimin pystymailakotiutuksen jälkeen Kitee oli saada peliään auki Topi Hurskaisen tyhjään kenttään lyödyn kunnarin myötä, mutta kaksi perättäistä paloa 1-3-tilanteessa tyrehdyttivät aluillaan olleen hurmoksen. Yhdessä kotiutuksessa Kitee onnistui vielä viimeisessä vuorossa Sami Partasen näpyllä, mutta kiri jäi siihen ja jakso päättyi vieraille 4-2.

Jani Komulainen löi Kiteellä kauden neljännen kunnarinsa.

– Jos läpäreitä lyödään, niin silloin jakso myös yleensä voitetaan. Erittäin hyvä nousu ensimmäisellä jaksolla. Tilannemäärä oli koko ajan iso, mutta kotiutukset eivät onnistuneet tänään toivotulla tavalla, muuten peli oli kyllä hyvää, summaa Kuosmanen tyytyväisenä päivän peliä.

– Tässä on otteluruuhka kova ja kovia pelejä ollaan pelattu alle, niin peleihin ei ehdi sinänsä valmistautua, pelaaminen tulee selkäytimestä. Ymmärrettävästi pelaajien suoritustaso ei voi pysyä koko ajan korkealla ja vireystila ei voi pysyä koko ajan samanlaisena. Rutiini näyttelee suurta osaa, Kuosmanen päättää.

Sotkamon pelit jatkuvat kotiottelulla sunnuntaina 8.7. Joensuuta vastaan. Peli alkaa klo 17.

Ottelun tilastot.

-AH