Jymy juoksee kiilaan sunnuntaina Kempeleessä

Sotkamon Jymyn superpesismiehistö pelaa talven aikana useamman harjoitusottelun halliolosuhteissa, minkä lisäksi ottelukalenteria täydentävät Halli-SM -ottelut. Ensimmäinen halliottelu pelataan tulevana viikonloppuna Kempeleessä.

Sotkamon Jymy kohtaa Kempeleen Kirin talvikauden ensimmäisessä harjoitusottelussa. Ottelu alkaa Kempeleen Ojan Rauta Areenalla klo 14:45. Jymyn osalta lähtöasetelmat ovat mainiot, sillä joukkue on harjoitellut laadukkaasti ja kehitystä on ollut havaittavissa kauttaaltaan talven testeissä. Ottelussa tullaan näkemään tuoreita kasvoja, uusilla pelipaikoilla.

– Eritoten ulkopelissä roolitukset ja pelipaikat ovat muuttuneet viime kaudesta kohtalaisen paljon ja se tuo mielenkiintoisen näkökulman siihen miten yhteispeli lähtee kulkemaan, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

– Totta kai ensimmäisessä pelissä korostuu myös pelituntuman hakeminen tovin tauon jälkeen, mutta kyllä se osviittaa antaa siitä, miten harjoituskaudella treenatut asiat ja opit ovat siirtyneet jo peliin, Komulainen jatkaa.

Kempeleen Kiri toteuttaa ottelusta livelähetyksen. Tarkempaa infoa lähetyksestä perjantaina Kempeleen Kirin ja sitä myötä myös Sotkamon Jymyn sosiaalisen median kanavissa.

Jymy kohtaa helmikuussa vielä Pattijoen Urheilijat Oulu-hallissa perjantaina 18. päivä ennen Halli-SM-alkuturnausta, joka pelataan Kempeleessä Jymyn osalta maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tuolloin myös ratkeaa se, mikä joukkue edellä mainitusta kolmikosta jatkaa seuraavan viikonlopun lopputurnaukseen Imatralle.

Maaliskuun Halli-SM-otteluiden jälkeen Jymy kohtaa huhtikuun alkupuolella kahdessa kovassa harjoitusottelussa vielä Joensuun Mailan sekä Kouvolan Pallonlyöjät. Ottelut pelataan Joensuussa vain muutama viikko ennen sarja-avausta Espanjan Fuengirolassa.

– Siirsimme poikkeuksellisesti hallipelien painopistettä kevättä kohti. Nuo kaksi kovatasoista hallipeliä antavat viitteitä ja suuntaa Fuengirolan harjoitusleirin painopisteisiin sekä tietysti hyvää tuntumaa sarja-avaukseen.

Komulaisen mukaan tavoitteena talven halliotteluissa on löytää vakiosapluuna joukkueen sisä- ja ulkopeliin.

– Hallipelit näyttävät, millä tavalla saamme kaikkien vahvuudet parhaalla mahdollisella tavalla käyttöön. Ajatuksena on, että runko on selvillä kesän sarja-avaukseen mennessä.

Jymyn ottelukalenteri talvelle:

Su 6.2.
Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy klo 14:45 Ojan Rauta Areena

Pe 18.2.
Pattijoen Urheilijat – Sotkamon Jymy klo 12:00 Oulu-halli

La 5.3.
Sotkamon Jymy – Pattijoen Urheilijat klo 16:00 Ojan Rauta Areena (Fanikameralähetys Ruutu)

Su 6.3.
Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy klo 14:00 Ojan Rauta Areena (Fanikameralähetys Ruutu)

Mahdollinen Halli-SM-lopputurnaus Imatralla 12.-13.3.2022

Pe 8.4.
Joensuun Maila – Sotkamon Jymy klo 18:00 (alustava kellonaika)

La 9.4.
Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy klo 15:00 (alustava kellonaika)

Artikkelikuva: Janne Kuronen