Jymy kaatoi Ankkurit sarja-avauksessa

Sotkamon Jymy aloitti kautensa voitokkaasti vieraskentällä Alajärven Ankkureita vastaan. Peliin ennakkoluulottomasti lähtenyt Alajärvi onnistui ryöstämään ensimmäisen jakson ilmeellään yhden pisteen pois Jymyn potista, mutta tasan päättynyt jakso ei kuitenkaan konkretisoitunut Ankkureille itselleen pistetilin kartuttamisella. Ottelu päättyi lopulta Jymylle jaksoin 1-0 (2-2, 6-2).

– Pelin alku oli haastava ja vaikea meille. Kaveri sai kaksi juoksua alle ja pienimuotoisen hurmoksen. Tehtiin muutamia merkkivirheitä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen summasi.

Alajärven yllätysalku sai alkunsa etenijäjokeri Juha-Matti Jaatisen kopinnostosta, joka kantoikin yllättävän pitkälle aina Janne Hyvösen ylitse. Kun Jymystä Ankkureihin siirtynyt Aki Orava sai hänelle rakennetusta ajosta vielä kotiutettua Jaatisen pussinpohjalyönnillä, eli yleisö Kitron stadionilla jo hurmioituneessa tilassa.

– Pettynyt olen tappioon, vaikka heti ensimmäiseen peliin kova vastus tuli. Jymy ei ole vielä parhaimmillaan ja saimme hyvän alun, mutta emme saaneet jatketta siihen, Alajärven pelinjohtaja Matti Iivarinen manasi.

Jymyn rynnistystä saatiin odottaa aina viimeiseen vuoropariin asti. 1-2 -tilanteessa Jani Komulaisen kakkospesään suuntautunut kiskaisu karkasi pesävahdilta muutamia metriä sivurajaa pitkin taaksepäin, jolloin vikkelästi kakkoselta etenemään lähtenyt Niilo Piiponniemi koki hetkensä tulleen ja jatkoi samoilla vauhdeilla ovelasti suoraan kotipesään asti.

Roope Korhosen välilyönnin myötä jaksoi päättyi lopulta tasan 2-2.

Kultakypärä päässään pelannut Antti Hartikainen onnistui tänään Komulaisen lisäksi mailan varressa. Tuotuja kertyi kolme kappaletta ja kärkilyöntejä seitsemän.
Kultakypärä päässään pelannut Antti Hartikainen onnistui tänään Komulaisen lisäksi mailan varressa. Tuotuja kertyi kolme kappaletta ja kärkilyöntejä seitsemän.

Komulainen: ”Matka on joka kerta ainutlaatuinen”

Jymyn ykköspalkittu Jani Komulainen uhkui intoa heti ensimmäisessä ottelussa. Kun paikallinen media tiedusteli, mistä moinen into 10 kultamitalin jälkeen vielä kumpuaa, ei vastausta tarvinnut kauaa pohtia.

– Ei ne (mitalit) ole mukana. Ne ei ole edes kotona, vaan minun äidin luona, siellä hän pitää niistä hyvää huolta. Sitten kun joskus peliura loppuu niin niitä voi katsella sen jälkeen, Komulainen totesi.

– Se on kumma homma, että tämä matka on joka kerta yhtä ainutlaatuinen. On hienoa olla tällaisessa organisaatiossa mukana hän jatkoi.

Toisella jaksolla Jymyn rutiini näkyi lopulta tasaisen alun jälkeen ja toinen jakso päättyi 6-2, onnistumisten levittäytyessä laajalle rintamalle.

Seuraava ottelu on kotipeli Hiukan pesäpallostadionilla torstaina 15.5. klo 18 Pattijokea vastaan.

Ottelun tilastot

-AH