Jymy kellisti JymyJussit

Sotkamon Jymy jatkaa sarjakärjessä voitettuaan Seinäjoen JymyJussit kotonaan jaksoin 2-0 (4-3, 7-0). Alkukausi on ollut JymyJussien osalta mallikas ja sen osoitti myös ensimmäinen jakso, sillä Seinäjoki taisteli ensimmäisen jakson voitosta loppuun asti.

– Tulimme peliin rohkeasti ja pääsimme hyvin siihen sisään. Toisella jaksolla sisäpeli heikkeni, mutta ulkona pysyimme mukana, JymyJussien pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki tiivisti.

– Ei voi kuin ihailla Sotkamon muutamien miehien kovuutta tällä hetkellä. Kun paikka tulee niin pallo pistetään väliin, Kivimäki jatkoi.

Kehut JymyJusseille antoi myös Jymyn ykköspalkittu Immo Rautiainen.

– Täytyy kehua vastustajaa. Oli laadukkaan joukkueen merkki tuo, miten valmistautuneina he tähän otteluun tulivat. Peli olisi voinut pyöriä heillekin tänään, Immo kehui.

Jymy jyskytti ohi kuitenkin kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun Roope Korhonen, Immo Rautiainen ja Kosti Rautiainen paukuttivat lähes peräjälkeen Jymyn tasoihin, ohi ja vieläpä kahden juoksun johtoon. Tuota johtoa kavensi neljännessä vuoroparissa vielä Jukka-Pekka Vainionpää välilyönnillään.

toni_kohonen_kakkosella

Ottelun alussa julkistettiin tieto, jonka myötä tänä kesänä tehdään pesäpallohistoriaa, sillä Sotkamon Jymyn lukkari Toni Kohonen valittiin yleisöäänestyksen perusteella Itä-Länsi –arvo-otteluun, jo seitsemättätoista kertaa miehen uran aikana. Yleisö antoi oikeutetusti Tonille raikuvat aplodit.

Viimeistään toisella jaksolla vierasjoukkueen pisteiden ryöstäminen Kainuusta nousi kuin seinään, siitä piti huolen taasen ensimmäiseltä jaksolta tutut kolme henkilöä: Roope Korhonen sekä Immo ja Kosti Rautiainen. Jokainen merkkautti tilastoihin itsellensä kaikkiaan kolme lyötyä juoksua ja Immo ja Kosti onnistuivat parahultaisesti tämän lisäksi ulkokentällä. Lyönneissäkään ei jäänyt paljoa selittelyn sijaa, kaikki kun olivat vastustamattomia saumavetoja tahi välilyöntejä.

Kaksosten hyvä peli ei jäänyt Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmaseltakaan huomaamatta.

– Kyllä oli Sedinin veljeksiltä tänään laadukkaita vetoja, Kuosmanen veisteli verraten Rautiaisia menestyneisiin ruotsalaisjääkiekkoilijakaksosiin, Daniel ja Henrik Sediniin.

Ykköspalkinnon pokannut Immo vetää tässä syöksyhanskoja käteensä. Onko hän Sedineistä Henrik vai Daniel? Kuva: Kimmo Rauatmaa

Immo Rautiainen itse oli ottelun jälkeen myös tyytyväinen mallikkaasti sujuneeseen alkukauteensa. Rautiainen on tällä kaudella noussut ulkopelin lisäksi ratkaisijaksi myös sisäpelissä.

– Tässä vaiheessa, kun ulkopeli on jo kohtuullisella tasolla niin tänä talvena tuli lyötyä huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin.

Onnistuja ottelussa oli myös ehdottomasti Antti Hartikainen, jonka kärkilyöntipeli oli jälleen kerran virheetöntä, eikä ulkopelistäkään jäänyt moittimisen sijaa.

Jymyn pelit jatkuvat tiistaina kotiottelulla Jyväskylän Kiriä vastaan. Ottelu pelataan Kajaanissa Kajaanin keskuskentällä klo 18 alkaen.