Jymy kellisti Kirin Hiukassa!

Sotkamon Jymy – Kempeleen Kiri 2-0 (1-0, 8-4)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy avasi kolmen kotiottelun viikon Kempeleen Kiriä vastaan maanantaina tyylikkäällä esityksellä, josta tuloksena oli kauden kymmenes täysi pistepotti.

Vieraiden kokoonpano koki ottelupäivänä sairastapausten takia muutoksia, joiden myötä mm. ykköspelinjohtaja Teemu Körkkö puuttui paikalta ja viuhkassa touhusi Mikko Korhonen. Kahden ykköskärjen pelaajan puuttuminen näkyi vieraiden sisäpelaamisessa.

Roope Korhosen koettua harvinaisen hutunkeittotappion aloitti Jymy sisävuorolla. Kärjen yhden palon ajoista kaksi kotiutusyritystä eivät tuoneet juoksua, mutta tilanteen purkauduttua takapää jokereilla höystettynä tekaisi vielä tilanteen, josta Ville Kotro löi kakkospuolen jatkekumuralla Niilo Piiponniemen kotipesään. Kempele ei saanut koko jaksolla aikaan minkäänlaista vastausta. Joukkueen kaikki sisävuorot olivat viiden tai kuuden lyöjän mittaisia, eikä joukkue pystynyt löytämään vaihtolyönneilleen aukkoja violettien kentästä: tuloksena harvinaisesti nolla kolmostilannetta. Jymy sai lisäyrityksiä jokaisessa sisävuorossa, mutta juoksuja ei syntynyt. Viimeisen vuoron Juho Keinäsen pussinpohja oli näistä yrityksistä paras, mutta Piiponniemen tötöiltyä takaetenijänä tulos oli vain kaksi estämispaloa. Lopulta jakso isännille niukasti 1-0 kolmostilanteiden mentyä 6-0.

Ville Viita oli pelipäällä Supermaanantaina.

KeKi paransi toisen jakson alkuun ja sai pyöritettyä lyöntikierrosta perälle, mutta edelleenkään miestä ei nähty kolmosella eivätkä lyöjäjokerit Matti Korhonen ja Tommi Piirainen päässeet mailan varteen. Jymyn tehtyä yhden palon takatilanteen pääsi Aapo Komulainen yrittämään yllätysmerkillä, mutta tuloksetta. Toisessa vuoroparissa Antti Korhonen rikkoi viimein takatilannekuparisen uhraamalla vaihdossa itsensä ykköselle. Velipoika Matti napautti viimeisenä lyöjänä pallon väliin ja Aatu Saastamoinen juoksi sinipaidat johtoon. 

Vieraiden riemu jäi lyhyeksi, sillä Ville Viita ratkoi jaksoa heti tasoittavalla: pallo kolmosjatkeelta maisemiin ykköstilanteessa. Joni Rytkönen kirmasi kotipesään ja Viidalle ensimmäinen kunnari sotkamolaisväreissä, kaikkiaan uran 19:s. Roope ei onnistunut lyömään häntä tuplajuoksuun, mutta Aapo Komulaisen 3-rajanäpy kotiutti perään Piiponniemen: 3-1. Seuraavaksi Aleksanteri Huotari moukaisi Kempeleen koppareiden välistä läpi ja sisään kipittivät Niko ja Roope Korhonen. Hetki lisää ja Juho Keinäsen täydellinen lyönti kakkospesän päälle sai kentän rullaamaan. Neljää juoksua ei kuitenkaan syntynyt, vaan pallo kimpoili puista kempeleläisten kannalta onnekkaasti ja Keinänen paloi täpärästi kunnariyrityksellä. Komulainen ja Huotari toivat kuitenkin tilanteeksi jo 7-1. 

Selkeässä johtoasemassa Jymyn ulkopeli varmisteli hieman enemmän ja vieraiden tilanteenteko helpottui. Antti Korhonen ja syntymäpäiväänsä juhlistanut Tommi Piirainen löivät juoksut mieheen, eikä Jymy pystynyt vastaamaan kuin yhdellä Aleksanteri Huotarin komealla lyönnillä, tuojana Viita. Viimeisen aloittavalla Antti Korhosen lyönti sirvahti kolmosrajasta vielä juoksun arvoisesti ja loppulukemiksi 8-4, jotka eivät kerro täyttä totuutta Jymyn kuusi vuoroa kestäneestä mainiosta ulkopelaamisesta.

Jymy sai tuulettelun aihetta toisella jaksolla.

Kolme sarjapistettä nostivat Marjex Stadionin isännät jälleen sarjan kakkospaikalle, tosin kolme ottelua Kouvolaa ja Mansea enemmän pelanneena. Jymy voitti ottelun kolmostilanteet 18-6 ja kärkilyönnit 36-27. Kentän parhaana palkittiin ratkaisulyönnin lyöjä ja vaihtopelissään erinomainen Viita. Kakkospalkinnon sai kuivia siivuja sivaltanut Huotari. Eniten paloja kirjauttivat paras ulkopelaaja Kalle Kuosmanen ja Niko Korhonen. Kempeleen vaihtopelin vaikeuksista kertoo, että Joni Rytkönen pesävahdin roolissaan keräsi yhdeksän avustusta välipesien paloja kiinniottaessaan. Kempeleen selkeät ykköset olivat sisäpelissään normaalitasolle yltänyt Antti Korhonen ja ulkopelissä näkyvästi esillä ollut Markus Keski-Petäjä.

Jymy jatkaa kärkipään joukkueiden kohtaamisia torstaina, kun tänään tiistaina alkavan Tenavaleirin leiriottelussa vastustajaksi kiilaan juoksee Hyvinkään Tahko. Tapahtumassa huomioidaan Sotkamon Jymyn seuralegendoja ja lisäksi kyseessä on Pesäpalloliiton Pohjoisen alueen Pesis100-juhlaottelu eli kentällä on runsaasti nähtävää myös varmasti viihdyttävän pelin lisäksi.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Sotkamon Jymy kohtaa torstaina kotikentällään kovalyöntisen Tahkon. Ottelu alkaa Marjex Stadionilla klo 18. Liput ennakkoon: www.jymykauppa.fi!

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen