Jymy kellisti Puijon talvisarjan avausmatsissa

Puijon Pesis – Sotkamon Jymy 0-2 (1-9, 2-4)

Ottelun tilasto

Sotkamolaiset avasivat uudenkarhean Talvisuperin voitolla, kun Puijon Pesis kaatui perjantai-illassa puhtaasti 2-0. Jymy pelasi vahvasti kahdella kärjellä: avausjakso päättyi selkein lukemin ja toisellakin jaksolla oranssiin peliliiviin sonnustautuneet jymyläiset kukistivat turnauksen isäntäjoukkueen.

Talvisuperpesis pyörähti toden teolla käyntiin joulun ja uuden vuoden välipäivinä Kuopio-hallissa, kun torstain ja perjantain aikana nähtiin peräti seitsemän ottelua. Jymy avasi niin ikään talvipelinsä puhtaalla voitolla. Superpesiksen hutunkeittokuningas Aapo Komulainen selätti virkaveljensä alkukiilassa ja vei Jymyn tutusti ulkopeliin. Jymy pelasi vahvaa ulkopeliä läpi ottelun ja piti kotijoukkueen tilannemäärän kurissa, erityisesti vaihtotilanteessa etukentällä häärinyt Hannes Pekkinen tehtaili ison liudan paloja savolaisista.

Roope Korhonen avasi vieraiden juoksutilin komealla kumuralla, kun Jere Vikström kirmasi kotiin. Jere Heikkinen lisäsi johtoa kolmospussista. Jymy pyöritteli uuden lyöntikierroksen ja rakenteli 3-tilanteen edellisen juoksun lyöneelle Heikkiselle: taidokas viistomaila väliin ja Jymy kolmen juoksun karkumatkalle.

Toisessa vuorossa Jymy jäi nollille, mutta kolmannen lopettavalla Jymy ratkoi avausjakson. Puijoon täksi kaudeksi siirtynyt Jani Hämäläinen oli aloittavalla kaventanut tilanteen puhkaisemalla kakkossauman. Kainuulaisten Heikkinen pommitti lopettavalla pallon kakkosluukusta jatkeelle ja ensiesiintymisen violettioransseissa, mutta kuitenkin jokerinutussa tehnyt Juuso Lattu pinkoi kakkoselta kotiin. Mese Heikkiselle illan kolmas kihautus (kl 7/11). Roope Korhonen upotti ajotilanteessa kumuran väliin, joka painui lopulta aina voimistelualueen uumeniin ja näin viime kauden lyöjäkuningas sai lönkytellä rauhassa kunniajuoksun ja pajatson tyhjäksi. Iivari Vihanto halkaisi takakentän ja Roope hölkytteli tuplajuoksun. Jymy voitti avausjakson lopulta selkein lukemin, 9-1.

Juuso Lattu debytoi Jymyn väreissä.

Toisella jaksolla Jymy aloitti väkevästi iskemällä aloittavalla kaksi juoksua: Aleksanteri Huotari kotiutti neljä juoksua Kuopio-hallissa tuoneen Vikströmin ja Juho Keinänen puolestaan Vihannon. Puijo pelasi lopettavalla parhaan sisävuoronsa ja iski kaksi juoksua. Jymyn junioripolun läpi kulkenut Mikko Lukkari kotiutti Ilari Penttisen ja Toni Toivanen puolestaan violettioranssien edustusjoukkueessakin esiintyneen Niko Tuikan. Toisessa vuorossa molemmat jäi nollille ja kolmannessa Seeti Surakalla lipsahti latausväärä vaihtotilanteessa syötetyn matalan päälle ja Jymy siirtyi vapaataipaleella johtoon. Roope Korhonen löi vielä neljännen aloittavalla lopullisen niitin, kun Eemil Salminen toi juoksun. Salmisella oli vyöllään ennen tätä iltaa yksi Halli-SM-ottelu Jymyn paidasta kevättalvelta 2022. Viimeisen lopettavalla Puijo ei saanut kirivaihdetta silmään ja Jymy päätti vuoden 2023 voitokkaasti.

Puijon parhaana palkittiin kolmoskoppari Ville Pietinen ja paloja ahminut Pekkinen oli puolestaan Jymyn paras. Lattu toi yhden juoksun ja onnistui kärkilyöntipelissä erinomaisesti (7/8 kl). Roope Korhonen kirjasi yhden kunnarin ja viisi tavallista, unohtamatta kahta tuotua juoksua. Violetit veivät kolmostilanteet 19-8.

Kuuntele Jymyn pelinjohtaja Iiro Haimin mietteet avausottelusta alta!

Jymyn pelit Talvisuperissa jatkuvat lauantaina 20. tammikuuta Kempeleessä, kun vastaan asettuu Pattijoen Urheilijat.

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen