Jymy kimmersi voittoon Kitrolla

Alajärven Ankkurit ovat kahden viime kesän aikana löytäneet ennakkoluulottoman tavan pelata Sotkamon Jymyä vastaan, eikä tiistaina Kitron pesäpallostadionilla pelattu kamppailu ollut poikkeus. Alajärven kesän ennätysyleisö (2826) syttyi toden teolla joukkueensa otteisiin, mitkä tekivät kamppailusta äärimmäisen jännittävän, vaikka yhtään sarjapistettä ei järviseudulle jäänytkään. Peli päättyi lopulta vierasjoukkue Jymyn voittoon jaksoin 2-0 (4-1, 6-4).

– Paljon porukkaa katsomassa, hyvä ilma ja hyvä tunnelma ja minun mielestä hieno ja hyvä peli, Alajärven pelinjohtaja Matti Iivarinen kehui.

– Jos olisi pystytty siinä, jos ja jos, jos ja jos, pitämään ulkopeli tiukkana, olisi tullut vielä hienompi iltapuhde meidän kannalta, hän jatkoi.

Alajärven alku oli ponnekas. Puolittain läpi livennyt pallo, jälkitilanteesta syntynyt harhaheitto, paloton ajolähtö ja tämän seurauksena juoksu näpäytyksellä ajoivat kotijoukkueen hurmokseen, jota riitti aina toiselle jaksolle asti.
Kotijoukkueen 1-0-johto ei kuitenkaan riittänyt pisteiden saalistamiseen ensimmäisellä jaksolla, siitä pitivät huolen Roope Korhosen kaksi viuhuvaa saumalyöntiä ja Immo Rautiaisen ja Jani Komulaisen välilyönnit.

– Ensimmäisten suoritusten merkitys on erittäin iso tässä pelissä. Kaveri sai pienillä vietyä ja sen jälkeen itseluottamus päälle, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kuvaili Ankkureiden draivia.

Jani toteutti monien muiden kakkospuolella pelanneiden kera ajatonta tyyliä: lippahattu kypärän alle ja menoksi!
Jani toteutti monien muiden kakkospuolella pelanneiden kera ajatonta tyyliä: lippahattu kypärän alle ja menoksi!

Jos oli Alajärven ensimmäisen jakson aloitus hyvä, voidaan toisen jakson aloitusta kehua jo loistavaksi. Lukkari Janne Kivipellon oikea-aikainen taktinen väärä Jymyn sisävuorolla aiheutti sen, että väärään lyöneen Toni Kohosen tahallisesti laittomaksi suuntautunut lyönti jäikin suoraan Kivipellon käsiin ja jok’ ikinen etenijä oli pesiltä irti.

Hurmos jatkui sisällä, ja Alajärvi oli yhtäkkiä 3-0-johdossa loistavien välilyöntien ja kakkosluukkuun suuntautuneen lyönnin seurauksena.

Pelastaja Jymylle löytyi tällä kertaa kakkoskärjestä, kun Mikko Korhonen paukautti toisen vuoron aloittavalla ajolähdössä pallon niin ikään kakkospesän päälle ja pallo karkasi aina Kitron stadionia kiertävän valkean puuaidan tykö. Kaikki muut, paitsi ykköseltä etenemään lähtenyt Kosti Rautiainen ehtivät pinkoa juoksun ja tilanne oli hetkessä tasan 3-3.

– Ensimmäisellä jaksolla olin jo katsonut sinne, mutta mieli ei malttanut olla menemättä kumurapeliin. Onneksi toisella jaksolla pidin pääni, Jymyn ykköspalkittu Mikko Korhonen totesi.

Vielä kerran sai kotijoukkue yleisön mylvimään siirtymällä 4-3-johtoon, mutta viimeisessä vuorossa alkoi taas Jymyn osalta tapahtua. Ensin etupesien ollessa täynnä Jani Komulaisen kakkospesää kohti suuntautunut vaakamailapomppu katosi pesävahdilta Kitron ilta-aurinkoon: peli tasan 4-4. Tämän jälkeen Roope Korhonen pamautti pallon saumaan ja Mikko Korhonen hakkasi kiveen pussinpohjalyönnillään lopulliset lukemat 6-4.

Jymy jatkaa sarjakärjessä pisteen erolla Vimpeliin nähden, kun otteluita on jäljellä vielä viisi kappaletta. Seuraava peli ottelu pelataan torstaina Hiukassa Pattijokea vastaan. Tuo peli alkaa klo 18.

Ottelun tilastot

Kunnarin lyönyt ja ykköspalkinnon pokannut Mikko Korhonen raapii enteilevästi päätään. Tuolle päälaelle lasketaan torstain ottelussa kultakypärä.
Kunnarin lyönyt ja ykköspalkinnon pokannut Mikko Korhonen raapii enteilevästi päätään. Tuolle päälaelle lasketaan torstain ottelussa kultakypärä.

Huomasitko tätä?

• Roope rikkoi kolmella lyödyllään ja kahdella tuodullaan 100 tehopisteen rajan tällä kaudella. Tehopisteitä on nyt tasan sata (7+72+21)
• Roopelle pelattu ottelu oli myös 300. runkosarjassa hänen uransa aikana
• Kentällä vilisi vanhaa kunnon ”lippalakki kypärän alla” –tyyliä kakkospuolella silmiin paistaneen ilta-auringon vuoksi

-AH