Jymy kiri kärjen kantaan

Sotkamon Jymy – Joensuun Maila 2-0 (1-0, 6-1)

Ottelun tilastot

Miesten Superpesiksen runkosarja huipentuu kutkuttavalla tavalla tulevana viikkona, kun otteluita on jäljellä kaksi kappaletta. Jymyn suora voitto Joensuun Mailasta nosti joukkueen jo kolmen pisteen päähän sarjajohtaja Vimpelistä, jonka voitto Alajärvestä nosti joukkueen sarjan kärkeen Joensuun tippuessa toiseksi. Vimpeli ja Joensuu ovat tasapisteissä (Vimpelillä on enemmän kolmen pisteen voittoja) ja Jymy on täten sarjassa kolmantena.

Tänään ilma enteili jo nurkan takana häämöttäviä pudotuspelejä, siitä piti huolen kaksi täyteen tunnelataukseen pumpattua joukkuetta sekä mylvivä kotiyleisö, jonka määrä nousi kesän ennätykseksi Jymyn peleissä: paikalla oli 2861 katsojaa. Räiskyviä tunteita nähtiin puolin ja toisin.

– Tämmöisten tunteiden takia pesistä pelataan. Tänään oli hieno esimerkki siitä, mikä oma ja joukkueen tunnetila on parhaimmillaan tuolla kentällä, Jymyn ykköspalkittu Kosti Rautiainen tunnelmoi.

Lataus valjastui myös hienoiksi suorituksiksi. Vaikka ensimmäisellä jaksolla ei juoksuilla mässäilty, pitivät upeat ulkopelisuoritteet katsojat varpaillaan. Mainittavan arvoinen oli ensimmäisen jakson päättänyt Toni Kohosen kärpänen Jonne Kemppaisesta. Väärää ei edes tarvittu, Kohosen kädestä 3-pesälle sinkoutunut pallo ennätti pesävahti Jani Komulaisen käteen, ennen kuin kakkospesälle takaisin syöksyneen Kemppaisen sormenpäät koskettivat pesää.

Runsaslukuinen yleisö sai nauttia tiivistunnelmaisesta ottelusta.
Runsaslukuinen yleisö sai nauttia tiivistunnelmaisesta ottelusta.

Toisella jaksolla nähtiin myös oivaltava ulkopelikikka, tällä kertaa Jymyn 2-koppari Janne Hyvöseltä. Sisävuorossa olleen Joensuun Mailan Ville Ikonen yritti kopittaa ykkösellä seisovaa Mika Väisästä ja haisteli tuplahaavan mahdollisuutta irrotessaan kotipesästä. 2-koppari Hyvönen oli pudottavinaan pallon taktisesti kentän pintaan, mutta kaappasikin pallon uudemman kerran haltuunsa. Ikonen oli kopilla irti ja hänestä syntyi palo ykköspesälle.

– Saatiin luotua painetta sinne minne haluttiin. Kostilta tuli hienoja kumuroita takakentälle, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kehui.

Pelit jatkuvat torstaina 13.8. kotikentällä Hiukan pesäpallostadionilla, jolloin nähdään Sotkamon Jymyn viimeinen runkosarjan kotipeli. Tuo peli alkaa klo 18.

Huomasitko tätä?

Kosti Rautiainen oli etunenässä Jymyn sisäpelionnistujissa lyöden kaksi juoksua, toisin kuin tilastot väittävät. Tilastoissa Kostin toinen lyöty on lipsahtanut Toni Kohosen tilille.

Huom.! Erhe korjattiin ihailtavan nopeasti jo edellisen vuorokauden aikana ja Kosti Rautiainen sai ansaitun lyödyn juoksun tilillensä!

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Janne Kuronen