Jymy kiri voittoon Kempeleessä

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy 1-2 (2-1, 3-4, 0-1)

Jymy aloitti tuplavieraskiertueensa tänään Kempeleen Kirin vieraana. Paikalliskamppailu oli pääosin ulkopelin näytöstä ja suuremmilta juoksujuhlilta vältyttiin, vaikka pelikeli oli mukavan kesäinen. Jymy kuitenkin nousi tyylilleen uskollisesti voittoon toisen jakson ja supervuoroparin myötä.

Ottelun juoksutehtailu käynnistyi toisen tasoittavalla, kun Matti Korhonen kotiutti Onni Määtän, minkä jälkimainingeista syntyi myös yksi lisäjuoksu harhaheitolla. Jymy ei saanut sisäpeliään rullaamaan parhaalla mahdollisella tavalla, mikä välittyi vain muutamana epäonnistuneena kotiutusyrityksenä.

Neljännen aloittavalla Roope Korhosen kotiutus toi uskoa nousuun, mutta lopulta sisävuoro kuihtui jakson päättäneeseen paloon 3-pesälle. Ensimmäisellä jaksolla molempien sisäpeli oli ulkopelin kynsissä.

Markus Tuikka toimi polttomoottorina Jymyn etukentällä.

Toisella jaksolla Kiri aloitti niin ikään vahvasti, kun Marko Pelkosen kahdella yksittäisellä lyödyllä kotijoukkue siirtyi jälleen johtoon. Tällä kertaa Jymyn kiri alkoi jo omalla tasoittavallaan, kun Roope sivalsi päivän toisen juoksun. Matti Korhonen lisäsi kotijoukkueen juoksuja yhdellä, mutta toisen tasoittavalla Jymy kampesi itsensä jo tasoihin.

Kolmannessa vuorossa tasoittavallaan Roopen lyömä juoksu siivitti Jymyn johtoon ensimmäisen kerran koko ottelussa. Ulkopeli piti jälleen kerran pintansa ja näin ensimmäisen jakson tapaan turhaa tasoittavaa vuoroa ei tarvinnut auringon syleilemässä Sarkkirannassa nähdä.

Supervuoroon Jymyn alku oli nahkea, mutta tilanne rakennettiin väkisin päälle kahdella palolla. Roope Korhonen asteli lyöntipaikalle viimeisenä lyöjänä 1-3 -tilanteessa ja onnistui kotiuttamaan kaksi juoksua tuoneen Niko Korhosen kotipesän turvaan.

Jymy pääsi kunnolla juoksujen makuun vasta toisella jaksolla. Tässä kotiin syöksyy Antti Korhonen.

Tasoittavallaan Jymyn ulkopeli jätti vierailijat vaille mahdollisuuksia, sillä kotijoukkue ei saanut miestä enää kolmospesälle. Näin ollen, tämän kauden trendiin sopivasti Jymy nousi jälleen kerran voittoon.

– Ottelun alla kyllä ennustettiin hieman toisenlaista ottelua, mutta tänään mentiin ulkopelin johdolla. Niin vain jälleen tuo joukkue nousi jaksotappion jälkeen voitoon, mikä on kyllä ollut läpi kauden hieno merkki, pelinjohtaja Jani Komulainen summasi.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Vieraskiertue jatkuu huomenna Seinäjoella JymyJussien vieraana, joten kova peli on tiedossa sielläkin. Runkosarjan päätöskierros nähdään tiistaina, kun Jymy kohtaa Hiukassa Alajärven Ankkurit.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen