Jymy kohtaa Kempeleen Kirin kahdesti

Tammikuu on taittunut yli puolivälin, mikä tarkoittaa samalla sitä, että pesäpallon hallipelisuma lähestyy. Jymy on esiintynyt jo kertaalleen tänä talvena pelihommissa, kun joukkue matkusti puolitoista viikkoa sitten Kuopioon testaamaan niin uuden pallohallin kuin Siilinjärven Pesiksenkin talvikunnon. Tuolloin halliaika tuli vastaan, mutta sen hetkisen tilanteen valossa Jymy kirjasi voiton 1-0.

Tulevana viikonloppuna pelit kuitenkin jatkuvat Kempeleen Ojan Rauta Areenalla kahdella mielenkiintoisella ottelulla, sillä Jymy ja Kempeleen Kiri pelaavat kaksi perättäistä ottelua lauantaina ja sunnuntaina.

Mielenkiintoisen otteluista tekee muun muassa se, että Kirin miehistössä pelaa Jymyn juniorimyllyn tuotoksista Onni Määttä sekä Jussi Korhonen. Myös pelinjohdossa nähdään tutut kasvot, sillä Jussi-Pekka Tanskanen tarttui viime syksynä uuteen haasteeseen Kempeleen viuhkamiehenä.

Kempeleen Kiri on Jymylle tuttu vastustaja niin hallista kuin ulkokentiltäkin.

Ottelu pelataan siis Ojan Rauta Areenalla Kempeleessä (Pelaajapolku 3, 90450 Kempele) ja harjoitusvastustajamme laittoikin meille informaatiota minkälaiset olot hallissa vallitsevat, jos ja kun faneja sekä pesiksen ystäviä saapuu seuraamaan otteluita lehtereille. Liput otteluihin on 5 €, mutta lauantain lipulla pääsee ilmaiseksi myös sunnuntain otteluun.

– Ojan Rauta Areenalla on pienehkö porraskatsomo sekä tuoleja kenttätasossa, istumapaikat n. 200 hengelle. Grillivaunusta hot dog, kahvi yms. myynti. Halli on eristetty kuplahalli, mutta katsomon puolella kannattaa olla lämmintä päällä!

Ottelu lähetetään myös suorana ja selostettuna lähetyksenä Jymyn toimesta Ruutu -palveluun, joten pesiksen ystävät kautta mään pääsevät jännäämään Jymyn otteita jo tammikuussa. Ottelut selostaa Olli Korhonen.

– Haluamme tarjota pesiksen ystäville ja Jymyn faneille mahdollisuuden nähdä Jymyn pelejä televisioituna jo talvikaudella ennen Halli-SM -otteluita. Jymyn harjoitusvahvuudessa on paljon nuoria, tulevaisuuden pelaajia, joita on varmasti mielenkiintoista seurata, selostussaappaisiin hyppäävä Korhonen kommentoi.

Viikonlopun aikataulut:

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy
Lauantaina 25.1. klo 17
Sunnuntaina 26.1. klo 12

Viikonlopun harjoitusottelut tullaan lähettämään Ruutu -palveluun yhden kameran lähetyksenä ja selostettuina.

Minkälaisella agendalla Jymy lähtee viikonloppuun?

Jymy kohtaa tulevana viikonloppuna siis Kempeleen Kirin kahdesti. Tuon jälkeen joukkueella on vielä yksi harjoitusottelu Kuopiossa Joensuun Mailaa vastaan ennen Halli-SM -alkuturnausta, joka pelataan Ouluhallissa 15.-16. helmikuuta. Tuolloin Jymy kohtaa juuri Kempeleen Kirin sekä Pattijoen Urheilijat.

Jymy pelaakin ennen Halli-SM -alkuturnausta aiemmista vuosista poiketen selvästi enemmän halliotteluita.

– Hyvän harjoituskauden aikana on erittäin arvokasta saada kokemusta itse peleistä ja pelitilanteista. Samalla nähdään mitkä jutut meillä tällä hetkellä toimii peliympäristössä ja mitä pitää painottaa ennen Halli-SM -alkuturnausta, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen avaa.

Viikonlopun aikana Jymyn kokoonpanossa nähdään tukku nuoria pelaajia tositoimissa. Viikonlopun reissuun lähteekin 14 pelaajaa, josta Komulaisen ennakoiden mukaan molemmille päiville rakennetaan hieman erilaiset kokoonpanot.

– Peluutamme laajasti nuoria miehiä jopa hieman uusilla pelipaikoillakin. Nämä on parhaita hetkiä hyvin treenanneille nuorille miehille päästä näyttämään osaamistaan superpesistason peleissä.

Jani Komulainen on lisännyt tietoisesti Jymyn hallipelien määrää tälle talvea.

Voittoja haetaan, mutta hallipeleissä painottuvat keskeisesti myös muut asiat.

– Aina kun astellaan kentälle, niin totta kai otteluita lähdetään voittamaan, mutta yhtä tärkeänä asiana viikonlopun osalta pidän sitä, että saadaan ihan jokaiselle jätkälle onnistumisia ja hyviä kokemuksia pelitilanteissa, Komulainen summaa.

Nähdään viikonloppuna Ojan Rauta Areenalla tai Ruudun kotistudioissa!