Jymy kohtaa välierissä Joensuun Mailan

Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy

Jymy jatkaa välieriin otteluvoitoin 3-1.

Ottelun tilastot

Kovan vastuksen JymyJussit Jymylle antoi, se on kerrottava heti alkutekijöiksi. Supervuorossa (jo kolmas kerta tässä ottelusarjassa) Elmeri Lieto oli paukauttaa pallon läpi 2-pesän taustasta, mutta pitkänä nuorena miehenä tunnettu Niko Korhonen venytti syöksyen pallon kiinni ja ennätti saamaan vielä toisen palon 2-pesältä tyynnyttäen jo takamuksiltaan ilmaan hypänneen seinäjokisen yleisön.

– Siinä oli voittava suoritus, nyt räpylä kädessä. Tämän ottelusarjan ratkasu oli se, että Sotkamo pystyi niissä niin sanotuissa momentum-hetkissä tekemään kovat suoritukset, JymyJussien pelinjohtaja Mikko Vainionpää myönsi.

Niko oli myös paikalla supervuoron kolmannessa palossa. Jukka-Pekka Vainionpää löi kumuran keskelle kenttää, Tero Tyynelä kärkkyi jo muutaman askeleen kohti kotipesää, mutta Niko ehätti jälleen pallon tielle: peliväline viskattiin nopeasti 3-pesälle, jonne Tyynelä ei enää ennättänyt takaisin palamatta.

Jymy onnistui rakentamaan Roope Korhoselle palottoman ajolähdön ja viimeinen lyönti tuotti tulosta: 3-pussia tavoitelleen Roopen lyönti jäi Toni Marjamäen räpylään, joka pompotti palloa kuitenkin sen oleellisen hetken verran, minkä turvin tuulennopeasti pinkonut Jere Vikström ehti kotipesään. Kädet nousivat ilmaan, välieräpaikka oli selviö.

– Me oltiin erittäin arkoja tässä ottelusarjassa ja vastustaja oli erittäin hyvä. Seinäjoki pelasi taktisesti erittäin hienoa pesäpalloa ja olisi ollut mielenkiintoista nähdä Seinäjoki pelaamassa myös noita muita kovempia joukkueita vastaan, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kehui.

Välierissä Jymy kohtaa niin ikään 3-1 -voitoin jatkoon edenneen Joensuun Mailan. Välieräsarja alkaa tulevana tiistaina 29.8. klo 17 Joensuussa Mehtimäellä.

Teksti ja kuva: Antti Haapasalo