Jymy kolmen pisteen voittoon Kankaanpäästä – Roope Korhonen tyrmäävässä iskussa

Sotkamon Jymy palasi voittojen tielle, kun se päihitti Kankaanpään Mailan kotonaan jaksoin 2-0 (5-1, 3-2). Sateisessa säässä pelatun ottelun herraksi ja hidalgoksi nousi Roope Korhonen, joka löi yhtä vaille kaikki kotijoukkueen juoksut, yhteensä 1+6. Tämä nosti Korhosen samalla lyöjätilastossa toiselle sijalle. Ottelussa paluun Jymyn paitaan teki Hyvinkäällä vuokralla ollut Jere Vikström, joka pääsi heti yhdeksikköön numerolle seitsemän ja ulkokentällä 2-koppariksi.

Yhden miehen show

Ensimmäinen jakso oli Jymyn Roope Korhosen näytöstä. Roope löi kaikki kotijoukkueen viisi juoksua, joista ensimmäinen tuli tyylipuhtaalla välilyönnillä ensimmäisen tasoittavalla, toinen ajolähdössä näpäytyksellä toisessa vuorossa ja kolme viimeistä edellä mainitun kotiutuksen jälkeen, kun Roope paukautti pallon vastustamattomasti 3-jatkeelta läpi, tilanne 5-0.

Kankaanpään tilannemäärä jäi ensimmäisellä jaksolla vähiin, kolmesta 3-tilanteesta joukkue sai kuitenkin yhden juoksun aikaiseksi Markku Hylkilän kotiutuksella ja jakso päättyi juoksuin 5-1.

Roope Korhonen oli humoristisella tuulella, kun häntä pyydettiin muistelemaan edellistä näin nappiin mennyttä ottelua.

– Viime vuonna löin Kiteetä vastaan kahdeksasta yrityksestä seitsemän juoksua, ja silloin meni paremmin kuin tänään, kun ne kaikki tuli yksittäisillä juoksuilla, Jymyn ykköspalkittu virnuilee.

Jerellä oli paluuottelussa hymy herkässä vaikka kyseinen tilanne päättyikin haavoittumiseen kakkospesälle.

Vieraat peliin mukaan harhaheitoilla

Toinen jakso oli huomattavasti tasaisempi ja myös loppuun asti jännittävä, tästä piti huolen osaltaan myös Jymyn ulkokenttä, joka lahjoitti harhaheitoilla Kankaanpäälle tilanteita, sekä myös yhden juoksun, pallon liitäessä lähes Hiukan sannoille.

Roope Korhonen löi palloa toisellakin jaksolla erinomaisella tuntumalla. Hänen mailastaan syntyi pelin jälkimmäisellä puoliskolla kaksi juoksua. Harhaheittojuoksun lisäksi Kankaanpää sai toisen juoksunsa Jukka Latvalan lyömänä ja viimeiseen vuoropariin lähdettiin tasatilanteessa 2-2.

Kotijoukkue rakensi viimeisellä sisävuorollaan tilanteen Roope Korhoselle, joka ei kuitenkaan johtojuoksua saanut iskettyä. Heti Korhosen jälkeen ajoon lyömään tullut Aki Orava sai kuitenkin keskelle kenttää suuntautuneella lyönnillään voittojuoksun lyötyä, kun palautuspallo karkasi hetkeksi KaMan lukkari Heinikaisen räpylästä. Orava itse totesi lopulta jakson voittojuoksuksi jääneen lyödyn jälkeen tyynen rauhallisesti: ”Taas otettiin Jimiä yhdellä lyödyllä kiinni.”

Toisen jakson voittojuoksun lyönyt Aki Orava kunnostautui pelin jälkeen myös rantalentopallossa.

– Toinen jakso oli hyvää peliä meiltä, ei täydellistä, mutta hyvää. Pystyimme haastamaan Jymyn ja saimme tilanteita kohtuullisesti. Ratkaisevat voittavat suoritukset kuitenkin puuttuivat ja ulkopelissä tuli monta virhettä, Kankaanpään pelinjohtaja Tomi Niskanen ruotii peliä.

– Tunnelataus oli jätkillä 95 prosenttisesti kohdillaan ja pelattiin eheä peli. Henkilökohtaisia virheitä tuli, joista KaMa tilanteita sai rakennettua, mutta olen erittäin tyytyväinen peliin, kun tappio oli alla, Jymyn pelipäällikkö Kuosmanen pohtii ja korostaa erityisesti joukkueen hyvää latausta.

Seuraava Sotkamon kotipeli pelataan torstaina Oulussa Raksilan pesäpallostadionilla. Ottelu alkaa klo 18.