Jymy kontrolloi puolivälieräavausta!

Sotkamon Jymy – Pattijoen Urheilijat 2-0 (4-2, 6-3)

Ottelun tilastot

Odotetut pudotuspelit saatiin käyntiin vihdoin ja viimein Hiukan pesäpallostadionilla, kun puolivälierien ensimmäinen kierros pelattiin kautta maan. Jymy ja Pattijoen Urheilijat nahistelivat keskenään. Jymy otti hallitun voiton.

Pahimmat sadepilvet tekivät tilaa pesäpallolle puolivälierien avauskierroksella Hiukassa. Pattijoki sai salama alun otteluun, kun ykköstilanteen vaihtolyönnistä Niko Korhosen polttoheitto karkasi ohi 2-pesän ja pallo valui aina Nesteelle saakka. Tilanteesta pattijokiset saivat kaksi juoksua, mutta tämän jälkeen vuoro kuihtui.

Toisen tasoittavalla Jymy tuli mukaan peliin Roope Korhosen ja Lauri Rönkön lyödyillä, minkä jälkeen Jymyn pääosin vahva ulkopeli otti lopullisesti hallinnan itselleen. Kolmannen tasoittavalla sama kaksikko ratkaisi ensimmäisen jakson kotijoukkueelle lyömällä edelleen juoksun mieheen. Näin ensimmäinen jakso lopulta Jymylle mukavan nousun päätteeksi.

Roope Korhonen ja Lauri Rönkkö ratkoivat ensimmäisen jakson lyömällä kaksi juoksua mieheen.

Toisella jaksolla peliä kuvasti se, että Jymyn ulkopeli sai rikottua vahvasti pattijokisten kärjen peliä. Ville Väliaho oli myös eturintamassa syyllinen siihen, miksi vierailijat löivät paljon laittomia vaihtolyöntejä.

Ottelu ratkesi lopulta kolmannessa vuorossa, kun Jymy rallatteli neljä juoksua. Näistä kaksi tuli harhaheitolla ja kaksi Roopen puhkoessa saumoja. Ulkopeli hoiteli loput ja Jymy pääsi tuulettamaan voittoa kotiyleisön edessä.

Jymyn ulkopeli olio vahvaa pudotuspeliavauksessa.

– Pelattiin ihan kelpo peli, mutta tästä on helppo parantaa vielä seuraaviin matseihin. Pitääkin parantaa, sillä Pattijoki parantaa varmasti sunnuntaille, summasi pelinjohtaja Jani Komulainen.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta! Videossa on hieman teknistä ongelmaa, joten pahoittelut huonosta äänenlaadusta sekä siitä, että tekniikka petti 15 sekunnin ajaksi kesken Jussi Haapakosken kommenttien.

Puolivälieräsarja jatkuu sunnuntaina Pattijoella ja tiistaina Hiukassa pelattavassa JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelussa.

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Jussi Korhonen