Jymy kovempi haastavissa olosuhteissa

Pattijoen Urheilijat – Sotkamon Jymy 0-2 (0-3, 0-1)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy kohtasi Pattijoen Urheilijat toistamiseen viikon sisällä. Tällä kertaa pelit olivat jopa veljiä keskenään, sillä myös MiiluAreenalla nähtiin niin ikään tiukkaa nyhräämistä. Jymy kuitenkin nollasi isännät ja nappasi kolme arvokasta sarjapistettä mukaansa.

Jymy haki kolme pistettä Pattijoelta mainion ulkopelin ansiosta. Oman lusikkansa joukkueiden sisäpelisoppaan laittoi myös luontoäiti tarjoilen vuodenaika huomioon ottaen jopa arktisia olosuhteita. Keli näkyi myös katsomossa: 397 katsojaa oli päättänyt saapua todistamaan kansallispelimme pesäpallon juhlavuoden näytöstä. Jymy vei ottelun 3-tilanteet lukemin 10-5.

Isäntäjoukkue oli muuttanut kokoonpanoaan sunnuntain kohtaamisesta, kun silloin mainiosti pelannut Topi Still oli nyt kokoonpanon ulkopuolella ja vastuun kotipesässä sai niin ikään nuori tulevaisuuden huippulukkari Lauri Vuollo. Jymyn muutokset näkyivät pitkälti kakkoskärjessä, kun edellisen ottelun jaksotauolla vaihtoon otettu Antti Kiiskinen oli poissa kokoonpanosta. Kalle Kuosmanen palasi kärkimieheksi ja vastikään Kainuuseen pelikamansa roudannut Ville Viita pelasi numerolla kaksi.

Roope Korhonen voitti hutunkeiton ja Jymy aloitti ulkoa: kotijoukkue pääsi yrittämään kotiutusta, mutta Aapo Komulainen oli tarkkana kotiutusnäpyn kanssa ja ennätti kotipesään ennen etenijää. Jymyn kärki ei saanut tasoittavalla vielä onnistumisia, mutta silti sisävuoro tuotti tulosta kahden juoksun muodossa. Roope löi ensimmäisen ja valloittavista kultakutreistaan tunnettu Jere Heikkinen toisen. Ensimmäisen toi Niko Korhonen ja Jeren hyökkäyksellä puolestaan Komulainen.

Ville Viita debytoi Jymyn väreissä.

Koleat sääolosuhteet söivät molempien sisäpeliä, sillä pallo ei kylmässä kelissä liitänyt vastatuuleen. Päivän sana oli kuitenkin pussinpohjat, joita Roope tarjoili myös toisen tasoittavalla: kotiin kirmasi pelissä kuuden palon edestä ulkopelissä rehkinyt Kuosmanen. Kuvaavaa pelille oli juuri se, että Jymy ei jättänyt juurikaan palon paikkoja käyttämättä ja silloinkin harvakseltaan kuin se jäi, oli lyönti koppi.

Jaksotauolla joukkueet lämmittelivät hetken kopissa, mikä ei kuitenkaan tuonut mainittavaa parannusta sisäpeliin. Ilman juoksuja nyhrättiin aina kolmannen aloittavalle saakka, kun illan kolmatta lyötyä juoksua metsästänyt Roope päätyi kahden pallon 0-2-tilanteeseen. Roope otti voiman pois ja sijoitti pallon riittävällä tavalla kakkosrajaan, Niko Korhonen kirmasi kolmoselle. Toiselle hyökättiin vaakamailanäpyllä, jossa Vuollo oli hyvin mukana. Lopputuloksena kuitenkin jakson ja koko ottelun voittojuoksu syntyi noin 15 cm erotuksella, kun Vuollo ja Korhonen syöksyivät rinta rinnan kotipesään.

Pattijokiset saivat kovan vyöryn päälle neljännen tasoittavalla, vaikka Kalle löikin Gorba läikin kapuloita rattaisiin polttamalla Oskari Lukkarin kolmospesälle. Keltamustat saivat ajotilanteen yhdellä palolla ja aikalisän jälkeen lyömään asteli juuri Itä-Länteen valittu Juuso Keski-Koukkari. Keski-Koukkarin pussinpohjan torjui jo toisen palon vuoroon tehnyt Niko Korhonen. Lopulta Martti Viitasalolla oli mahdollisuus tuoda kotijoukkue tasoihin, mutta viimeinen yritys suuntautui illan neljännen palon tehneen Juho Keinäsen räpylään. Keni palkittiin myös Ruutu-tähtipelaajana. Jymyltä palkinnot pokkasi kolme juoksua lyönyt Roope sekä mallikkaan debyytin Jymyssä tehnyt Viita, joka onnistui päävaihdossaan neljä kertaa kuudesta. Kotijoukkueen parhaiksi arvostettiin Paavo Pelto sekä pallon vaarallisen näköisesti päähän saanut Eetu Suni.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Kakkospaikkaa sarjassa pitävä Jymy kohtaa tulevana lauantaina kotimatsissa JymyJussit. Hiukassa tapahtuu superpesisottelun ohella yhtä sun toista, lue lisää täältä! Liput ennakkoon: www.jymykauppa.fi!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen