Jymy kukisti JoMan ja Mehtimäen peikon!

Joensuun Maila – Sotkamon Jymy 0-2 (2-3, 2-6)

Ottelun tilastot

Voit äänestää Jymyn Bolt -kovinta työntekijää täällä!

Sotkamon Jymy nappasi maistuvan päänahan Mehtimäeltä, kun isäntäjoukkue taipui kainuulaisten käsittelyssä puhtaasti 2-0. Edellinen voitto oli kesältä 2019 ja kolmen pisteen voittoa joudutaan kaivamaan aina syksyltä 2016 saakka. Tämä päivä oli kuitenkin Jymyn!

Sotkamon Jymy lähti kärkimatsiin samaisella kokoonpanolla kuin Ankkureitakin vastaan oli tarkoitus, mutta silloin Juho Keinänen jäi sairastumisen takia sivuun. Bolt Stadionille oli kertynyt yli 2300 silmäparia jännittämään kutkuttavaa kärkikamppailua, jonka hallinnan Jymy otti heti hutunkeitosta alkaen Aapo Komulaisen johdolla. Lehdistötilaisuudessa Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertoi, että tavoitteena oli saada JoMan kärki Konsta Kettunen kiinni 0-tilanteessa. Esimakua saatiinkin jo ensimmäisessä vuorossa, kun Hannes Pekkinen eliminoi Kettusen ykköspesälle röyhkeästä koukkunäpäyksestä. Joensuu avasi kuitenkin ottelun juoksuhanat, kun Juho Toivola onnistui kotiutuksessaan aloittavalla. Jymy tuli omalla lyöntivuorollaan tasoihin, kun Roope Korhonen tälläsi lentomerkillä kakkosrajaan. Lyönti osui kuitenkin aitaan, ja jotenkin ihmeen kaupalla tilanteesta syntyi ainoastaan yksi juoksu.

Toisessa vuorossa Jymy nollasi kotijoukkueen ja siirtyi johtoon, kun Komulaiselle jäi kahden palon ajotilanne Roope Korhosen ja Hannes Pekkisen epäonnistuttua omissa yrityksissään. Niko Korhonen kirmasi kumuralla kotiin ja toi Jymyn johtojuoksun. Kolmannessa vuorossa molemmat joukkueet puristivat ulkopelin niin tiiviiksi, ettei lisäjuoksuja nähty. Vuorossa toki tunteita kuohautti tilanne, jossa Pekkinen purki yhden palon etutilannetta ja löi viimeisellä lyönnillään hutivarren viistomailalla: syöttötuomari Mika Kääriäinen tuomitsi tilanteen estämiseksi ja vuoro vaihtui kahteen paloon, vaikka pelinjohtaja Kuosmanen yritti sähikäisenä kertoa tuomaristolle luontaisia liikeratoja tuollaisen lyönnin saatossa. Neljännessä vuorossa JoMa käytti hetkensä ja tuli tasoihin Toivolan johdolla. Merkkaamaton kakkosrajalyönti sirvahti hieman Keinäseltä, jolla oli kuitenkin vielä mahdollisuus polttaa etenijä kotipesään, mutta myös Komulainen häpläsi kiinniottonsa kanssa ja Konsta Piironen kirmasi kotiin.

Aapo Komulainen tuulettaa lyötyä juoksua!

Jymy teki vaihdoksia vuoronvaihdossa, joita ei kuitenkaan ehditty käyttää, sillä Jymy rakensi lopettavalla kakkoskärjestä nopeasti tilanteen päälle ja Roope Korhoselle oli pöytä katettu. Viimeisellä lyönnillä Roope säilytti tilanteen ja kiskaisi Tahko2-kuvioon pompun lähimmän etumiehen yli. Henri Litmanen suoritti – jopa palon arvoisesti – mutta täptäp-tilanne kääntyi Jymyn jaksovoittoon Ville Väliahon epäonnistuttua kiinniotossa.

Toinen jakso alkoi Jymyn sisävuorolla, mutta ei saanut miestä kolmospesälle saakka. JoMa aloitti jälleen kerran räväkästi kun toiseksi viimeisenä lyöjänä lyönyt Toivola kotiutti kolmannen kerran torstai-iltaan. Pekkinen toi Jymyn tasoihin toisessa vuorossa. Pekkisen jälkeen Komulainen kumautti painavan keskikumuran koppareiden väliin etutilanteessa, joka sirvahti taivaan tuuliin ja kentän takana olevaan pöpelikköön. Niilo Piiponniemi ja Pekkinen toivat kaksi juoksua. Roope kotiutti vielä Komulaisen ja Jymy oli ottanut hallinnan tunteen myös toisen jakson osalta.

JoMa kavensi tasoittavalla, mutta Jymy löi luun kurkkuun kolmannessa vuorossa: ensiksi Roope löi illan neljännen ja perään myös Komulainen onnistui neljännen kerran. Jymy johto oli nyt neljä juoksua, mikä riitti loppuun saakka, sillä ottelun ensimmäisen puoliskon lievä hermostuneisuus oli haihtunut Mehtimäen painostavaan ilmaan. Toisella jaksolla Jymyn lyöjäjokeri Valtteri Virtanen esitti päivän kovimman pommin, joka kantoi kainuulaisten harmiksi noin metrin laittomaksi kakkospesän päältä. Lyönti painui luukusta aivan sukkana, mutta vielä ei Virtanen päässyt kunnarikierrokselle. Jymy voitti ottelun kolmostilanteet 16-13, eli onnistui tänään kokonaisvaltaisesti paremmin niin sisä- kuin ulkopelissäkin.

Hannes Pekkinen saalisti neljä paloa ulkopelissä.

Jymyn ykköspalkittu ja Ruutu-tähtipelaaja oli joukkueen kapteeni Komulainen ja kakkospytyn eteen uurasti Roope Korhonen. Mailan ykkönen oli Kasperi Hämäläinen ja kakkospalkinnon nappasi lähes pitelettömässä pomppuvireessä ollut Juho Hacklin.

Katso Boltin tarjoama lehdistötilaisuus alta!

Jymyn seuraava matsi pelataan tiistaina Marjex Stadionilla, kun Seinäjoen JymyJussit matkaa Kainuuseen. Hanki liput ennakkoon osoitteesta: www.ticketmaster.fi/sotkamonjymy!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen