Jymy lannisti Pattijoen – Komulainen hurjassa vireessä

Sotkamon Jymyn peräkkäisten voittojen sarja kasvoi jo neljään, kun se kaatoi kotonaan Pattijoen Urheilijat jaksoin 2-0 (5-3, 5-0). Ilma näytti ennen ottelua uhkaavalta, mutta loppupelistä pilkahdellut aurinko ja kotijoukkueen railakas lyöntipeli sytytti varsin äänekkään yleisön. Pelissä teki myös superpesisdebyyttinsä kaksi toisen polven nuorta pesäpalloilijaa: Saku Hakkarainen ja heti avauspelissä juoksun lyönyt Roni Vartama.

Jymyn jokeriosasto: Debytantit Saku Hakkarainen sekä Roni Vartama ja kokenut kehäkettu Jani Komulainen keskellä. Pojat jännäävät peliä ulkovuoron aikana...

Ensimmäinen jakso ulkopelivirheiden sävyttämä

Ensimmäinen jakso alkoi tasaisesti. Jymy avasi juoksuhanat heti ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla, kun Toni Kohonen löysi Pattijoen kentästä juoksun mentävän aukon Niko Korhosen kipittäessä kotiin. Pattijoen vastaus tuli kuitenkin heti seuraavassa vuorossa, kun Pattijoen kotiuttajajokerikaksikko Törmänen-Vainionpää siirsivät varsin rapsakoilla sauma- ja välilyönneillä Pattijoen 2-1 johtoon.

Tämän jälkeen toisen vuoroparin tasoittavalla alkoi kotijoukkueen rynnistys. Sotkamo tehtaili tilanteen päälle ja jatkuvassa ajolähdössä pääsi kotiutustaitojansa esittelemään hieman jopa ulkokentän avustuksella neljä pelaajaa perätysten. Ensin lauloi Toni Kohosen urku, sitten Roope Korhosen, sen jälkeen Jimi Heikkisen ja lopulta vielä juoksua railakkaasti tuulettaneen Aki Oravan. Tilanne oli hetkessä Jymylle 5-2 ja kun PattU ei saanut kuin yhden kavennuksen aikaan harhalla, päättyi jakso lukemiin 5-3.

– Jos heti antaa ulkopelivirheillä noin paljon Jymyn tasoiselle joukkueelle siimaa, niin eihän siitä muuta voi odottaa kuin tuollaista tulosta. Olikohan Jussilalla siinä kolme virhettä ja heti Kohosen ensimmäinen lyönti, pinna joka tippui räpylästä. Siitä seurasi sellainen efekti, että taisi Roopen lyönti olla ainoa lyöty juoksu ensimmäisellä jaksolla, pohtii Pattijoen pelinjohtaja Sami Sirviö apeana ensimmäistä jaksoa.

...ja kun tilanne kääntyy Jymyn eduksi, ovat kaikki silminnähden helpottuneita!

Komulainen: ”Se oli sellainen kerran kesässä –lyönti”

Jymyn vauhdikas sisäpeli kantoi jaksotauonkin yli. Ensimmäisen aloittavalla sisävuorolla Jani Komulainen täräytti etutilanteessa uskomattoman kumuramallisen lyönnin kolmossivurajalle, jolloin kotiin juoksivat Niko Korhonen sekä Antti Hartikainen, Komulaisen itse kiertäessä kunnarin. Heti perään lyömään astellut superpesisdebytantti Roni Vartama päätti tästä inspiroituneena esittää yleisölle samanmoisen lyönnin (vieläpä komeamman jos mahdollista) ja Komulainen pääsi tuulettelemaan kotiin tuplajuoksua ja 4-0 johtoasemaa Vartaman itse ehtiessä kakkospesälle.

– Se oli sellainen kerran kesässä –lyönti. Pitää katsoa, jättääkö sen lyömisen tuohon, kunnarin kiertänyt ja samalla ykköspalkinnon Jymyltä pokannut Komulainen virnuilee.

Pattijoki ei tästä enää toipunut ja kun Toni Kohonen vielä lisäsi johtoa kolmannessa vuoroparissa yhdellä lyödyllä, päättyi jakso 5-0 ja koko ottelu jaksoin 2-0.

– Tämä oli aivan umpisurkeaa. Kyllähän se vähän huolestuttaa ja nimenomaan sen takia, että olemme Sotkamossa ja Vimpelissä pelanneet surkeat pelit ja muuten sinänsä hallittu pelejä. Täällä ja Vimpelissä nimenomaan pitäisi pärjätä, Sirviö ynnää peliä.

– Kyllä pelin ensimmäisten suoritusten merkitys on hirvittävän iso ja kaveri nyt auttoi siinä. Sitä kautta saimme onnistumisen putken auki ja Pattijoki ei päässyt oikein peliin mukaan. Taktisesti pääsimme peliä aika hyvin viemään ulkopelissä kun pääsimme johtoon ja pelasimme fiksua peliä. Turha kuitenkaan Pattijokea lähteä aliarvioimaan, kummallakin jaksolla tuli jatkeille pari sellaista lyöntiä, että jos ne olisivat sisällä olleet, olisi pelin luonne ollut erilainen, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen huomauttaa.

Kuosmanen paljasti lehdistötilaisuudessa myös kesän ensimmäisen seurasiirron. Nopeakinttuinen Jere Vikström lähtee lainalle Hyvinkään Tahkoon hakemaan kokemusta ulkopelistä.

– Mennään ajan kanssa. Meillä on mahdollisuus ottaa hänet takaisin, mutta pitää miettiä sitä, että pelaajat kehittyvät ja pääsevät pelaamaan joskus isossa roolissa täällä, niin tämä on hyvä juttu kaikkien kannalta, kommentoi Kuosmanen sitä, pelaako Jere koko loppukauden Tahkon paidassa.

Seuraava Jymyn kotipeli pelataan poikkeuksellisesti Helsingissä Sonera Stadiumilla perjantaina 8.6. klo 18.30 alkaen.

Ottelun tilastot

-AH