Jymy latisti juhlatunnelmaa – kesän parasta ulkopeliä!

Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 0-1 (0-0, 1-9)

Ottelun tilastot

Jymy työnsi oman kauhansa Vimpelin Vedon 85-vuotisjuhlasoppaan. Henkisesti erittäin vakuuttava esitys, mitä täydensi toisen jakson sisäpelin rumputuli. Jymy haki kaksi maistuvaa sarjapistettä Saarikentältä.

Ottelu alkoi juhlallisuuksilla ja seremonioilla. Roope Korhonen voitti hutunkeiton ja Jymy aloitti ulkoa, joskin ensiksi piti 3-puolelle pystyttää turvaverkkoa yli äyräiden pursuavalle yleisölle.

Oikeastaan ensimmäistä jaksoa voidaan kuvata lyhyesti ja ytimekkäästi molempien joukkueiden osalta: ulkopelin juhlaa, vaikka kummankin joukkueen sisäpeli avitti toisen ulkopeliä epäonnistuneilla lyönneillä ja toissijaisilla virheillä. Yhtä kaikki, molempien joukkueiden ulkopelit kesti muutamat yritykset, mitä kolmoselta kotiin siunautui. Ensimmäinen jakso tasattiin lukemiin 0-0.

Jymyn ulkopeli hyydytti Vedon vain yhteen tehtyyn juoksuun kotikentällään.

Toiselle jaksolle Jymy tuli sisälle ja sai ensimmäisen juoksun Vedon avustamana harhaheitolla. Tämän jälkeen kuitenkin mailan varressa onnistuivat Korhosista Antti ja Roope.

Matias Rinta-aho loi uskoa toisen tasoittavalla kaventamalla tilannetta, mutta tämän jälkeen Jymy meni menojaan. Kolmannen aloittavalla kolme eri Korhosta kihauttivat miehet kotiin, kun Antti, Roope ja Jussi Korhonen onnistuivat kotiutuksissaan. Jussin ja Niilo Piiponniemen mallikasta ulkopeliä täytyy kehua tässä vaiheessa, sillä takakentan tutkapari haki lähes tulkoon kaikki lyönnit kopiksi, mitä suinkin oli tarjolla.

Vedon koneesta oli tässä vaiheessa jo veto poissa ja Jymy rallatteli neljännen aloittavalla vielä kolmen juoksun arvoisesti. Lyöjäpuolella Jymystä kunnostautuivat tutut nimet Roope ja Antti, jotka löivät kolme mieheen. Kärkimiehistä Niilo, Joni Rytkönen ja Niko Korhonen toivat kaikki kaksi juoksua.

– Erinomainen peli meiltä, etenkin ulkopeli oli kesän parasta. Sen lisäksi tuo ulkoinen habitus, millä oltiin läsnä oli juuri sellainen, mitä lähdettiinkin hakemaan. Paljon toissijaisia virheitä, mutta kun kokonaisuus oli niin hyvä kuin tänään oli, niin turha niitä on nyt murehtia, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Jymyn olemus Saarikentällä oli tänään jämäkkä ja vahva.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymyn pelit jatkuvat Hiukassa keskiviikkona, kun paikallisvastustaja Kempeleen Kiri saapuu Hiukkaan. Tervetuloa kannustamaan Jymy voittoon klo 18 alkaen!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen