Jymy marssi välieriin JymyHyvässä

Sotkamon Jymy – Hyvinkään Tahko 1-0 (4-4, 3-0)

Otteluvoitot Sotkamon Jymylle 3-0, Jymy välieriin

Ottelun tilastot

– Katastrofi on vältetty, päästään mitaleista pelaamaan!

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen hymyilee lehdistötilaisuudessa, osaltaan sarjan päättymisen puolesta ja osaltaan heittämälleen kommentille. Jymy pelaa viidennen perättäisen tappiottoman puolivälieräsarjan ja etenee näin välieriin.

Pannahinen vesisade pelotteli suuremmat yleisömassat tiehensä, mutta 1498 katsojaa saapui silti katsomaan JymyHyvä-ottelua. Summa päätettiin kuitenkin tuplata 1500:sta eurosta 3000:een euroon. Tämän lisäksi tuhat euroa osoitettiin Oulun yliopistollisen sairaalan Osasto 51:lle, tutulle lahjoituskohteelle viime vuodesta.
Pannahinen vesisade pelotteli suuremmat yleisömassat tiehensä, mutta 1498 katsojaa saapui silti katsomaan JymyHyvä-ottelua. Kainuun keskussairaalan synnytyslaitokselle osoitettu lahjoitussumma määrittyi paikalle saapuneiden ihmisten mukaan, mutta tänään summa päätettiin kuitenkin tuplata 1500:sta eurosta 3000:een euroon. Tämän lisäksi tuhat euroa osoitettiin Oulun yliopistollisen sairaalan Osasto 51:lle, tutulle lahjoituskohteelle viime vuodesta. Nallet lensivät tänä vuonna Toni Kohosen lyömästä avausjuoksusta.

Helpoksi välieräpaikan varmistaminen kuitenkaan mennyt. Jymy kyllä siirtyi heti ottelun ensimmäisessä vuorossa 2-0 johtoon Toni Kohosen ja Roope Korhosen lyömänä, mutta seuraavat pari kankeaa sisävuoroa antoivat Tahkolle tilaisuuden iskeä, minkä vierasjoukkue sitten hyödynsikin. Ensin Juha Puhtimäki puhkaisi 3-rajan 1-tilanteessa juoksun arvoisesti, jonka jälkeen Juha Korhonen toi Tahkon tasoihin. Neljännessä vuoroparissa Korhonen onnistui vielä uudemman kerran ja Ville Kero vei Tahkon 4-2 -johtoon.

Tukalan tilanteen Jymy setvi kuitenkin tasoittavallaan. Roope Korhonen tälläsi pallon 3-luukkuun juoksun arvoisesti ja Kosti Rautiainen ponnautti kumuransa Teemu Nikkasen yli niin ikään juoksun arvoisesti. Lisäjuoksuja ei nähty ja jakso päättyi tasan 4-4.

– Aika monesti katkaisupelit ovat tällaisia, että vastustaja tulee odottamaan lopullista iskua ja kun sitä ei tule, tulee pikku ahdistus päälle, Mikko Kuosmanen kommentoi.

– Kyllä me tiukassa paikassa oltiin tänään parhaimmillaan sisäpelissä, Kuosmanen jatkoi.

Roope Korhosen ruuti oli sateisesta kelistä huolimatta kuivaa.
Roope Korhosen ruuti oli sateisesta kelistä huolimatta kuivaa. SIitä osoituksena viisi lyötyä juoksua.

Tasan pelatun ensimmäisen jakson jälkeen olisi voinut kuvitella, että toinenkin jakso tarjoaisi jännitysnäytelmän, mutta tämä jäi näkemättä. Tahko epäonnistui sisäpelissä suuresti ja sai ainoastaan kerran miehen 2-pesälle ja samasta tilanteesta syntyi Tahkolle jakson ainoa 3-tilanne. Myös kokonaisonnistumisprosentti jäi vaatimattomaksi: koko ottelussa Tahko onnistui mailan varressa 34 prosentin tehokkuudella.

– Siitä joukkueelle plussaa, että taso nousi, ei kuitenkaan tarpeeksi. Parempi kun ei sano mitään, Tahkon parhaana palkittu Juha Puhtimäki hymähti.

Toisella jaksolla Jymyn kolmesta juoksusta jokaisesta vastasi Roope Korhonen, joka myös palkittiin joukkueensa parhaana.

– Tämän päivän peliin voin ehdottomasti olla tyytyväinen. Kovissa paikoissa kovia kunnon vetoja. Ne oli kaikki ansaittuja juoksuja, eivätkä tulleet ilmaiseksi, Roope kertasi tyytyväisenä.

Välieräsarja alkaa kotikentällä Hiukassa ensi perjantaina 26. elokuuta. Vastus on vielä avoinna.

Huomasitko tätä?

Niilo Piiponniemi sai Puhtimäen läpilyöntiä 3-puolella sijaitsevan rantatöyrään uumenista sukeltaessaan syvän haavan sormenpäähänsä, jonka vuoksi peli keskeytettiin hetkeksi paikkausoperaation vuoksi. Niilolle itselleenkin jäi arvoitukseksi, mistä haava ilmestyi sormeen.

– En oikein tiedä. Tetsasin siinä pää edellä puskaan ja kroolasin kuivalla maalla, niin luultavasti se sitten piikkarin piikkiin osui. Just vaihdoin tuliterät piikit vielä, niin melkoista jälkeä tuli, Piiponniemi muisteli.

Niilo ja Niilon teipattu sormi.
Niilo ja Niilon teipattu sormi.

Sormi tikattiin pukukopissa heti ottelun jälkeen ilman puudutuksia ja sormeen laitettiin viisi tikkiä.

– Hiki siinä tikatessa tuli, kun Janne (Heikkinen) sitä kylmiltään tikkasi. Kyllä se kirpaisi, Niilo naurahti.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo