Jymy matkaa viikonloppuna Halli-SM-alkuturnaukseen

Sotkamon Jymy aloittaa omalta osaltaan taistelun hallimestaruudesta tulevana viikonloppuna Kempeleen Ojan Rauta Areenalla. Lauantaina joukkue kohtaa Pattijoen Urheilijat ja sunnuntaina puolestaan alkuturnauksen huipennuksessa Kempeleen Kirin.

Kempeleen Kiri ja Pattijoen Urheilijat kohtasivat toisensa keskinäisessä ottelussa jo helmikuun puolivälin tienoilla. Kiri oli lopulta vahvempi kotiutuslyöntikilpailussa. Alkulohkon voittajat etenevät Imatralla pelattavaan lopputurnaukseen, johon paikkansa ovat jo varmistaneet Joensuun Maila sekä Seinäjoen JymyJussit. Mikäli kainuulaiset etenevät lopputurnaukseen, niin se pelataan heti seuraavana viikonloppuna.

Jymyllä oli tavoitteena pelata kaksi harjoitusottelua ennen Halli-SM-alkuturnausta, mutta valitettavasti näistä toteutui vain toinen: Jymy kaatoi nollapelillä Kempeleen Kirin helmikuun alussa, kun myöhemmin pelattavaksi kaavailtu harjoitusottelu Pattijokea vastaan jouduttiin perumaan koronavirustartuntojen vuoksi.

Tulevana viikonloppuna hallissa pitäisi siis näkyä kosolti peli-intoa. Ojan Rauta Areenalla viilettää myös takatukkansa katu-uskottavaan mittaan kasvattanut Antti Kiiskinen. Kysyimme Kisulta suoraan, aikooko hän palauttaa takatukan takaisin muotiin?

– Kyllähän takatukka on muodissa aina! Totuuden nimissä, niin kyllä tässä vähän on mausteena sellaista kapinahenkeä, että terveisiä vaan isälle, Kiiskinen naurahtaa.

Antti Kiiskinen tunnetaan nykyään aurinkoisen hymyn lisäksi takatukastaan.

Harjoitusottelun peruminen harmitti myös Kiiskistä, mutta ennen kaikkea panokselliset pelit sytyttävät pelaamaan.

– Hyvillä fiiliksillä viikonloppua kohti. Tarkoituksena on kuitenkin saada talvikaudella reilusti kovia pelejä, mikä tarkoittaa sitä, että tavoitteena on ehdottomasti jatkaa viikon päästä pelattavaan lopputurnaukseen.

Vaikka pelialusta on vain harvoin halliolosuhteissa pesäpallolle ominainen, näkee Kiiskinen paljon tärkeitä asioita halliotteluissa. Hän kuitenkin myöntää, että sellainen suurin jännitys hallipelien alla on karissut pois.

– Peliä varten tässä harjoitellaan. On tärkeää nähdä oman tekemisen taso tässä vaiheessa ja toisaalta peilata sitä myös suhteessa vastustajiin.

– Erityisesti nyt, kun meillä on alla ehjä ja hyvä harjoituskausi. Kokonaisuudessaan on ollut positiivinen sekä onnistunut ja nyt päästään mittaamaan itseä enemmän myös pelien muodossa, kun harjoituskauden loppurutistus alkaa ennen huipennusta Fuengirolassa, Kiiskinen jatkaa.

Viikonlopun Halli-SM-alkuturnauksen aikataulu:

La 5.3. Sotkamon Jymy – Pattijoen Urheilijat klo 16:00
Su 6.3. Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy klo 14:00

Ottelut on katsottavissa maksullisesta Ruutu-palvelusta.

Kuvat: Janne Kuronen & Olli Korhonen