Jymy mursi JymyJussien kotitaian

Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy 0-1 (4-4, 1-3)

Sotkamon Jymy oli ensimmäinen joukkue kuluvana kesänä, joka päihitti JymyJussit kotikentällään Seinäjoella. Seinäjoki oli hiipinyt vahvan alkukautensa myötä Jymyn kantaan kahden pisteen taakse, joten illan voitto kasvatti joukkueiden välisen eron neljään sarjapisteeseen.

Ensimmäinen jakso oli Jymyn hyppysissä pitkään, mutta kotijoukkueen suosikki lyöjäjokeri Jukka-Pekka Vainionpää osoitti vaarallisuutensa kolmannen tasoittavalla vuorolla. Vainionpää kavensi ensin näpyllä tilanteeksi 1-4, minkä jälkeen hurja laakalyönti keskelle taakse sirvahti Niilo Piiponniemen räpylästä maisemaan.

Antti Hartikainen palasi Seinäjoella jokeripaitaan lyöden ja tuoden yhden juoksun.

Toisella jaksolla tilanne oli niin ikään tasainen ja jakson kulminaatiopiste oli Jere Vikströmin oivallus kolmannen tasoittavalla. Antti Hartikainen upotti Jeren seistessä 3-pesällä kentällemenopystärin väliin ja Vikström karkasi kotiin liukkaasti kasvattaen Jymyn johdon kahteen juoksuun.

– Loppuun asti oli jännitys itsellä päällä. Tuollainen lyöjäjokeri kun on kaverilla, niin ihan viimeiseen asti saa pelata, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertoi.

Seuraavaksi edessä on Itä-Länsi -viikonloppu Imatralla. Jymyn pelit jatkuvat vierasottelulla tiistaina Koskenkorvan Urheilijoita vastaan.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo