Jymy muuttuneilla suunnitelmilla hallipeleihin: ”Paljon mahdollisuuksia”

Jymyn syksyllä alkanut tauko peleistä päättyy vihdoin tulevana viikonloppuna Ouluhallissa, kun joukkue pelaa kahteen päivään kaikki kolme halli-SM -alkuturnauksen otteluaan. Samassa lohkossa pelaavat Jymyn lisäksi Kempeleen Kiri, Oulun Lippo ja Pattijoen Urheilijat.

– Voittamaan lähdetään, se on ykköstavoite. Ja kun pelejä voittaa, niin silloin on yleensä tapahtunut hyviä asioita, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen hymyilee.

Lähtökohdat ovat haasteelliset. Kuluneen talviharjoituskauden aikana on tapahtunut monia muutoksia; Onni Määtän siirtyminen Kempeleen Kiriin, Immo Rautiaisen loukkaantuminen ja nyt viimeisimpänä Antti Hartikainen siirtyy sairastuvalle alavartalovamman vuoksi. Hartikaisen oletetaan palaavan kentälle silloin, kun sarjakausi alkaa Suomessa.

Alkuturnauspeleissä joukkueeseen liittyy mukaan A-ikäinen Jymy-kasvatti, 21-vuotias Ville-Veikko Korhonen. Ville-Veikko on valittu Jymyn Suomensarjajoukkueen parhaaksi pelaajaksi kausina 2014 ja 2016 ja parhaaksi sisäpelaajaksi 2015.

– Se suunnitelma, minkä kanssa tähän harjoittelukauteen lähdettiin, on sisäpelin osalta muuttunut täydellisesti, Kuosmanen myöntää.

– Tämä antaa myös paljon mahdollisuuksia. Uudet pelaajat ottavat nyt roolia. Niiden, jotka ovat tottuneet hoitamaan oman ruutunsa ja pelaamaan hyviä yksittäisiä pelejä, on otettava nyt joukkue reppuselkään.

Ouluhallin kova ja kimmoisa alusta tuo pelaamiseen myös oman mausteensa.

– Pallo liikkuu Ouluhallissa todella lujasti. Pelissä ei tule olemaan kuollutta hetkeä, kun kaikilla on mahdollisuus lyödä läpi, niilläkin joilla ei kesällä yleensä ole, Kuosmanen muistuttaa.

Huomaa tämä:

Jymyn joukkueessa pelaa viikonloppuna peräti viisi Korhosta: Mikko Korhonen, Niko Korhonen, Roope Korhonen, Topi Korhonen ja Ville-Veikko Korhonen.

Jymyn pelit halli-SM -alkuturnauksessa:

La 11.03. klo 17 Sotkamo – Pattijoki
Su 12.03. klo 9.30 Sotkamo – Kempele
Su 12.03. klo 13 Oulu – Sotkamo

Ottelut pelataan Oulussa Ouluhallissa.

Jymyn kokoonpano lauantaina Pattijokea vastaan:

1. Jere Vikström, 1V
2. Niilo Piiponniemi, 3K
3. Niko Korhonen, 2P
4. Toni Kohonen, L
5. Kosti Rautiainen, 2V
6. Saku Hakkarainen, 3V
7. Topi Korhonen, 3P
8. Markus Tuikka, S
9. Mikko Korhonen, 2K
10. Roope Korhonen
11. Ville-Veikko Korhonen
12. Kalle-Tapio Huusko

Teksti: Antti Haapasalo
Kuva: Janne Kuronen