Jymy myllytti Kirin nurin

Sotkamon Jymy otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla Jyväskylän Kirin puolivälieräavauksessa jaksoin 2-0 (8-1, 6-1). Alun perin ottelu piti pelata jo tiistaina, mutta se jouduttiin siirtämään rankkasateen vuoksi. Peli oli oikeastaan koko ajan Jymyn hallinnassa, josta osoituksena selvä ero syntyneissä 3-tilanteissa: Sotkamo sai niitä aikaan 28 Kirin jäädessä vain neljään. Aavistuksen kolea pelikeli ei tyrehdyttänyt juoksuhanoja kotijoukkueen puolella, sillä kunnareitakin nähtiin tänään kokonaiset kolme kappaletta.

– Aika synkkä esitys meiltä. Tästä on helppo lähteä parantamaan kotipeliin. Meidän pitää saada palloja kiinni, ei siinä sen kummempaa, Jyväskylän Kirin pelinjohtaja Juhani Lehtimäki toteaa vaisuna.

Rautiaiset kovassa iskussa

Ensimmäinen vuoropari oli jo päättyä juoksuitta, kunnes Sotkamon Immo Rautiainen tuli tasoittavalla vuorolla kahden palon tilanteessa lyömään. Immo löi lyöntivuoronsa aikana kolme kertaa samanmallisen pystymailalyönnin, joista kaksi ensimmäistä menivät kopiksi, mutta viimeinen livahtikin syöksykoppia yrittäneen Pasi Rajalan räpylän alta kauas tartanin taakse, jolloin Immo ehti kirmata kunnarin.

Kosti Rautiainen ei kuitenkaan halunnut jäädä veljensä varjoon, vaan löi kolmannen tasoittavalla Roope Korhosen takakentältä syntyneen kahden juoksun arvoisen läpilyönnin jälkeen itsekin läpi. Kostin ratkaisu kahden palon ajolähdössä viimeisellä lyönnillä oli kylmähermoinen: pallo kolmosrajasta läpi ja pajatso tyhjäksi.

– Tilanteen aikana kuului pieni vihje pelinjohtajan suunnalta, että laitetaan lyönti sinne ja tänään se onnistui. Flow-tila, joka oli Jimi Heikkisellä kesällä käytössä, otettiin nyt itselle ja jatketaan tätä sitten Jyväskylässä lauantaina, Jymyn ykköspalkittu Kosti Rautiainen lupaa.

Kirikin oli lähellä kunnaria. Joukkueen kärki Ilkka Ylitalo löi pallon läpi 2-jatkeelta toisessa vuoroparissa, mutta Jymyn kakkoskoppari Mikko Korhosen nopea pallonhaku vesitti Ylitalon kunnarihaaveet. Jyväskylän ainoaksi juoksuksi jäi Mikko Rantalahden lyömä 8-1 –kavennusjuoksu. Tuo oli samalla vierasjoukkueen ainoa 3-tilanne ensimmäisellä jaksolla.

Kosti ja Immo Rautiainen olivat tänään Sotkamon Jymyn parhaina palkitut pelaajat. Kuvassa Kosti tuulettaa lyömäänsä pajatsoa.

Kuosmanen: ”Peli oli kauttaaltaan hyvä”

Toisen jakson alku eteni tasaisena, vaikka Sotkamo sai tilannetta aikaan edelleen huomattavasti enemmän. Tilanne oli tasan 1-1 kolmanteen vuoropariin asti, kunnes Sotkamo sai kolmannen vuoroparin aloittavalla aikaan kolme juoksua. Erikoisin noista juoksuista oli ehdottomasti Mikko Korhosen lyömä Jymyn toisen jakson neljäs juoksu. Mikko pudotti mailan varrella kumuran etumiehen taakse suoraan polttolinjassa seisseiden ulkopelaajien eteen ja pallon hieman vielä polttaessa Immo Rautiainen ennätti kotiin.

Neljännessä vuorossa johto kasvoi vielä kahdella juoksulla. Toinen syntyi kunnarilla, kun ennen kyseistä tilannetta jo kaksi kertaa läpi lyönyt Jere Vikström osoitti kolmannen tuottavan tulosta. 3-jatkeelle tiputettu kierteinen pystäri kimposi mainosaitojen kautta sen verran koppari Pasi Rajalan ohitse, että Jere ehti juosta kunniajuoksun vaivatta. Toinen jakso päättyi näin 6-1 ja koko ottelu Jymylle jaksoin 2-0.

Kaikki halusivat luonnollisesti palan kunnarin lyönyttä Vikströmiä. Samaan kuvaan sattuivat myös kaikki illan kunniajuoksusankarit: Kosti, Jere ja Immo.

– Kiri pelaa pienellä riskillä. Paikkoja läpilyönneille on olemassa ja tänään niitä sitten sirvahteli. Peli oli kauttaaltaan hyvä. Ensimmäinen peli on aina vaikein peli valmistautua, joten eiköhän nyt ole jännitykset jännitetty ja lauantaina Jyväskylässä pelataan iso peli, korostaa Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen vierasottelun tärkeyttä.

Puolivälieräsarja jatkuu lauantaina Jyväskylässä klo 14. Seuraavan kerran Hiukassa pelataan sunnuntaina klo 17. Tuo peli on JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelu.

Ottelun tilastot

-AH