Jymy nappasi ensimmäisen kiinnityksen!

Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät 1-0 (5-5, 3-2)

Ottelun tilastot

Jymyn ja Kouvolan välieräavaus tarjosi yleisölle viihdettä ja jännitystä lähes hellelukemissa. Eilen aloittaneen toisen välieräparin tapaan molemmat joukkueet tekivät runsaasti virheitä ulkona ja erityisesti sisäpelissään. Violettipaidat niistivät voiton kotiyleisön tukemana!

Ensimmäisellä jaksolla Kouvola teki 12 takatilannetta Jymyn kahdeksaa vastaan ja hallitsi jaksoa tehtyään kaksi juoksua alkuun. Jymy meni edelle Joni Rytkösen kunnarin tuottaneen vastustamattoman 2-jatkelyönnin laineella. Kouvola näytti hauista ja tuli takaa ohi, joskin Jymy avitti juoksuista kahdessa.

Ahtaassa paikassa kahdella palolla viimeisessä vuorossa Antti ja Roope Korhonen rakensivat vielä kahden palon tilanteen Lauri Rönkölle, joka kiskaisi pelin tasoihin ja löi viimeisellä saumasta uuden takatilanteen Antti Kiiskiselle. Yhden käden näpystä Antti Hartikainen poltti kotiin ja ensimmäinen jakso päättyi tasan.

– En ole yhtään noin hyvää vielä tällä kaudella lyönyt. Kauden paras lyönti, tuumasi Jymyn ykköspalkittu Rytkönen lehdistötilaisuudessa.

Joni Rytkösen sivallus 2-jatkeelle oli silmiä hivelevän upea!

Toisen jakson alun sisäpeli ei taaskaan hivellyt silmiä, mutta Niko Korhonen hyödynsi Kouvolan karvauksessaan auki jättämän 2-sauman ja löi johtojuoksun. Roope Korhosen lyötyä Antti Korhosen sisään ja seuranneen pitkän sisävuoron myötä isännillä oli hyvä ote peliin.

Molemmat vaihtoivat huonot sisävuorot ja sitten oli sitkeän Kouvolan vuoro hivuttautua jälleen kantaan: Sasu Toikan kova lyönti 2-puolelle oli karata jatkeelta maisemiin, mutta Niilo Piiponniemi sai katkaistua syöksymällä. Neljännessä vuorossa Jymy pystyi lisäämään kaulaa Antti Korhosen tappikumuralla. Jatkotilanne meni kuitenkin tämän illan peliin kuuluvasti pipariksi ja vuoro vaihtui ilman paloja.

Juoksujuhlaa Jymyn kotipesässä!

Kouvola ahdisti viimeiseen asti, kun Juho Hacklin löi kavennuksen ja Toikka sekä Janne Kivipelto yrittivät tasoitusta. Jymy torjui ja nappasi tärkeän avausvoiton.

– Ehkä meidän kauden aikaisemmat otteet ja kokemukset tiukoissa paikoissa kantaa nyt hedelmää, että molemmilla jaksoilla onnistuttiin kriittisillä hetkillä, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Viuhkamies näki kuitenkin selkeitä parannettavia asioita kotijoukkueen pelissä.

– Pallonlyöjät teki tänään seitsemän juoksua ja niistä kyllä 4-5 on estettävissä. Pitää vielä parantraa meidän laadukasta takatilannepelaamista, Komulainen päätti.

Ville Väliahon johtama ulkopeli ei esittänyt vielä parastaan, mutta Väliaho onnistui hankaloittamaan Pallonlyöjien vaihtopeliä.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta! 

Välieräsarja jatkuu ylihuomenna Kouvolassa. Jymy matkustaa puolimatkaan jo huomenna. Ottelusarjan seuraava kotiottelu nähdään Hiukassa sunnuntaina 1. syyskuuta klo 16.

Teksti: Olli Korhonen & Juuso Hyvönen
KuvatOlli Korhonen