Jymy nappasi toisen kiinnityksen finaalipaikkaan!

Välieräsarja on Sotkamon eduksi nyt voitoin 2-0, kun Jymy otti arvokkaan vierasvoiton Pattijokea vastaan Rännärillä jaksoin 2-0 (5-1, 5-2). Illan sankariksi nousi ehdottomasti Roope Korhonen, joka pommitti koleassa säässä painavia lyöntejään ympäri kenttää kuuden juoksun arvoisesti. Vaikka jossittelu onkin täysin turhaa ja suuremmissa määrin tarpeetonta, oli Roope likellä lyödä jopa kaksi kunnaria, mutta tällä kertaa mainosaidat pysäyttivät kunniajuoksun arvoiset läpilyönnit.

– Suurin ongelmamme oli Roope Korhonen. Hän oli jäätävä tänään. Kuusi lyötyä juoksua ja kaikki olivat vielä peliä avaavia. Sen jälkeen on muidenkin helppo takoa, Pattijoen pelinjohtaja Sami Sirviö tunnustaa.

Roope oli Rännärillä kovassa iskussa. Kuvassa vasemmalla ensimmäisellä jaksolla juoksun lyöneen Mikko Korhosen hiha.

Jymy aloitti murskaavasti

Korhosen tykitys alkoi heti ensimmäisessä vuoroparissa. Ajolähtötilanteessa ensin pallon kopiksi lyönyt Roope onnistui täyttämään toisella lyönnillä takapesät ja halkaisemaan kentän viimeisellään takaa keskeltä. Mainosaitaan osuneella lyönnillä kotiin ehtivät Jani Komulainen, sekä peräti kolme juoksua pelin aikana tuonut Toni Kohonen.

Saman vuoron päätteeksi Mikko Korhonen onnistui kasvattamaan Jymyn juoksutiliä jo kolmeen, jonka jälkeen toisen vuoron tasoittavalla se toinen Korhonen antoi uudemman kerran myrskyvaroituksen lyöntikunnostaan. Roopen hurja 2-jatkeelle suuntautunut kumuralyönti karkasi kakkoskoppari Hannu Ikoselta lävitse ja jälleen syntyi kaksi juoksua, aidan ollessa toistamiseen edessä.

– Saimme hyvän lähdön otteluun. Ensimmäisen välierän ensimmäinen jakso oli meiltä huono ja tarvitsimme tähän paremman alun. Kahdella hyvällä vedolla saimme riittävän kaulan ja Pattijoelta uskoa pois omasta pelistä, ensimmäisen jakson ratkaissut Roope Korhonen näkee.

Pattijoki onnistui juoksun teossa kertaalleen ensimmäisellä jaksolla. Asialla oli tutusti Jukka-Pekka Vainionpää ja hänen kumuralyöntinsä. Jakso päättyi Sotkamolle 5-1.

Roope Korhonen ja pelinjohtaja Mikko Kuosmanen suunnittelevat aikalisällä toimintasuunnitelmaa. Pian tämän jälkeen syntyikin toisen jakson neljäs juoksu – Korhosen mailasta.

Sirviö: ”Numerot eivät valehtele”

Toisella jaksolla Roopen avuksi juoksun tehtailussa kävivät Rautiaisen veljekset, joiden kummankin välilyönnit tuntuivat olevan keskimääräistä useammin kentässä. Jymyn voiton kannalta kallisarvoisia lyöntejä olivat Immon 2-1 –johtojuoksu, sekä Kostin 3-1 –juoksu, jotka molemmat syntyivät tyylipuhtailla yläkierteisillä välilyönneillä.

Apua tarvittiinkin, sillä toinen jakso oli huomattavasti ensimmäistä tasaisempi, vaikka loppunumerot eivät aivan niin aintaisi ymmärtääkään. Arvoa kaksikon onnistumisille antoi myös Jymyn parhaaksi palkittu Roope Korhonen.

– Tässä nyt on minua hehkutettu, mutta kyllähän Rautiaisen veljekset tekivät kovat suoritukset tiukkaan paikkaan, jossa saimme johtoa kirittyä tekemällä juoksun per vuoropari, Korhonen kehuu.

Kosti ja Immo Rautiainen saivat pelistä ansaittua kiitosta.

Kotiyleisön toiveita elätteli 1-5 –tappiotilanteessa vielä Pattijoen tähän mennessä kaikki juoksut välierissä lyönyt Jukka-Pekka Vainionpää, joka mäiskäytti pallon kakkospesän päältä läpi kohti kentän takana olevaa Jymyn bussia. Hurraa-huutoihin revennyt yleisö hiljeni kuitenkin kuin napin painalluksesta, kun lyönti katkesikin kakkoskoppari Mikko Korhosen loistavaan pallonhakuun. Näin alkuun pajatsontyhjennykseltä näyttänyt lyönti muuttuikin vain kavennusjuoksuksi ja jakso päättyi lopulta numeroin 5-2.

– Ensimmäisellä jaksolla sisäpelimme oli aivan puuroa, kun taas toisella olimme paljon paremmin pelissä mukana, mutta numerot eivät valehtele, Sirviö toteaa apeana.

– Kyllähän tämä oli laadukas peli, hyviä suorituksia tuli paljon. Räpylävirheitäkään ei hirveästi tullut, kyllä me lyömällä juoksumme saatiin. Pelasimme kovan ja hyvän pelin tärkeään paikkaan, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen summaa.

Otteluvoitot ovat nyt Jymyn eduksi 2-0 ja seuraavan kerran pelataan lauantaina Hiukassa lauantaina. Ottelun tarkka alkamisaika on nyt selvinnyt, peli pelataan klo 15. Tuolloin finaalipaikka on jo Sotkamon Jymylle katkolla. Tervetuloa katsomaan!