Jymy nojasi ulkopeliin – kolme pistettä Seinäjoelta!

Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy 0-2 (1-2, 0-3)

Ottelun tilastot

Jymy palasi voittojen tielle Seinäjoella. Aurinko jatkoi porottamistaan, kun Jymy nappasi kolme pistettä tiiviin ulkopelin myötä.

Jymy jatkoi tismalleen samalla kokoonpanolla, millä koki katkeran niukan tappion keskiviikkona Hiukassa Manselle. Ensimmäisessä vuorossa Jymy söi JymyJussien kärjen, mutta kotijoukkue rakenteli kuitenkin 3-tilanteen kakkoskärjestä vähillä lyöjillä. Lopputulos oli kuitenkin kotijoukkueen kannalta lohduton, sillä Aapo Komulainen irroitti etenijän kärpäsellä.

Tasoittavalla Jymy sai kärjestä etutilanteen, mutta ykkösvahti Masi Marjamäki suolasi etenijän kolmoselle hyvällä suorituksella. Seuraavaksi oli JymyJussien lukkari Joona Lehtisen aika hämmentää pakkaa ja Niko Korhosesta kirjattiin kärpänen kolmospesälle. Jymylle niin ikään yritys kakkoskärjestä, mutta se ei tuottanut tulosta. 

Kotijoukkueen lyöntivuoro alkoi kärjestä. Ulkovuoron nimi oli kuitenkin Kalle Kuosmanen, joka tuhosi toistamiseen kotijoukkueen jo syntyneen kolmostilanteen kahdella 1-3-tilanteen karvauksesta syntyneellä palolla. Jymy puolestaan sai juoksuhanat auki, kun Roope Korhonen kumautti viimeisellään keskisauman puhki. Jatkuneesta ajotilanteesta Komulainen räppäsi merkistä kolmossaumaan, mutta kovaan sivuttaisliikkeeseen ajautunut ulkopelaaja ei pystynyt suorittamaan kuin takapalon edestä.

Kolmannesta vuorosta sulan hattunsa voi ottaa Komulainen, joka söi kotijoukkueen sisäpeliä ahkerasti. Ensimmäinen palo syntyi kärpäsellä, toinen puolestaan kopinnoston epäonnistuttua Komulaisen korkeasta tolpasta. Markus Hallasuo sai vastuulleen kotiutusyrityksen liki viimeisenä lyöjänä, mutta viimeinen sivallus kantoi kolmosjatkeelta selkeästi laittomaksi.

Aapo Komulainen oli totutulla tasollaan Seinäjoella.

Jymyn seuraava vuoro tukehtui nopeasti syntyneisiin paloihin, mutta ensimmäiselle jaksolle kuvaavasti yritys saatiin vielä viimeisillä lyöjillä. Iivari Vihanto ei kuitenkaan onnistunut saattelemaan kolmoselle kipittänyttä Ville Kotroa kotia ja näin Jymy varmisti, että viimeisen tasoittavalla lyönnit lähtisivät kärjestä, mikäli kotijoukkue onnistuisi. Alkuun näytti, ettei näin kävisi, kun Hallasuon keskipomppu jäi niin kutsutun Tahko1-kuvion tapissa pelanneelle Juho Keinäselle. Tuloksena palo kotia ja kakkoselle, kun Aapo käräytti vielä takaetenijän. Seuraava lyönti upposi väliin ja sirvahti hieman Jussi Korhoselta. Yhtä juoksua lähemmäs JymyJussit ei kuitenkaan päässeet, vaan jakso lopulta Jymylle ilman turhaa tasoittavaa lukemin 2-1.

Toisen jakson alkuun Jymyllä oli erinomainen mahdollisuus napata hallinnan tunne ottelusta. Tässä oransseissa peliliiveissä tänään pelanneet kainuulaiset onnistuivatkin: Kuosmasen kopinnostokumura painui vastustamattomasti väliin ja näin Niko Korhonen karkasi kolmoselta kotiin. Tasoittavalla JymyJussit saivat kotiutusyrityksiä, mutta lyönneistä puuttui terävin laatu. Jymy koki aloittavallaan saman kohtalon, eikä saanut lisättyä johtoaan yrityksistä huolimatta. JymyJussit pääsi tasoittavalla yrittämään kertaalleen, muttei onnistunut tasoittamaan tilannetta.

Kolmannessa vuorossa Jymy päätti käyttää kaikki palot kakkoskärjestään. Tilannekin syntyi, mutta lukkari Lehtinen pääsi kiusaamaan Jymyn kaarta väärillään. Roopen yritys leijaili lopulta kolmossaumaan ja kopiksi. Takapalo ja lopulta viimeinen lyönti laittomaksi tukalassa ykköstilanteessa.

Kolmannen tasoittavalla Aapo Komulainen käytti pientä hässäkkään hyväkseen. Tero Tyynelän viimeinen kopinnosto jäi laittomaksi ja sen jälkeisestä harhaheitosta Niko Korhonen katkaisi kuin katkaisikon pallon ja tuhosi Tuomas Raunion kakkospesälle. Hetkeä myöhemmin Jussi Korhonen haki kahden palon tilanteessa tärkeän kopin etutilanteessa ja näin kenttä tyhjeni. 

Jymyn ulkopeli torjui kuusi seitsemästä kotiutusyrityksestä.

Neljännen aloittavalla Ville Viita löi ykköstilanteessa pystymailavarren ja polttoheitto suhisi kakkospuolen aidan ali. Taululle merkittiin hetkellisesti kaksi lisäjuoksua, mutta tilanne otettiin kuitenkin takaisin. Tuomariston kokoonnuttua saatiin varmuus siihen, että lyönti oli kuin olikin kaksoislyönti. Jymy kuitenkin rakenteli tilanteen Komulaisen johdolla, josta Roope löi juoksun. Seuraavaksi lyömään astellut Aleksanteri Huotari lisäsi Jymyn johtoa, kun paloahneeksi käynyt Atte Kontio yritti hakea kahta paloa. Allusta palo ykköselle, mutta 3-0 juoksu oli tosiasia. Jymy siirtyi puolustamaan johtoaan ulkopeliin, eikä kotijoukkue saanut paljoakaan aikaan. Näin Jymylle kolme pistettä.

Jymy hallitsi kenttätapahtumia ja voitti ottelun kolmostilanteet 17-9. Molemmilta joukkueilta kolmostilanne kuivui kahteen otteeseen kolmannen palon synnyttyä. Jymyn parhaaksi arvostettiin ulkopelissä viisi paloa tehnyt ja kakkoskärjessä vakuuttavasti (5/6 KL) pelannut Kalle Kuosmanen. Kakkospytyn pokkasi Niko Korhonen. Kotijoukkueen paras ja myös Ruutu-tähtipelaaja -palkinnon pokkasi hyvin Jymyn sisäpeliä sekoittanut Joona Lehtinen. Kakkospalkinto 100-prosenttisesti kentälle edennyt Tuomas Raunio. Ottelua seurasi Vendo Areenalla hieman alle 900 katsojaa.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymy kohtaa seuraavan kerran tiistaina kotona Kiteen Pallon klo 18. Liput ennakkoon: www.jymykauppa.fi!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen