Jymy nollasi JymyJussit tuulihousukelissä – ”luottavainen olo pelaamiseen!”

Sotkamon Jymy – Seinäjoen JymyJussit 2-0 (5-0, 6-0)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy kellisti JymyJussit toistamiseen tällä kaudella ja piti tälläkin kertaa kotipesän puhtaana juoksuista.

Jymy ja osanimikaima JymyJussit valmistautuivat kesän toiseen keskinäiseen otteluun ja samalla kosteaan iltapuhteeseen, sillä olihan Sotkamossa satanut voimakkaita sadekuuroja pitkin päivää. Jymy oli tyrmäävä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Seinäjoella ja pelin edetessä alkoi vaikuttamaan vahvasti siltä, että Jymyn ja erityisesti Jymyn ulkopeliyhdeksikkö on seinäjokisille liian kova pala purtavaksi. Jymy vei ottelun kolmostilanteet 19-10. Edellisessä kohtaamisessa Jymy voitti 3-tilanteet 22-4 ja juoksut 12-0, joten kauden yhteenlaskettu saldo on juoksujen osalta 23-0 ja kolmostilanteiden osalta 41-14.

Aapo Komulainen voitti hutunkeiton ja vei Jymyn ulkopeliin. JymyJussit sai takatilanteen ja kaksi kotiutusyritystä, mutta takatilanteen kestävä puolustaminen oli Jymylle tuttuakin tutumpaa, ei juoksuja vierailijoille. Lopettavalla Jymy niittasi kahdesti, kun Hannes Pekkisen painepallo kakkoskopparille sirvahti juoksun arvoisesti ja Kalle Kuosmanen karkasi kotiin. Roope Korhosen kakkospussilla myös Niko Korhonen kirjautti itselleen tuodun. Toisessa vuorossa vieraat rakensivat niin ikään takatilanteen, mutta ensimmäisen irroitti kärpäsenä Komulainen. Toisen torjui polttolinja ja kolmas palo syntyi ykköspesälle ajotilanteen jatkoista. Jymy lisäsi johtoaan Roope Korhosen kakkospuolen kumuralla, nyt tuojana Pekkinen.

Kolmannessa Jymy jatkoi tuttuun tapaan tiivistä ulkopeliään ja vaikka JymyJussit sai kaksi kolmostilannetta, niin Komulainen irroitti kertaalleen väärällä ja ulkokenttä hoiti loput. Jymyn kolmannen lopettava vaikutti hetken olevan illan lyhin sisävuoro, mutta kahden palon tilanteessa kakkoskärki rakensi kuitenkin takatilanteen Iivari Vihannon, Jere Vikströmin ja Niilo Piiponniemen johdolla. Roope Korhonen kiitti esityöstä ja kotiutti Vihannon koukkunäpäyksellä. Valtteri Virtanen kopitti välissä Vikströmin, mutta jatkoi tilannetta Juho Keinäselle, jonka tappikumura puri maukkaasti: Jymy 5-0 johtoon. Lukemat jäivät myös avausjakson loppunumeroiksi, kun kotijoukkue jätti vieraat kolmannessa vuorossa täysin ilman takatilannetta.

Jere Vikström on kotiutunut Jymyn ulkokentälle hyvin!

Toisen jakson Jymy avasi yhdellä tikillä, kun Niko Korhonen karkasi sukunimikaima Roopen tappikumuralla kotiin. Kakkoskeula pääsi yrittämään vielä kahden palon edestä, mutta tällä kertaa tuloksetta. Jymy pelasi lopettavalla illan toisen kolmostilannettoman ulkovuoronsa. Toisen vuoron aloittavalla Jymy lisäsi puita uuniin kolmen juoksun edestä: Pekkinen pakotti toistamiseen seinäjokiset räpylävirheeseen ja Kuosmanen toi juoksun. Komulaisen kumuralla Niko Korhonen toi illan kolmannen. Neljännen juoksun löi komeasti Jussi Korhonen pitkällä kääntönäpyllä kolmosrajaan ja Vikström kirmasi kotiin. JymyJussit pyöritteli kierroksen verran koppeja lyöden, kunnes Toni Marjamäki saatteli Justus Tepon kolmospesälle. Kotiutusvastuu jätettiin Markus Hallasuon harteille, mutta Jymyn ulkopeli piti huolen että juoksuja pohjalaiset saavat ainoastaan hyvillä lyönneillä. Sellaista ei tällä kertaa nähty.

Kolmannessa vuorossa Roope Korhonen kotiutti Elmeri Purmosen, joka osoitti nopeuttaan hetkeä aikaisemmin poikkipolulla kolmospesälle: JymyJussien lukkari Miika Keski-Petäjä oli loistavasti mukana Niko Korhosen kääntönäpäyksessä, mutta niin vain Purmonen voitti tuon pesävälin jalallaan. Etutilanteesta syntyi kuitenkin lopulta kaksi paloa ja Jymyn toiseksi viimeinen sisävuoro kuihtui erinomaisen aloituksen jälkeen. Lopettavalla jatkettiin tuttua kaavaa: JymyJussit sai tilanteen, mutta kotiutusyritykset olivat ulkokentälle joko suupaloja tai kantoivat koppareille kopiksi.

Aapo Komulainen juhli miesten Superpesiksen kesäkuun lukkari -titteliä kärpäsillä.

Neljännessä Jymy rakenteli palottoman ajolähdön kärjestä: Roope Korhosen kumura kotiutti Purmosen. Tilanne oli sikäli uusinta edellisestä vuorosta, että kotiutuksen jälkeiset suoritukset epäonnistuivat palojen arvoisesti niin Roopelta kuin Pekkiseltäkin. Jymy päätti toisen jakson sisävuorot kuuteen tehtyyn juoksuun ja huipensi illan kolmeen pisteeseen pelaamalla vielä yhden puhtaan ulkovuoron. Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen oli tyytyväinen kauttaaltaan pelaamiseen.

– Kun kelit menee sellaiseksi, että vedetään pitkää takkia ja tuulihousua jalkaan, niin tulee luottavainen fiilis tähän pelaamiseen, Kuosmanen kommentoi viitaten tilannemäärien vähenemiseen ja pallon huippunopeuksien tippumiseen. Erityisen tyytyväinen Kuosmanen on kuitenkin sisäpelin rytmiin ja kahteen toimivaan keulaan.

– Iivari näyttää karistaneen armeijan pölyt jaloistaan, kun alkaa tossu liikkua aika vauhdilla ja tuo meille etenemiseen täsmäaseen Elmerin ohella. Myös Aapolla lyöminen ja vireystila on kohentunut selkeästi varusmiespalveluksen jälkeen, Kuosmanen summasi tyytyväisenä.

Lumme Energian energisimpänä pelaajana palkittiin kaksi juoksua tuonut Purmonen ja Ruutu-tähtipelaaja oli kuusi paloa ulkopelissä ahnehtinut Kuosmanen. Kakkospalkinto meni Pekkiselle ja ykkönen oli kuusi juoksua mätkinyt Roope Korhonen. JymyJussien kakkonen oli Teppo ja ykkönen Kuosmasen ohella kuusi paloa ulkopelissä tehnyt Marjamäki. Yleisöä sateiselle Marjex Stadionille oli saapunut yli 1500-silmäparia.

Katso Boltin lehdistötilaisuus alta!

Seuraava kotiottelu pelataan Hiukassa sunnuntaina 9. heinäkuuta, jolloin vieraana kärkimatsissa nähdään Kouvolan Pallonlyöjät. Hanki liput ennakkoon: www.ticketmaster.fi/sotkamonjymy!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen