Jymy nollasi Kirin historiallisella tavalla!

Merkitkää päivämäärä päivyriinne: tiistai 18. kesäkuuta 2013. Sotkamon Jymy onnistui nimittäin tuona päivänä tekemään nykymuotoisen pesäpallon historiaa Kajaanin keskuskentällä pelatussa ottelussa Jyväskylän Kiriä vastaan. Sotkamon Jymy ei antanut vastustajalle ottelun aikana YHTÄÄN 3-tilannetta, mikä on ennennäkemätöntä tilastoidun miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Juoksuitta jäänyt Kiri ei saanut siis kertaakaan miestä kolmospesälle asti, joten kavennusjuoksujen lyöminen jäi kaukaiseksi haaveeksi. Ottelu päättyi Jymyn voittoon jaksoin 2-0 (3-0, 3-0).

Tämä oli siis täten kautta aikain ensimmäinen kerta, kun miesten Superpesiksessä toinen joukkue jää ottelussa ilman ainoatakaan 3-tilannetta.

– Aika uskomatonta ettei pysty kakkostilannetta ollenkaan purkamaan, ei sen nyt pitäisi aivan tähtitiedettä olla. Lyödä nyt vaikka ykkösvahdin yli tai muuta, Kirin pelinjohtaja Juhani Lehtimäki ihmetteli epäuskoisena.

– Aika hurjaa touhua, Lehtimäki jatkoi.

Vaan tiivistä oli ulkopeli vierasjoukkueellakin. Sotkamon Jymylle 3-tilanteita syntyi yhteensä 12 kappaletta. Vaikka tilannemäärä oli vähäinen, onnistui Jymy purkamaan 3-tilannetta loistavalla prosentilla: 12 kotiutusyrityksestä 6 kertaa ennätti etenijä kotipiirin turviin, mikä tarkoittaa siis prosenttimuodossa viittäkymmentä prosenttia onnistumisissa.

– Tiesimme, että tästä tulee vaikea peli, kun läpilyönnin uhkaa ei ole. Yllätys oli kyllä, että takatilanteessa pystyimme näin ahtaaseen kenttään lyömään näin hyvällä prosentilla pinnoja, kehui Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen joukkuettaan.

Roope Korhonen valmistautuu sisävuoroon.

Jymyn sisäpelin sankariksi nousi huippukunnossa oleva Roope Korhonen, joka löi molemmilla jaksoilla Jymyn avausjuoksut ja kertaakaan kotiutuksissa epäonnistumatta kaikkiaan kolme juoksua. Roope palkittiin Jymyn parhaana.

– Se mikä oli tärkeää tänään, kun oli näin nahu peli, että sain lyötyä molemmilla jaksoilla nuo avavaat pinnat. Saimme siitä sitten peliä auki, Korhonen totesi vaatimattomana.

Kolmen pisteen voitto pitää Sotkamon Jymyn sarjan kärjessä, joka tarkoittaa taas sitä, että kuun vaihteessa pelattavissa valintakierrosotteluissa Jymy ei saa valita vastustajaansa, vaan Jymy tullaan valitsemaan jonkun muun joukkueen toimesta pelaamaan nuo kaksi runkosarjaottelua.

Viime vuonna vastustajaksi valikoitui Vimpeli, ja mikäli ennusmerkit pitävät paikkansa, tulee niin käymään myös tänäkin kesänä. Valintakierrosottelut pelataan torstaina 27.6. ja sunnuntaina 30.6. ja noiden pelien vastustajista ja pelipaikoista tullaan tiedottamaan torstaina.