Jymy nollasi Vimpelin toistamiseen – Roope Korhonen hurjassa iskussa

Valintakierrosotteluparin Sotkamo-Vimpeli ensimmäinen peli päättyi Jymyn voittoon Vimpelissä Saarikentällä jaksoin 1-0 (5-0,4-4). Kovalla latauksella otteluun lähtenyt Sotkamon Jymy Hallitsi ottelun ensimmäistä jaksoa ja vaikka Veto sai juonen päästä kiinni toisella jaksolla, sai vierasjoukkue taisteltua jakson tasan, joka riitti voittoon. Ensimmäinen pelihän Sotkamossa päättyi niin ikään Sotkamon voittoon jaksoin 1-0.

Ensimmäinen jakso Jymyn näytöstä

Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueelta hyvin vaisua. Tilanteet olivat erittäin vähissä ja kun Jymyn vahvasti toiminut ulkopeli kesti syntyneet kolmostilanteet, ei Vimpeli saanut ensimmäistäkään juoksua aikaan. Ensimmäisellä jaksolla Jymyn juoksuista vastasivat Jimi Heikkinen, Aki Orava ja Roope Korhonen kolmella lyödyllä.

Mieleenpainuvin Juoksu oli Sotkamon kolmas juoksu, kun Sotkamon Jymyn ottelun ykköspalkittu Roope löi kakkostilanteessa vapaan lyönnin kolmosjatkeelle. Kopparina pelannut Henri Puputti oli erinomaisesti lyönnissä mukana, mutta pallo kimposi Puputin polvesta jokeen ja kakkospesällä ollut Jani Komulainen pääsi karkaamaan kotipesään asti. Jakso päättyi Jymylle 5-0.

– En tiedä oliko tässä ylilatautumista kuitenkaan, emme vain saaneet ensimmäisellä jaksolla onnistumisia. Kun tulee paloja alle, niin homma tukehtuu. Toisella jaksolla pystyimme kuitenkin pelaamaan paremmin ja haastamaan Jymyn, kertoo Vimpelin Vedon pelinjohtaja Miikka Rantatorikka.

Niko Korhonen tuo juoksun ja Mikko opastaa sukunimikaimaansa poseeraamaan kameralle.

Haapakoski: ”Sovittiin, ettei päästetä palloa jokeen”

Pallo saatiin vierasjoukkueen mailasta jokeen toistamiseen heti jaksotauon jälkeen. Tällä kertaa asialla oli Niilo Piiponniemi. Niilo laitettiin täyttämään ykköspesää Antti Hartikaisen ollessa yksinäisenä etenijänä kakkosella ja Niilon kolmospuolelle suuntautunut pysymailalyönti kimmahti 3-polttaja Severi Lassilan kypärästä keskelle Savonjokea. Antti Hartikainen pääsi juoksemaan suoraan kotiin.

Vimpeli sai kuparisen rikki tasoittavalla vuorolla Hannu Huuskosen ja Jere Dahlströmin lyönneillä ja siirtyi 2-1 johtoon. Jymyn hurja nousu 4-2 johtoon neljännen aloittavalla Aki Oravan ja Jimi Heikkisen hermopalloilla lannisti kotiyleisön, joka alkoi jo poistua stadionalueelta, mutta mitä vielä, Tuomo Lönnmarkin 2-rajapuhkaisu ja Jere Dahlströmin keskelle kenttää suuntautunut lyönti toivat Vimpelin vielä tasoihin. Potku ei kuitenkaan riittänyt lisäjuoksuihin ja jakso päättyi juoksuin 4-4.

”Jimi rauhotu, vanha mies!” – Katsomo oli tuttuun tapaan runsaslukuinen (2408) ja äänekäs.

– Kyllähän nämä polven ja pään kautta jokeen menneet pallot latistaa. Ennen peliä sovittiin, ettei päästetä palloa jokeen, mutta tällä kertaa ne menivät sinne eri tavalla, Vimpelin ykköspalkittu Sami Haapakoski toteaa.

– Valmistauduttiin tähän peliin hyvin, vaikka latautuminen oikeastaan lähti pelaajista itsestään, ei siinä tarvinnut paljon tehdä. Kyllähän tämä on pesäpalloa, kun koko ajan tulee taistelua, kaksinkamppailuja ja haastamista, kun pomppu on täällä poissa. Varmasti yleisökin nauttii, Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen näkee.

Pari kertaa Savonjoesta loistavasti pallon noutanut Mikko Korhonen löysi myös syyn sutjakkaisiin hakuihin.

– Vesijuoksuharrastuksestani oli tänään hyötyä, Korhonen uskoo.