Jymy otti rutiinivoiton Pattijoesta

Jymy jatkoi voittojen tiellä, kun se nappasi vierasvoiton Pattijoesta Oulussa pelatussa ottelussa jaksoin 2-0 (3-1, 6-3). Raksilaan saapuneella runsaslukuisella yleisöllä (2075) ei jäänyt jälkipolvelle paljoa pelistä kerrottavaksi, sillä ottelua sävyttivät lukuisat virheet.

– Peruspeli riitti tänään ja kun kaverin kopparitkaan eivät saaneet edes rantapalloa kiinni, niin se jelppasi tänään meitä, Jymyn ykköspalkittu Jani Komulainen veisteli.

Totuuden perää noissa Komulaisen sanoissa oli, sillä avausjakson kolmesta juoksusta kaksi tuli Pattijoen takakentän avustamana (avausjuoksu Komulaisen lyömänä 2-koppari Jyri Suhosen räpylän alta) ja yksi taas polttolinjan suhmuroinnin seurauksena. Virheet eivät jääneet ainoastaan kotijoukkueen otteisiin.

– Tuli pieniä ulkopelivirheitä. Kaverilla se maksoi juoksuina ja meillä taas pesänvaihtoina. Ajatus ei ollut aivan pelissä, Jymyn pelinjohtaja Kuosmanen summasi.

Pattijoen ainokainen ensimmäisellä jaksolla tuli Jyri Suhosen kumuralyönnillä, joka ponnahti 2-koppari Mikko Korhosen ylitse.

Aki Orava kiskaisi saumalyöntinsä takaa läpi asti. Aki itse kuvaili lyöntiään seuraavasti: "Olisin itsekin ehtinyt juosta sen kiinni."
Aki Orava kiskaisi saumalyöntinsä takaa läpi asti. Aki itse kuvaili lyöntiään seuraavasti: ”Olisin itsekin ehtinyt juosta sen kiinni.”

Toisella jaksolla Jymy laittoi luun kurkkuun heti avausvuorossa tekemällä neljä juoksua. Näistä kaksi lipsahti jälleen kerran raahelaisten takakentästä, kun Roope Korhosen maanuoliainen livahti 3-koppari Timo Vesaluoman räpylän alitse.

– Ei meillä räpylä kestänyt alkuunkaan. Aivan karmeita ja helppoja virheitä, Pattijoen pelinjohtaja Jari Törmänen tuskaili.

Pattijoki sai vielä kavennusjuoksuja aikaiseksi, mutta ei loppujen lopuksi pystynyt toisella jaksolla haastamaan Jymyä kunnolla.

Ottelu oli Jymylle kolmas vieraspeli viiden päivän sisään, mikä ei voinut olla näkymättä pelaajien otteessa. Tämä myös osaltaan selitti lukuisat virheet.

– Tärkeät kolme pistettä saatiin, mutta eihän tuosta pelistä muuten jäänyt oikein mitään käteen. Väsyneitten miesten väsynyttä taistelua, Kuosmanen pohdiskeli.

Aurinkokatsomossa riitti väkeä.
Aurinkokatsomossa riitti väkeä.

Jani Komulainen kiitteli pelin jälkeen oululaista pesisyleisöä.

– Oulu on hieno urheilukaupunki. Täällä on mukava pelata ja katsomo on pullollaan. Ehdottomasti kaipaisin tänne Superpesisjoukkuetta, Komulainen kehui.

– Toivon, että Lippo tekee laadukasta työtä, jotta saataisiin tänne oma joukkue, Komulainen jatkoi.

Jymyn seuraava peli on ensi tiistaina kotona Hiukan pesäpallostadionilla Alajärven Ankkureita vastaan. Ottelu alkaa klo 18.

Ottelun tilastot

-AH