Jymy päihitti Pattijoen Raksilassa – raahelaiset jäivät pisteittä

Sotkamon Jymy otti jo neljännen voiton Pattijoesta tälle kaudelle. Joukkueiden viimeinen kohtaaminen runkosarjassa päättyi Jymyn voittoon jaksoin 1-0 (4-2, 1-1). Raksilan pesäpallostadionille Oulussa saapui 3092 pesäpallon ystävää, jotka saivat nauttia pääsarjatason pesisjännärin lisäksi kauniista kesäillasta. Niin kuin Kuosmanen ennen ottelua ounasteli, sai Pattijoki tilannetta aikaiseksi, mutta kotijoukkueen pitävä ulkopeli takatilanteessa jätti raahelaisten juoksut vähäisiksi.

Sotkamo ratkaisi jakson yhdessä sisävuorossa

Ottelu alkoi Pattijoen kannalta lupaavasti, kun se sai pidettyä Jymyn ensimmäisessä vuorossa nollilla. Vieraat vielä siirtyivät tasoittavallaan 1-0 johtoon, kun Roope Korhosen polttoheitto karkasi 3-pesän ohitse, jonka turvin Timo Kallio toi pelin avausjuoksun.

Sotkamon rynnistys seuraavassa vuorossa käänsi kuitenkin jakson kotijoukkueelle. Jymyn ensimmäisen jakson kaikki juoksut syntyivät toisen vuoroparin aloittavalla ja kaikki vielä neljä vielä eri pelaajien mailasta. Yksi onnistujista oli Kosti Rautiainen, joka oltiin veljensä Immon kanssa tuotu tähän otteluun numeroille viisi ja kuusi.

Pattijoki sai vielä yhden juoksun aikaan, kun etenijäjokeri Lauri Kaartokallio löi neljännen tasoittavalla kunnarin tyhjään kenttään. Lukemat 4-2 jäivät kuitenkin jakson loppuluvuiksi.

-Taas kerran annettiin Jymylle helposti toinen pinna ja pallo pomppi eikä pysynyt hanskassa. Kun vastassa on kärkijoukkue, tilanteen pitäisi olla aivan päinvastainen. Yksi vuoropari, neljä juoksua ja aivan umpisurkeita suorituksia, Pattijoen pelinjohtaja Sami Sirviö harmittelee.

Yleisö huvittui Aki Oravalle ominaisista tempauksista. Tässä Aki nauttii täysin rinnoin ensimmäisellä jaksolla tuotua juoksua.

Sirviö: ”Toisella jaksolla veimme jopa peliä”

Pattijoki muutti toiselle jaksolle lyöntijärjestystään suuresti ja se tuotti osaltaan tulosta: vierasjoukkue kimmersi toisen jakson tasalukemiin.

– Toisella jaksolla me jopa veimme peliä kun vaihdoimme koostetta. Kyllä siinä oli Korhosen Mikolla pari hyvää heittoa ja meidän mailamiehellä erittäin hidasta laskua. Toinen jakso oli mahdollisuus ottaa, Sirviö kertoo.

Jakson ainoat juoksut syntyivät molemmat toisessa vuorossa, vierailta asialla oli ensin Pertti Mäkelä välilyönnillään ja kotijoukkueen tasoitus syntyi taas Roope Korhosen kivitalon korkuisella pomppulyönnillä. Sotkamolla oli mahdollisuus neljännen tasoittavalla tehdä voittojuoksu, mutta kun sitä ei nähty, päättyi jakso tasan ja Jymylle kirjattiin kaksi sarjapistettä.

– Jaksot olivat periaatteessa samantyylisiä. Pari hyvää sisäpelivuoroa pelattiin kummallakin jaksolla ja toisesta jaksosta jäi kotiutukset puuttumaan. Kyllä siinäkin tuli erittäin kovia ulkopelisuorituksia, kehuu Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen Pattijoen muutamaa voittojuoksun estänyttä suoritusta ulkokentällä.

Topi Kosonen ja Roope Korhonen – illan ykköspalkitut vastakkain.

Seuraavan kerran Sotkamon Jymy pelaa sunnuntaina vieraskentällä Vimpelin Vetoa vastaan klo 13.

– Siinä pelataan jo aika ratkaisevasti runkosarjan voitosta. Jos pystymme kairaamaan voiton, olemme jo aika hyvin karkumatkalla. Jos menee toisinpäin, olemme tasoissa. Sillä ei ole mitään väliä, monta juoksua pelissä syntyy, korostaa Jymyn Roope Korhonen ottelun tärkeyttä.