Jymy palasi voittokantaan

Jymy onnistui suunnitelmissaan ja palasi voittojen tielle päihittämällä Jyväskylän Kirin Hippoksella jaksoin 2-0 (3-0, 5-0). Juoksuitta jäänyt Kiri oli voimaton Jymyn ykköspalkittu Toni Kohosen loistavan lukkaripelin ja muutoinkin koko joukkueen pitävän ulkopelin edessä: 3-tilanteet jäivät kotijoukkueella kaikkiaan neljään.

– Ennen peliä puhuin, että Koskenkorva on sörkkinyt kepillä tätä uinuvaa jättiä, että jos ei meillä ole kunnon ilmettä pelin alkuun niin me tullaan häviämään. Niin siinä sitten kävi, Kirin ykköspalkittu Juho Määttälä harmitteli.

Tiukasta ulkopelistä huolimatta Jymyn kotiuttaminen ontui Hippoksella aavistuksen. Tarvittavat juoksut iskettiin kuitenkin molemmilla jaksoilla ja juuri sen verran kuin niitä vain tarvittiinkin. Jakso päättyi lopulta 3-0 vieraille.

– Kotiutuspaikkoja meillä oli kohtalaisen paljon, mutta tänään ei napsunut ihan sillä tavalla, kuin normaalisti napsuu, Jymyn ykköspalkittu Toni Kohonen kiteytti.

Toni Kohonen palkittiin ennen ottelua pesispörssikärkeen siirtymisen johdosta ja lopulta pytty annettiin vielä ottelun jälkeen kouraan erinomaisen lukkaroinnin myötä. Kärpäsiä Kirin etenijöistä syntyi useampi kappale.
Toni Kohonen palkittiin ennen ottelua pesispörssikärkeen siirtymisen johdosta ja lopulta pytty annettiin vielä ottelun jälkeen kouraan erinomaisen lukkaroinnin myötä. Kärpäsiä Kirin etenijöistä syntyi useampi kappale.

Toisella jaksolla Roope Korhonen pääsi rokottamaan heti ensimmäisessä vuorossa Kirin 2-puolta, kun kakkospesän päälle suunnattu lyönti karkasi kiinniottajien ulottumattomiin. Kaukalomainen Hippoksen kenttä esti kuitenkin Roopen kauden ensimmäisen kunniajuoksun syntymisen ja lopulta tilanteesta merkattiin Jymylle kaksi juoksua Niko Korhosen ja Antti Hartikaisen kiitäessä kotiin.

Juoksuja syntyi tämän jälkeen vielä kaikkiaan kolme, toisen jakson näin päättyessä numeroin 5-0.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen.

– Kaikkiaan porukka teki edellisestä pelistä kotiläksynsä hyvin ja oli tänään energisesti kentällä valmis. Taistelua näkyi ja jokainen tilanne pelattiin huolella loppuun asti, Korhonen kehui.

Voitolla Sotkamo jatkaa sarjakärjessä pisteen erolla Vimpeliin. Seuraavaksi Jymy pelaa Helsingin Meilahdessa torstaina 12.6. klo 18 ja tämän jälkeen Tampereella Kaupin Urheilupuistossa lauantaina 14.6. klo 16.

Ottelun tilastot

-AH