Jymy palasi voittokantaan!

Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät 2-0 (4-2, 3-1)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy jätti tappiollisen viikonlopun onnistuneesti taakseen ottamalla kolmen pisteen voiton Hiukkaan saapuneesta Kouvolasta. Kouvolan Pallonlyöjät voitti joukkueiden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen toukokuussa, joten Jymyn revanssi onnistu täydellisesti. Myös Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen oli tuloksen lisäksi pelilliseen ilmeeseen tyytyväinen.

– Kaikesta aisti tänään, että joukkue on erinomaisesti reagoinut noihin kahteen tappioon. Kapteenisto tarttui tiettyihin asioihin ja muu joukkue tuli hienosti mukaan, Korhonen kiitteli.

Suomen huutokauppakeisari Aki Palsanmäki piti huutokauppaa ennen peliä ja pelin jälkeen. Tavara meni kuin kuumille kiville.

Suomen huutokauppakeisari Aki Palsanmäki piti huutokauppaa ennen peliä ja pelin jälkeen. Tavara meni kuin kuumille kiville.

Toisella jaksolla nähtiin varsinainen harvinaisuus. Tilanteen ollessa tasan toisessa vuoroparissa Toni Kohonen löi läpi 1-2-tilanteessa 2-rajasta. Pallo kimmahti 2-vahti Matti Latvalan räpylästä kohti Keskuskentän vanhaa katsomoa juoksuradan takana ja tällä kertaa kohtalo puuttui peliin: pallo hukkui juuri sopivan hetken ajaksi katsomorakenteisiin ja tilanteesta hieman hölmistynyt Kohonen pääsi juoksemaan kolmospesälle asti Niko Ja Topi Korhosen juostessa Tonin edessä kotipesään.

Kunnari 2-rajasta Hiukan pesäpallostadionilla on todellinen harvinaisuus, jota allekirjoittanut ei muista tapahtuneen miesten pääsarjassa ainakaan kolmena edelliskautena.

– Minä en edes muista, milloin olen viimeksi lyönyt kunnon 2-rajaleikkurin. Ei tuokaan häävi ollut, mutta kaikki lasketaan, Kohonen leukaili yleisölle.

Kunniajuoksun lisäksi Kohonen joutui toisella jaksolla pelituomari Jari Saarasen puhutteluun. Kohonen otti palautteen kuuliaisesti vastaan.

Kunniajuoksun lisäksi Kohonen joutui toisella jaksolla pelituomari Jari Saarasen puhutteluun. Kohonen otti palautteen kuuliaisesti vastaan.

Mainittava seikka ottelussa oli Kosti Rautiaisen paluu ulkokentälle sitten viime syksynä pelatun ensimmäisen finaaliottelun. Kosti puhkui intoa ja iloa palatessaan pitkän kuntouttamisjakson jälkeen takaisin räpylähommiin.

– Olen erityisen iloinen Kosti Rautiaisen puolesta. Pitkän ja kurinalaisen kuntoutusjakson jälkeen tänään koitti se päivä kun Kosti avausyhdeksikössä pelasi ja kyllähän siellä silminnähden iloinen ja onnellinen pelaaja oli, Korhonen hymyili.

Kosti Rautiainen tuulettaa ottelun voittoa.

Kosti Rautiainen tuulettaa ottelun voittoa.

Yleisöä oli pienestä vesisateesta huolimatta saapunut paikalle hieno määrä: 2072 kappaletta. Jymyn parhaana ottelussa palkittiin Niilo Piiponniemi, joka onnistui pääsemään kentälle sadan prosentin teholla seitsemän kertaa, eli joka kerran kuin vain oli lyöntivuorossa.

Seuraavan kerran Jymy pelaa tämän viikon perjantaina 24.7. Joensuussa Mehtimäen pesäpallostadonilla. Tuohon huippujännittävään, runkosarjan voittotaistelun kannalta tärkeään otteluun on tiedossa fanibussikyyti, josta löydät lisätietoa tästä linkistä. Peli alkaa klo 18 ja se kuullaan myös Jymyradiosta Radio Kajauksen Aalloilta ja nettiradiosta. Selostajana toimii Antti Haapasalo.

-AH