Jymy punnersi suoran voiton JoMa:sta

Sotkamon Jymy otti taisteluvoiton pirteän alkukauden pelanneesta Joensuun Mailasta, joka majaili ennen tätä päivää runkosarjan sijalla kuusi. Ottelu eteni nihkeästi molempien joukkueiden osalta, mutta Jymyn ratkaisijaksi ja kentän hahmoksi nousi tänään Jimi Heikkinen, joka tuntui onnistuvan kaikessa, mitä vain äkkäsi yrittää. Tästä oli osoituksena Jimin tehot: 1+5 lyötyä, yksi tuotu ja kymmenen kärkilyöntiä yli 80 prosentin teholla. Peli päättyi Sotkamon voittoon jaksoin 2-0(5-1, 3-0).

Kuosmanen: ”Kyllähän tämä oli huono esitys”

Ensimmäisellä jaksolla edettiin kaksi vuoroparia juoksuitta. Ensimmäisenä juoksun lyömisen jalossa taidossa onnistui Joensuun Maila, kun se sai rakennettua ajolähdön Jymykasvatti Jaakko Heikkiselle. Ennen Heikkisen lyöntivuoroa käytetty aikalisä osui ilmeisen sopivaan paikkaan, sillä Jaakko löi pallon väliin ja Lauri Kivinen kirmasi kotiin.

Joensuun johto näytti hetken kestävän jakson loppuun asti, mutta Sotkamo osoitti voittamisen kulttuuria neljännen vuoroparin tasoittavalla, kun Aki Orava ensin tasoitti pussarillaan tilanteen Niko Korhosen tuodessa. Tämän jälkeen estradi annettiin Jimi Heikkiselle, joka asetti pystymailalyöntinsä merkistä väliin, ja kun Joni Nousiainen kauhaisi pallosta ohi, eikä JoMan ulkokentällä ollut heti intressejä juosta pallon perään, tyhjentyi kenttä pajatson arvoisesti. Jakso päättyi näin juoksuin 5-1.

– Kyllähän tämä oli huono esitys. Me olemme nyt kaksi kertaa pelanneet kello 13 ja kummatkin pelit ovat olleet samanlaisia. Lataus ja tunnetaso kokonaan poissa, syy-seuraus on siinä, että nämä suoritukset olivat aivan surkeita. Ihan sama mikä joukkue tänään olisi ollut vastassa, niin peli olisi ollut samanlainen, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen manaa.

Mikäs se poikia noin hymyilyttää? - Jymyn pelaajilla oli hymy herkässä Jimi Heikkisen pajatsontyhjennyksen jälkeen. Jimi itse kommentoi päivän kuntoaan seuraavasti: "Ei väsytä, mutta hengästyttää."

Juoksut niukassa toisellakin jaksolla

Toinen jakso lähti komeasti käyntiin, kun sataprosenttisella teholla ja monipuolisella lyöntivalikoimalla tänään kentälle päässyt Niko Korhonen pamautti pystymailalyönnillä pallon kakkosjatkeelta Mehtimäen lepikkoon ja kiersi kunnarin. Vaikka kotijoukkueella oli pitkään mahdollisuus päästä peliin mukaan toisella jaksolla, ei Joensuun sisäpeli auennut millään.

Jymylläkään kotiuttajista ei ollut tunkua pelin jälkimmäiselläkään puoliskolla, mutta Jimi Heikkinen jatkoi edelleen vahvoja otteitaan. Ensin kolmannessa vuoroparissa kolmosella ollut Toni Kohonen koki hetkensä tulleen ja karkasi Jimin pystärillä kotipesään. Neljännessä vuoroparissa Heikkinen laittoi vielä pallon merkistä väliin ja Roope Korhonen kiisi kotiin. Joensuu jäi juoksuitta ja toisen jakson juoksut merkattiin pöytäkirjaan Jymyn hyväksi 3-0 ja näin koko ottelu jaksoin 2-0.

Toni Kohonen esittää tyylipuhtaan pystymailanäpäytyksen. Ottakaahan siitä mallia!

Joensuun pelinjohtaja Antti Eteläpää ei löytänyt ottelusta ylenmäärin positiivisia asioita.

– Lukujen perusteella pystyttiin pelaamaan suhteellisen tasainen peli, mutta kyllä tämä oli kaikkea muuta kuin hyvä ottelu. Jos Sotkamon haluaa voittaa, niin tällaisella toivotaan toivotaan sisäpelillä siihen ei pysty. Vähän pehmeitä ratkaisuja kaikkinensa mailan varressa, Eteläpää kertailee.

– Kyllä tämä porukka tietää, mikä tämän pelin henki on. Jos lähdetään tuolla tavalla pelaamaan, niin on tosi hankala pelin aikana saada kurssia käännettyä. Välillä pitää käydä tällaisia sukelluksia tekemässä, jotta muistetaan mistä se hyvä peli tulee koostumaan. En ole huolestunut, näitä pelejä tulee välillä sekaan ja tänään pystyttiin kolme pistettä vääntämään tästä hommasta, ruotii puolestaan Kuosmanen.

Ottelun tarkemmat tilastot tulossa.

Seuraava Sotkamon Jymyn peli on vieraskentällä tiistaina Pattijoen Urheilijoita vastaan. Viimeinen ennen juhannustaukoa pelattava mittelö alkaa klo 18.

Muista katsoa myös lehdistötilaisuus alla olevasta videosta, jossa serkukset ja ykköspalkitut Jimi Heikkinen ja Mika Väisänen kohtasivat saman teltan alla. Jimi kertoo videolla myös, miksei Hiukan katsomossa nähdä Jymy-vuvuzeloja.

-AH