Jymy puristi toisen otteluvoiton aurinkoiselta Rantakentältä

Kiteen Pallo – Sotkamon Jymy 0-2 (1-4, 0-1)

Ottelun tilastot

Voit äänestää Jymyn Bolt -kovinta työntekijää täällä!

Kainuulaiset hakivat ottelusarjan toisen voiton aurinkoiselta Kiteen Rantakentältä. Avausjaksolla selvähköön voittoon rullaillut Jymy puristi lopulta nimiinsä myös niukkajuoksuisen toisen jakson.

Kainuulaiset matkasivat aurinkoiselle Kiteen Rantakentälle. Perjantai-illan pesisnäytökseen lähdettiin Jymyn johtaessa puolivälieräsarjaa otteluvoitoin 1-0. Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen juoksutti pelaajat kiilaan myös ottelusarjan avausottelusta tutussa lyöntijärjestyksessä. Kiteen Pallo puolestaan oli pyöräyttänyt Lassi Vasaraisen ja Samu Vainikaisen numeroita keskipalkissa niin, että Vasarainen oli numerolla viisi ja Vainikainen numerolla kuusi.

Huttua keitettiin liki parinkymmenen asteen lämpötilassa. KiPan kapteeni Vasarainen vei hutunkeiton nimiinsä ja kellisti miesten Superpesiksen runkosarjassa parhaimmalla prosentilla huttua keittäneen Aapo Komulaisen. Vasarainen vei Pallon sisälle, joten todennäköisesti myös Jymy sai haluamansa aloittavan vuoron. Pallo onnistui rakentamaan ajotilanteen kahdella palolla, kun vierailijat saivat erityisesti Iivari Vihannon tulisen heittokäden turvin syötyä paloja vaihtotilanteissa sekä kärjestä että takaetenijästä. Keskiviikon ottelussa kotiutuksen kanssa vaikeuksissa ollut Jiri Pippola onnistui viemään isännät johtoon, kun napakka saumaveto pakoitti Jymyn linjan voimakkaaseen sivuttaisliikkeeseen ja pallo sirvahti. Syksyn tuoksuisessa illassa Hannes Pekkinen rakensi ajotilanteen Roope Korhoselle, joka toi vieraat tasoihin. Komulainen vei Jymyn johtoon painamalla kierteisen kumuran taakse väliin. Tuodut juoksut Vihannolle sekä Elmeri Purmonen.

Toisen aloittavalla kotijoukkue sai rakenneltua palottoman ajolähdön suoraan kolmen pelaajan voimin Juuso Latun avatessa peliä, Matias Litmasen ja Vainikaisen vaihtaessa. Kaksi yritystä tuotti kaksi paloa ja lopulta myös vuoron päättänyt kolmas palo vihellettiin ajotilanteen jatkoista. Jymy pyöritteli vastaavalla tavalla ajotilanteen kakkoskärjestä jokereiden voimalla. Roope Korhonen ja Juho Keinänen eivät onnistuneet, mutta Jussi Korhonen otti kotiutusvastuun kolmossaumavedolla harteilleen. Niilo Piiponniemi toi vieraat kahden juoksun johtoon.

Kolmannen aloittavalla kotijoukkue ei päässyt edes kakkospesälle: ensiksi Komulainen irroitti kärpäsellä Kasperi Kaksosen ja tämän jälkeen osin kiteeläisten avustamanakin Jymy päätti kotijoukkueen rimpuilun ykköspesälle. Komulainen oli asialla myös lopettavalla. Kumura väliin ja Jere Vikström pinkoi ensimmäisen jakson loppulukemat 4-1. Lopettavalla Kiteellä oli nopeasti kaksi ristiä taululla lopulta Pekkinen sai päättää jakson polttamalla Samu-Kalle Varosen kakkospesälle.

Roope Korhonen löi Jymyn ensimmäisen, tasoitusjuoksun avausjaksolla.

Toisen jakson alku ei ollut helpommasta päästä. Violetit saivat Vikströmin kolmoselle, mutta pesien täyttäminen tuotti tuskaa niin 0-3-tilanteessa kuin 1-3-tilanteessakin. Lopulta viimeisenä lyöjänä Roope Korhonen pääsi yrittämään Vikströmin kotiuttamista, mutta kotiutusyritys jäi ponnettomana polttolinjaan. Pallo sai tilannetta ja pari yritystäkin, mutta Pippolan merkattu kantoi Jussi Korhoselle kopiksi ja Niko Korhonen katkaisi Topias Kaksonen kumurayrityksen kolmossauman päältä.

Violettioranssien toinen vuoro oli edeltävän vuoron kaltainen. Niko Korhonen täytti takapesät, mutta seuraava varsilyönti oli merkkikotiutus, mikä jäi liian lähelle kotipesää ja näin Joona Lehtisellä oli helppo työ napata ensimmäinen palo. Tämän jälkeen Jymy ei saanut rakenneltua kolmostilannetta kuin vasta Roope Korhosen saateltua Kalle Kuosmasen kolmoselle. Viimeinen, merkkikotiutus kuitenkin kantoi kopiksi. Toisaalta myös kotijoukkue tuskaili tilanteen tekemisen kanssa omassa sisävuorossaan toisen lopettavalla. Samassa vuorossa Kiteen Lattu loukkasi harmittavasti jalkaansa 1-2-taipaleella. Vuoro vaihtui, kun kärjeksi pyrkinyt Vasarainen oli irti takakentän koppilyönnillä.

Kolmannen lopettavalla Jymy hyppäsi kärkeen kolmen pelaajan yli. Vihannosta kuitenkin ykköspalo ja hetken kuluttua myös Purmosesta oli puhallettu kaksi pitkää kakkospesältä. Lyöntikierros pyöri tuttuun paikkaan, missä Roope Korhosen piti saatella Kuosmanen kakkoselta kotia viimeisenä lyöjänä. Ensimmäinen vaihe onnistui, kotiutus puolestaan ei. Näin kolmannen lopettavalle edettiin kutkuttavista tasalukemista. Tiukassa tilanteessa myös 1300-päinen kotiyleisö äityi kannustamaan omiaan. Jymy torjui ensimmäisen rynnistyksen kakkoskärjestä. Yhden palon tilanteessa KiPa rakensi ajolähdön Pippolalle, mutta Niko Korhonen nappasi jo toisen palon tähän vuoroon katkaisemalla merkatun tappilyönnin kolmossauman päältä tässäkin vuorossa. Pekkinen tuhosi tilanteen jatkamista yrittäneen Pippolan ykköselle kakkosrajapienestä.

Neljännessä vuorossa Jymy hyppäsi jälleen kerran kärkeen, mutta kun tilanne kuihtui aikalisänkin jälkeen, niin ratkaisua lähdettiin hakemaan kolmen viimeisen lyöjän voimin. Komulainen säntäsi ykköselle kiskaistua ensiksi kumuran väliin, R. Korhonen saatteli kahta väliä ja viimeisenä lyöjänä Kuosmanen onnistui rikkomaan kuparisen. Toisella pystymaila merkistä kakkosjatkeelle ja kädet kohti aurinkoista Kiteen taivasta. Lopettavalla Jymy pelasi totutusti ulkona viisaasti. Isännät saivat rakennettua kahden palon tilanteen Pippolalle, mutta jaksovoiton kannalta tilanne kävi tukalaksi, kun Pippolan toinen lyönti kantoi laittomaksi. Viimeisellä Komulainen haistoi veren ja irroitti taktisella väärällään Vasaraisen. Pelituomari Eki Kutvonen vihelsi kolmesti pilliin ja Jymy siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon. Kainuulaiset veivät niukkatilanteisen ottelun 3-tilanteet lukemin 11-7.

Hannes Pekkinen ohjaa Jymyn peliä etukentällä.

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin neljä paloa ulkopelissä tehnyt, pari tärkeää juoksua lyönyt sekä toisen jakson ainokaisen tuonut lukkari Komulainen ja kakkospystin edestä uurasti kolme paloa kopparin tontilta heittänyt Vihanto (1 tuotu, 5/6 kl). Kotijoukkueen ykkönen oli Kaksosen veljeksistä kasperi ja kakkospalkinnon ansaitsi Litmanen.

Katso Boltin lehdistötilaisuus alta!

Puolivälieräsarja jatkuu Hiukassa sunnuntaina klo 16. Liput tuttuun tapaan osoitteesta: www.ticketmaster.fi/sotkamonjymy!

Puolivälierien otteluohjelma:

Ke 16.8. Puolivälierä 1 Sotkamon Jymy vs Kiteen Pallo
Pe 18.8. Puolivälierä 2 Kiteen Pallo vs Sotkamon Jymy
Su 20.8. Puolivälierä 3 Sotkamon Jymy vs Kiteen Pallo
Ti 22.8. Puolivälierä 4 Kiteen Pallo vs Sotkamon Jymy
To 24.8. Puolivälierä 5 Sotkamon Jymy vs Kiteen Pallo (tarvittaessa)
La 26.8. Puolivälierä 6 Kiteen Pallo vs Sotkamon Jymy (tarvittaessa)
Su 27.8. Puolivälierä 7 Sotkamon Jymy vs Kiteen Pallo (tarvittaessa)

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen