Jymy puristi voiton – Rönkkö käänsi avausjakson

Sotkamon Jymy – Kiteen Pallo 2-0 (5-3, 5-4)

Tiistaina Hiukkaan Jymyn vieraaksi matkasi alkukaudesta Jymyn supervuoroparin jälkeen kotikentällään kellistänyt Kiteen Pallo. Helteet vain jatkuivat, mikä toi 2539 katsojaa aistimaan jännittävää ja ennen kaikkea viihdyttävää kohtaamista Hiukan pesäpallopyhättöön.

Jymyn kokoonpanoon sairastuvalta palasi Antti Hartikainen, jonka paluu oli onnistunut. Pelinjohtaja Jani Komulainen vihjaili myös, että loppuviikosta sairastuvalta saataisiin helpotusta.

Hartikainen nettosi seitsemän kärkilyöntiä, toi yhden juoksun ja onnistui vaihtotilanneyrityksissään täydellisesti.

– Tänään meidän päävaihtajat onnistuivat juuri niillä tärkeillä hetkillä täydellisesti. Molemmilla jaksoilla nähtiin myös muutama erittäoin laadukas, voittava ulkopelisuoritus, Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Komulainen summasi.

Ensimmäisellä jaksolla Kitee nousi takaa-ajoasemasta johtoon, mutta viimeisen tasoittavalla Jymyn keula rakensi takatilanteen. Kitee ei kuitenkaan pudottanut ajolähtöä, josta seurannut vapaa takatilanne sopi mainiosti Lauri Rönkölle, jonka painava 2-puolen kumura karkasi auttamattomasti maisemiin. Tuloksena yksi kunniajuoksu, kaksi tavallista ja Jymylle jaksovoitto lukemin 5-3.

– Tässä on jo pitkän aikaa ollut lyönti mukavasti kepissä, mutta oikeastaan vasta viime aikoina se on alkanut näkymään tilastoissa, Rönkkö tuumasi.

Jere Vikström. Kärkimies ja helteiset kelit ovat varmasti vaativia.

Ulkopelisuorituksista nostettakoon esiin Antti Kiiskisen ilmiömäinen suoritus 2-luukusta, jonka seurauksena kolmas palo kotipesään ja lähes varmalta vaikuttanut juoksu tai jopa läpilyönti, jäi toteutumatta.

Toisella jaksolla Jymy piti ottelun hallinnan itsellään, mutta kuten avausjaksolla Kitee vänkäsi itsensä peliin mukaan. Toisen jakson ratkaisijaksi nousi Roope Korhonen, jonka kumura varmisti Jymylle puhtaan voiton, kun viimeisen tasoittavankin ulkopeli oli jämäkkää.

Jymylle puhdasvoitto 2-0. Torstaina joukkue matkustaa Pattijoen Urheilijoiden tykö ja sunnuntaina Ankkureiden vieraaksi Alajärvelle. Vierasottelut kuullaan Aito Kajauksen Taajuuksilla!

Huomasitko JymyJetin huutokaupan? Lue lisää täältä!