Jymy raivasi tiensä Halli-SM-finaaliin!

Sotkamon Jymy eteni Halli-SM-lopputurnauksen finaaliotteluun sen voitettua lauantaipäivän aikana Seinäjoen JymyJussit jaksoin 2-0 (3-1, 3-0) ja Joensuun Mailan niin ikään jaksoin 2-0 (1-0, 3-1). Sunnuntaina pelattavassa finaalissa vastaan asettuu Vimpelin Veto, joka päihitti Pattijoen illan viimeisessä kamppailussa.

Jani Komulainen on tehnyt hutunkeittojen voittamisesta taidetta. Tässä tappiolle jää Joensuun Mailan kapteeni Anssi Raitala.

Jani Komulainen on tehnyt hutunkeittojen voittamisesta taidetta. Tässä tappiolle jää Joensuun Mailan kapteeni Anssi Raitala.

JymyJusseja vastaan Sotkamon peli ei ollut hyvästä lopputuloksesta huolimatta täydellistä ja varsinkin sisävuorot jäivät usein lyhyiksi. Kainuulaisten tavaramerkiksi muodostunut pitävä ulkopeli nousi kuitenkin arvoonsa ja kun Roope Korhosen ja Kosti Rautiaisen ruuti oli kuivaa, voitti Jymy ottelun rutiininomaisesti.

– Ulkopeli oli erittäin laadukasta ja sisäpelissä pelasimme välähdyksittäin hyvää pesistä. Vanhempien pelaajien rutiinitaso näkyi kyllä tänään, kun taas nuorisokaartilla jäi ilman muuta parannettavaa, pelinjohtaja Mikko Kuosmanen summaa.

Antti Hartikainen käväisi JymyJusseja vastaan jokeripaidassa. Uudistunut jokerikalusto nauttii yllä olevassa kuvassa TehoSport-urheilujuomaa lähestulkoon synkronoituna.

Antti Hartikainen käväisi JymyJusseja vastaan jokeripaidassa. Uudistunut jokerikalusto nauttii yllä olevassa kuvassa TehoSport-urheilujuomaa lähestulkoon synkronoituna.

Ottelun tilastot

Toni Kohonen ulkopelin kapellimestarina

Toisessa pelissä vastaan tuli hyvällä asenteella kamppailuun lähtenyt Joensuu. Turnausisäntä rakensi, kuten olettaa saattoi, suurimman osan tilanteistaan lyöjämörssäri Juha Niemelle, olihan mies takonut aamun pelissä peräti viisi juoksua JymyJussien ulkokentästä. Neljästä kotiutusyrityksestä huolimatta Niemellä oli jälleen hankaluuksissa loistavasti pelanneen Jymyn lukkari Toni Kohosen kanssa ja lyödyt säästyivät seuraavaan kertaan.

– Olen erittäin luottavainen ulkopelimme suhteen. Toni oli tänään erittäin hyvä lautasen ääressä. Tästä on hyvä jatkaa finaalissakin, Kuosmanen kiittelee.

Kun pirteästi kannustanut kotiyleisö ei saanut Niemestä ratkaisijaa, käytti Sotkamo tilaisuutensa hyväksi. Ensimmäisen jakson ainoan juoksun löi koukkunäpäytyksellä Kosti Rautiainen. Kostin näpyn perään lähtenyt JoMa-lukkari Mika Väisänen pompotti palloa kädessään sen verran, että Meksikon pikajunan lailla kotiin puksuttanut Aki Orava sai syöksyä rauhassa kotipesään.

Aki "Meksikon pikajuna" Orava ja Toni "Kultajunan konduktööri" Kohonen tarkkaavaisina aikalisällä.

Aki Orava ja Toni Kohonen tarkkaavaisina aikalisällä.

Roope Korhonen Ja Toni Kohonen löivät toisen jakson juoksut jymyläisille ja kun Joensuun ainoan juoksun löi pallon komeasti kakkosjatkeelle tiputtanut Anssi Raitala, eteni Sotkamo turnausfinaaliin.

Ottelun tilastot

– Kun otamme huolimattomuusvirheet sisäpelistä pois ja pakotetaan kaverit tekemään palot lyönneistä, silloin olemme varmasti vahvoilla huomenna, Kuosmanen pohtii luottavaisena.

Finaaliottelu Vimpeliä vastaan pelataan sunnuntaina klo 16.00. Ottelun voi katsoa myös Pesis-TV:stä tästä linkistä.

-AH