Jymy saapuu Kajaaniin – Superpesiskamppailu avaa Kajaanin kesätapahtumat

Kajaanilaiset urheilun ystävät saavat kokea harvinaista herkkua, kun Sotkamon Jymy tuo pääsarjatason pesäpallo-ottelun Kajaaniin tiistaina 3.7. klo 18. Pelissä Jymyä vastaan asettuu Hyvinkään Tahko. Portit Kajaanin keskuskentällä aukeavat jo klo 17, joten paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. SuperJymy Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Jimi Heikkinen taustoittaa ideaa pelata yksi kotiottelu Kajaanissa.

– Kajaanissa ei ole kovin paljon massatapahtumia ja haluamme näin tuoda positiivista värinää kaupunkiin. Viime vuonna Kajaanissa pelatussa ottelussa oli aitoa pesishenkeä ja haluamme ottelutapahtumalla ja sen oheistoiminnalla luoda hyvän startin heinäkuun muita tapahtumia ajatellen, kertoo Heikkinen muistellen viime kesän Kajaani-peliä, jolloin keskuskentän lehterit olivat tupaten täynnä.

Viime vuonna katsomot olivat pullollaan. SuperJymy Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heikkisen mukaan istumapaikkoja keskuskentälle pyritään järjestämään tänä vuonna entistäkin enemmän.

Jani Komulainen: ”Tahko potentiaalinen menestyjäjoukkue”

Vastaan asettuva Hyvinkään Tahko on pelannut alkukauden erittäin pirteästi. Joukkue on juhannustauon jälkeen sarjataulukossa heti Jymyn perässä kolmannella sijalla ja joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tällä kaudella Hyvinkäällä voittajaa jouduttiin hakemaan supervuoroparista asti, jolloin Jymy veti pidemmän korren. Sotkamon Jymyn joukkueen kapteeni Jani Komulainen korostaakin Tahkon hyvää peli-ilmettä.

– Vaikeuksista huolimatta Hyvinkää pelaa iloista peliä ja se on joukkue isolla J:llä. Joukkueen jokainen pelaaja esittää tällä hetkellä parastaan ja Tahko onkin potentiaalinen menestyjäjoukkue, Jani toteaa.

– Jos yksittäisiä pelaajia nostetaan joukkueesta esiin, niin Juha Korhonen on vaarallinen vasuri, jolla on läpilyönnin uhka joka tilanteessa. Myös sotkamolainen Jere Vikström on huippulahjakkuus ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten Jere tulee onnistumaan ulkopeliämme vastaan, jatkaa Komulainen viitaten tällä kaudella Hyvinkäälle vuokralle lähteneeseen Jymykasvattiin, joka nyt ensimmäistä kertaa pääsee ottelemaan kasvattajaseuraansa vastaan.

Mielenkiintoinen lisä Tahkon joukkueessa on myös kesken kautta Kankaanpäästä kasvattajaseuraansa palannut Antti Vihtkari, joka tuli paikkaamaan Mikko Linnaluoman loukkaantumista.

Sotkamon Jymyn kapteeni Jani Komulainen löi ja toi viime kesän Kajaani-pelissä yhden juoksun.

Kainuulaista ruokaa ja kaunista musiikkia

Sotkamon Jymyn miesten superpesisjoukkue on yhteistyössä ProAgria Kainuun, Maa- ja kotitalousnaisten ja MTK Pohjois-Suomen kanssa ottanut tällä kaudella kainuulaisen lähiruoan vahvasti osaksi ottelutapahtumiaan. Muun muassa kotiotteluiden VIP-menujen pääraaka-aineet koostuvat Kainuun pelloista, metsistä ja järvistä saaduista antimista. Kajaanissa pelattava ottelu ei ole poikkeus ja paikalle saapuville katsojille onkin tarjolla lähiruokaherkkuja, kuten kyyttöpyttipannua, lettuja sekä paistettuja muikkuja.

Ottelun yhteydessä katsojat saavat nauttia myös musiikista, sillä tapahtumassa esiintyy ennen ottelun alkua myös kainuulainen vuoden 2011 Tangomarkkinoiden laulukilpailun finalisti Heikki Koskelo. Jos huimapäisyyttä riittää, voi tämän lisäksi myös kokeilla Go Vuokatin tarjoamaa jättiläisen keinua.

Lipun Kajaanissa pelattavaan otteluun pystyy ostamaan etukäteen Lippupalvelusta, Kajaanin Citymarketin infopisteeltä tai suoraan keskuskentän portilta. Lippuja on myynnissä ennakkoon myös Sotkamossa kahvila Murusessa, ravintola Messissä sekä Katinkullan vastaanotossa.

-AH