Jymy sai revanssinsa

Sotkamon Jymy – Hyvinkään Tahko 1-0 (2-2, 4-0)

Juoksuilla ei edellisen kohtaamisen tapaan mässäilty, kun Jymy ja Tahko iskivät yhteen Hiukan pesäpallostadionilla, mutta voiton Jymy tällä kertaa sai napattua parintuhannen katsojan edessä, kun vierailijoille jäi vain luu käteen. Vierasjoukkue Tahko pelasi toisen ottelun kahden päivän sisään, eikä se saanut tällä kertaa kummastakaan kamppailusta pistettäkään.

– En osaa sanoa oikein mitään. Sellanen kuva jäi, että Jymy teki sen, mikä riitti ja vain sen, mikä riitti, Tahkon pelinjohtaja Sami Sirviö totesi pettyneenä.

Tahko kävi kyllä johtoasemassa ottelun ensimmäisellä jaksolla, kun Juha Korhonen mäiskäytti pallon takaa keskeltä kohti mainosaitoja kahden juoksun arvoisesti. Jymy tuli tasoittavalla vuorolla tasoihin harhaheiton avustuksella, mutta puhti ei riittänyt enää johtojuoksun saamiseen.

– Ulkopelissä pelattiin hyvin, siellä oli paljon hyviä asioita. Sisäpelissä tehtiin paljon vääriä lyöntivalintoja. Siinä syy on kyllä pelinjohtajassakin, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertasi.

Ottelua oli myös jännäämässä näyttelijä Riku Nieminen, joka hauskuutti suomalaisia televisionkatsojia muutama vuosi takaperin Putous-ohjelmassa Heikkis-Jamo nimisellä sketsihahmollaan. Oikealla kuvassa pesäpallokenttien Heikkis-Jamo!
Ottelua oli myös jännäämässä näyttelijä Riku Nieminen (kuvassa vasemmalla), joka hauskuutti suomalaisia televisionkatsojia muutama vuosi takaperin Putous-ohjelmassa sketsihahmolla nimeltään Heikkis-Jamo. Oikealla kuvassa taas Jymylegenda Jarmo Heikkinen, eli tuttavallisemmin Heikkis-Jamo. Jamojen kohtaaminen sai miehien suut messingille!

Toinen jakso alkoi Jymyltä paremmin, kun joukkue siirtyi ensimmäisessä vuorossa 2-0 -johtoon ja kasvatti johtoasemaansa vielä kahdella juoksulla toisessa vuoroparissa.

– Tietynlainen läpilyönnin uhka tuossa Tahkossa on, ettei tuo 4-0:kaan tuntunut niin turvalliselta, Kuosmanen heitti.

Tahkon sisäpeli ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen toisella jaksolla eikä joukkue saanut juoksuakaan aikaiseksi.

– Tää on vähän harvinaisempaa Tahkoa, että ulkopeli oli parempaa kuin sisäpeli, Tahkon parhaana palkittu Juha Puhtimäki hymähti.

Jymyn parhaana palkittiin 7 kärkilyöntiä täydellä onnistumisprosentilla kerännyt Niilo Piiponniemi.

Seuraavaksi Jymy pelaa jo lauantaina 16.7. kotikentällä Seinäjoen JymyJusseja vastaan klo 15. Teemana silloin on retro ja pelistä löytää lisätietoa tästä linkistä.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo