Jatkosopimuksia ja uusi pelinjohtaja – Jymy satsaa tulevaisuuteen

Pesäpallokauden 2015 ennätykselliseen viidenteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen päättänyt Sotkamon Jymy satsaa toden teolla siihen, että seura pysyy jatkossakin pelillisesti valtakunnan kärjessä.

Tulevan kesän pelinjohtajaksi yhden kauden sopimuksella siirtyy seuran urheilutoimenjohtaja Mikko Kuosmanen, joka toimi aiemmin Jymyn Superpesisjoukkueen pelinjohtajana kausina 2008-2013. Kaksi viimeistä kautta joukkueen peräsimessä ollut Mikko Korhonen siirtyy niin ikään yhden vuoden sopimuksella seuran valmennuspäälliköksi, jonka vastuulla on A-poikien valmennus ja pelinjohto. Tämän lisäksi Korhonen koordinoi niin Suomensarjajoukkueen, A-poikien, B-poikien kuin C-poikienkin valmennuksen. Miesten Suomensarjajoukkue sekä A-pojat siirretään edustusjoukkueen toimintaa pyörittävän taustaorganisaatio SuperJymy Oy:n alaisuuteen.

Valmennusjärjestelyt ovat Kuosmasen mukaan osa suunnitelmaa, jossa seuran omia kasvatteja saadaan kasvatettua edustusjoukkueeseen lähivuosina.

– Kolmen vuoden sisällä joukkueemme tulee muuttumaan radikaalisti. Nyt meillä on organisaatiomme huippuvalmentaja kasvattamassa uusia pelaajia, jotta saamme omia kasvatteja nostettua edustusjoukkueeseen, kertoo Kuosmanen viitaten Mikko Korhosen pestiin.

– Minulle on erittäin tärkeää, että satsaamme omaan junioripolkuun voimakkaasti. Kun mietimme kokonaisuutta, niin tulimme siihen tulokseen, että tämä on paras paketti. Oma intohimoni valmentamiseen ei ole tietenkään myöskään kadonnut, Kuosmanen jatkaa.

Pelinjohtajana mestaruuksia neljään kertaan huuhtonut Mikko Kuosmanen palaa Superpesikseen pelinjohtajaksi.

Pelinjohtajana mestaruuksia neljään kertaan huuhtonut Mikko Kuosmanen palaa Superpesikseen pelinjohtajaksi.

Nuorisokaartille pitkiä jatkosopimuksia

Menestyksen kivijalkaa rakennetaan myös nykyisten nuorien pelaajien pitkäaikaisilla sopimuskiinnityksillä. Kahden vuoden jatkosopimukset syntyivät Onni Määtän ja Lauri Rönkön kanssa, joskin Rönkkö pelaa vuokralla Imatran Pallo-Veikoissa tulevan kesän. Pidempiä sopimuksia ovat tehneet myös finaaleissa yhdeksikköön noussut Topi Korhonen, sekä A-junioreissa lukkarin paikalla pelannut Riku Niemi. Heidän kolmevuotiset sopimuksensa ulottuvat syksyyn 2018 asti.

Pisimmälle ulottuvat jatkopahvit ovat tällä hetkellä Niilo Piiponniemellä sekä Niko Korhosella. Kaksikolla oli vielä yksi sopimuskausi jäljellä, mutta molemmat ovat allekirjoittaneet jo tässä vaiheessa uudet kolmen vuoden mittaiset sopimukset, joten kärkimiesten kontrahdit jatkuvat aina syksyyn 2019 asti.

– Tämä on kaksikko, jonka ympärille uusi Jymy tulee rakentumaan. Rauhoitimme tilanteen ja teimme pitkät sopimukset jo ennen ensi vuotta, Kuosmanen paljastaa.

Kuosmanen asettaa myös itselleen tavoitteita kyseisten herrasmiesten sekä vielä kolmannenkin pelurin kohdalla.

– Jos miettii omaa tavoitetta valmentajana niin kyllä se tulee olemaan näiden kahden pelaajan sekä Markus Tuikan ja Topi Korhosen kasvattaminen ykköskorin pelaajiksi aivan lajin terävimmälle huipulle. Korhosen Mikko tuo nyt sitten seuraavaa aaltoa.

Kaiken huippuna joukkueen kapteenina toiminut ja syksyllä kahdennentoista mestaruutensa voittanut Jani Komulainen jatkaa uraansa. Komulaisen kaudella 1997 alkunsa saanut ura jatkuu vuoden mittaisella sopimuksella.

Niko Korhonen (vasemmalla) ja Niilo Piiponniemi (keskellä) ovat jatkossakin tärkeä osa Jymyn kokonaisuutta.

Niko Korhonen (vasemmalla) ja Niilo Piiponniemi (keskellä) ovat jatkossakin tärkeä osa Jymyn kokonaisuutta.

Sopimustilanne 14.10.

2016

Hartikainen Antti
Hyvönen Janne
Kohonen Toni
Komulainen Jani
Korhonen Niko J.
Korhonen Roope
Rautiainen Immo
Rautiainen Kosti
Sigvart Veli-Matti
Tuikka Markus

2017

Rönkkö Lauri (Vuokralla IPV:ssä kauden 2016)
Määttä Onni (Vuokralla Kempeleen Kirissä kauden 2016)

2018

Korhonen Topi
Niemi Riku

2019

Piiponniemi Niilo
Korhonen Niko

(Muokattu 13.11. viimeisimmät sopimusmuutokset)

Pelinjohtaja: Mikko Kuosmanen (2016)
Valmennuspäällikkö: Mikko Korhonen (2016)