Jymy solmi pelaajasopimuksia – Aki Oravalle ja Saku Hakkaraiselle kahden vuoden kiinnitys

Sotkamon Jymy ja Aki Orava ovat solmineet kahden vuoden jatkosopimuksen. Sopimus kattaa kauden 2014 loppuun asti. Toista kauttaan Jymyn paidassa aloittava Orava oli varsin tyytyväinen sopimuksen synnystä ja oli tapansa mukaan hyvin humoristisella päällä, kun häntä pyydettiin kommentoimaan päätöksen syntyä.

– Minä ajattelin että kun joku ensimmäisenä kysyy, niin sinne mennään ja Jarmo sattui ehtimään ensiksi.

– Kun yhden vuoden on tässä junassa ehtinyt olla mukana, niin kynnys vaihtaa (seuraa) on äärettömän kova, sama kun Mersulla pääsee kerran ajamaan, niin vaikea enää vaihtaa, jatkaa Aki hymynkare poskella.

29-vuotias Orava on uransa aikana Miesten Superpesiksen runkosarjassa ennen tätä kautta pelannut 151 ottelua, joissa hän on lyönyt juoksuja 11+70, tuonut 157 juoksua ja kärkilyöntejä on kertynyt 717 kappaleen verran. Kerrottakoot vielä, että Aki löi yli puolet noista juoksuista viime kesän aikana, vaikka hän on ehtinyt pelata miesten korkeimmalla sarjatasolla jo kaudesta 2006. Viime kauden voidaankin sanoa menneen hänen kohdaltaan nappiin ja tänä vuonna tältä sähäkältä ja sanavalmiilta etumieheltä on varmasti odotettavissa myös hyviä otteita. Kun Akilta kysyttiin, voisiko hän nähdä itsensä Jymyn paidassa vielä tulevankin sopimuskauden jälkeen, ei hän nähnyt siihen mitään esteitä.

– No miksipäs ei, kyllä kilpaurheilussa kaikki haluavat menestyä ja olla mahdollisimman hyvässä joukkueessa, niin täällä se on varmasti vielä kymmenenkin vuoden jälkeen mahdollista. Ihan turha lähteä mihinkään härppimään, Orava virnistää.

Myös SuperJymy Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heikkinen oli tyytyväinen sopimuksen synnystä.

– Halusin kiinnittää huippuetumiehen myös tuleville vuosille. Aki tuo joukkueeseen pelitaitojensa lisäksi huumoria ja hyvää joukkuehenkeä, Heikkinen kertoo.

Oravan lisäksi Jymy teki sopimuksen myös heinäkuussa 18 vuotta täyttävän lahjakkaan tulevaisuuden lupauksen Saku Hakkaraisen kanssa. Tämän toisen polven pesäpalloilijan sopimus on niin ikään kahden vuoden mittainen.