Jymy taikinoi voiton supervuoron kautta

Sotkamon Jymy – Kiteen Pallo 2-1 (0-6, 6-2, 2-0)

Ottelun tilastot

Jymy palasi tositoimiin parin päivän huililta, kun Raimo Bragge saapui suojatteineen aurinkoiseen Hiukkaan. Kiteen rosteri olikin kokenut kovia muutoksia, mutta niin vain vierailijat ryöstivät Kainuusta pisteen. Ottelua oli seuraamassa suuri joukko Kainuun rastiviikkolaisia ja tämän kesän yleisöennätys kirjataankin nyt muotoon: 3287.

Sotkamon Jymyn avausjakso oli kehno. Kosolti muutoksia kokoonpanoon tehnyt Kiteen Pallo sai puolestaan heti aloittavalla lentävän lähdön iskemällä kaksi juoksua. Osittain ensimmäisellä jaksolla nähtiin vieraiden hyviä lyöntejä, mutta mahtui sekaan myös paljon huolimattomuusvirheitä omassa ulkopelissäkin.

Samaan hengenvetoon todettakoon, että monilla vapailla välilyönneillä Kiteen kopparit pystyivät suolaamaan Jymyn etenijät aivan kotipesän kynnykselle.

Hiukassa nähtiin tämän kesän yleisöennätys.

– En tiedä, kaveri sai pari pinnaa eteen ja me ei vaan saatu ukkoa kotiin. Se ei pyörähtänyt käyntiin ensimmäisellä jaksallo, mutta onneksi toisella jaksolla alettiin jo pelaamaan pesistä, Jymyn ykköspalkittu ja kolme juoksua lyönyt Antti Korhonen kommentoi.

Toisella jaksolla Jymy sai juonesta kiinni, mikä alkoi konkretisoitumaan myös tulostaululla. Hallittu jakso, jonka viimeinen niitti nähtiin neljännen aloittavalla, kun liki kaksi lyöntikierrosta tahkonnut Jymy iski neljä juoksua ja pudotti takaa-ajajat kyydistä.

Supervuoroparissa Jymy jätti vierailijat vaille mahdollisuutta. Perusajolähtö, Antti Korhonen lyö ja Niilo Piiponniemi tuo oli yksinkertainen kaava. Tämän perään vielä Roope Korhonen takoi reiän ulkokenttään Joni Rytkösen tuodessa. Jymy piti vierailijat täysin aisoissa ulkovuorossa ja palasi näin ollen voittokantaan.

Antti Korhonen johti tänään sisäpeliä edestä.

– Ensimmäisellä jaksolla sotkettiin oma peli Ville Liukkuun ja tuomarin linjaan, mutta toiselle jaksolle yksinkertaistettiin peliä, otettiin pari yllätysottoa, niin saatiin sisäpeli rullaamaan ja päätä auki, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen avasi.

– Arvokas voitto. Tässä sarjassa ei ole yhtään ennakkoon voitettua peliä ja tämä oli hyvä osoitus siitä, Komulainen jatkoi.

Jymy voitti ottelun 3-tilanteet selkeästi 24-15.

Ottelun lehdistötilaisuus katsottavissa alta:

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Olli Korhonen, Jami Ivanoff