Jymy taipui ennätysyleisön edessä

Sotkamon Jymy – Pattijoen Urheilijat 1-2 (2-4, 9-4, 1-1, 3-4)

Ottelun tilastot

Pesäpallokesän ennätysyleisö, peräti 4116 katsojaa, sai pesiselämyksiä koko rahan edestä, kun Jymyn ja Pattijoen välinen peli venähti aina toiseen kotiutuskisaan asti raahelaisten viedessä ottelun lopulta nimiinsä.

Katsomoon oli saapunut runsaasti pesisjunioreita, sillä Sotkamossa aloitettiin tänään sunnuntaina pesäpallon tenavaleiri, johon osallistuu ennätyksellisesti peräti 114 joukkuetta. Pelin venyminen tiesi hikikarpaloita kannattajien lisäksi myös leiriorganisaatiolle, sillä osan otteluista oli määrä alkaa Hiukassa heti Superpesisottelun tauottua.

Leirivalan vannoi Kärsämäen Katajan Sampo Laitila.

Jymyn kiusana pitkin ottelua oli lapsukset ulkopelissä. Pattijoki hyödynsi nämä virheet kiitettävällä tehokkuudella.

– Ulkona oli hyviäkin suorituksia, mutta me otettiin Pattijoki tähän peliin mukaan. Sitten kun heillä tuli flow päälle, niin se kesti loppuun asti, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen harmitteli.

Tunnelmaa kamppailussa riitti!

Illan kingi Jymyn joukkueesta oli Roope Korhonen, joka onnistui kotiutuksessa peräti kahdeksan kertaa. Roopen tirvaisu 3-luukusta toisella jaksolla oli jopa niin voimakas lyönti, että pallo pomppasi puoli metriä 3-puolen rantatöyrään päällä sijaitsevien mainostaulujen ylitse, vaikka niin usein Hiukassa jännitetään sitä, nouseeko pallo rinteen päälle sujahtaen mainostaulujen alta. Pallo ei ole tipahtanut maahan luultavasti vieläkään.

Pojat juhlimassa Roopen kunnaria toisella jaksolla.

Seuraavan kerran Jymy pelaa torstaina klo 18 kotikentällään Hiukassa Hyvinkään Tahkoa vastaan. Ottelu on niin sanottu leiripeli, johon saapuu ennen leiridiscon alkamista pesisleirille osallistuvat joukkueet. Istumapaikka kannattaa olla siis varaamassa ajoissa!

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo