Jymy taipui Koplalle – ”Nähtiin, minkä verran ollaan jäljessä tällä hetkellä!”

Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy 2-0 (4-0, 2-1)

Ottelun tilastot

Jymy kohtasi kärkimatsissa sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Pallonlyöjät. Kotijoukkue oli odotetun vahva ja Jymy joutui taipumaan oman sisäpelin yskällehdessä. Joukkueiden tason mittausta KSS Energia Areenalla jännitti reilut 1300 silmäparia.

Ottelu alkoi hutunkeitolla, missä kokeneet kehäketut venyttivät kämmenistä millejä. Lopulta Koplan kapteeni Matti Latvala vei pidemmän korren Roope Korhosesta. Jymy sai tasoittavan vuoron, mikä vaikutti ensialkuun hyvältä vaihtoehdolta. Jymy nimittäin torjui kotijoukkueen kotiutusyrityksen Niko Korhosen johdolla. Tasoittavallaan Jymy sai niin ikään takatilanteen, mutta yhdeksikköön palannut Juho Hacklin suolasi Roopen vapaasta lyönnistä Joni Rytkösen kotipesään. Myös Jere Heikkinen pääsi yrittämään kotiutusta, mutta tuloksetta.

Toisessa vuorossa Kopla sai tilanteen kärjestä. Aapo Komulainen tarjoili taktista väärää, joka ei kuitenkaan osunut kohdilleen. Seuraavassa syötössä Koplan kaari oli tarkkana ja huusi koko kaaren voimin lyhyellä asennolla syötetyn syötön vääräksi ja näin Kopla siirtyi 1-0 johtoon vapaataipaleen turvin. Kovaan lyöntikuntoon äitynyt Ossi Meriläinen lisäsi johtoa lyömällä perästä vastustamattoman kumuran keskelle taakse. Jymyn tasoittavasti ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, sillä hyökkäys kakkoskärjestä tuotti nopeasti kaksi paloa, jonka jälkeen peluutus oli selvää: kaikki palot käytetään kakkoskärkeen ja turvataan seuraavan vuoron aloitus hyvistä asemista. Koplan Patrik Vartama ansaitsee kehut kyseisen ulkovuoron suorituksista.

Kolmannen aloittavalla kotijoukkue meinasi tuhria vuoron viimeisellä lyötyihin laittomiin vaihtoyrityksiin, mutta lopulta Janne Kivipellolle rakennettiin tilanne. Mies kiitti ja puhkoi kolmossauman juoksun arvoisesti. Tilanteesta syntyi myös kolmas palo. Tasoittavalla Jymy sai rakennettua yhden palon tilanteen kärjestä. Roopen jatkettu pussinpohja jäi vajaaksi ja näin Arttu Ruuska ennätti katkaisemaan kotiutusyrityksen. Toisella edelleen kovassa lyöntivireessä oleva Roope löi pallon väliin, mutta kolmosella oltiin telineissä. Heikkinen pääsi yrittämään aktiivista kierteisellä kakkosrajanäpäyksellä, mutta lukkari Kivipelto oli kärppänä paikalla, haki pienen ja ehti kotipesään polttamaan Niilo Piiponniemen.

Aapo pelasi lukkarina erinomaisen ottelun ja sotki kotijoukkueen sisäpeliä.

Neljäs vuoropari oli kuin uusintaa edellisestä: ahtaalle ajettu Kopla onnistui kuin onnistuikin, kun vikkeläkinttuisena kärkimiehenä tunnettu Vartama kipitti kotipesään. Frame sinne ja tänne, mutta Jymyn pienestä purnauksesta huolimatta juoksu oli tosiasia. Tasoittavalla Jymy sai talatilanteen, mutta lopulta kiri hiipui. Ensimmäisellä jaksolla kolmostilanteet kirjattiin kotijoukkueelle 6-5. Vähistä tilanteista Kopla onnistui lyömään pinnat hurjalla prosentilla.

Toinen jakso alkoi niin ikään takkuisesti, kun Niko Korhosen lyöntivuoron jälkeen taululla oli jo kaksi paloa. Kopla oli pelille kuvaavasti napsun edellä ja iski tasoittavallaan juoksun, kun hetkellisesti jopa huonolta etenemiseltä vaikuttanut tilanne kääntyi juoksuksi räpylävirheen seurauksena. Aapo Komulainen vastasi käytännössä jokaisesta syntyneestä palosta.

Jymyn sisäpeli ja eritoten vaihtotilannepelaaminen jatkoi takkuilemistaan, eikä tilannetta syntynyt. Toisen tasoittavalla Komulainen sotki kotijoukkueen peliä, mutta pomputtajat rakentelivat kuitenkin kahden ristin tilanteen Meriläiselle. Juho Keinänen päätti vuoron.

Niko Korhonen oli Jymyn kakkospalkittu.

Kolmas vuoro alkoi olla viimeisiä hetkiä Jymylle nousta mukaan taisteluun jaksovoitosta, muttei onnistunut. Neljännen aloittavalla viimeinen rypistys toi Jymyn avausjuoksun, kun Roope löi pallon kylmänviileästi väliin takatilanteessa etenijöiden edetessä. Seuraava kumura suuntautui kakkosjatkeelle: erinomaisesti pelannut koppari Hacklin kuitenkin päätti Jymyn rypistelyn. Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi tyhjentävästi peliä ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Kaikki kunnia Kouvolalle, nyt me nähtiin, minkä verran ollaan jäljessä tällä hetkellä.

Jymyn parhaaksi palkittiin erinomaisesti pelannut lukkari Aapo Komulainen sekä kuusi onnistumista kahdeksasta sisäpelissä saalistanut Niko Korhonen. Koplan ykkönen oli Patrik Vartama ja kakkonen Ossi Meriläinen. Lopulta Kopla vei 3-tilanteet 13-8.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Tänään jäi rutkasti parannettavaa, mutta kurssi voidaan kääntää maistuvassa paikassa tulevana torstaina kotiavauksessa Vetoa vastaan!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen