Jymy taistelee Jyväskylässä lopputurnauspaikasta

Sotkamon Jymy matkustaa tulevana lauantaina Jyväskylään taistelemaan halli-SM lopputurnauspaikasta. Jyväskylässä Hipposhallissa pelattavassa alkuturnauksessa vastaan asettuu viime talven tavoin Jyväskylän Kiri ja Hyvinkään Tahko. Tavoitetta Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhoselta udellessa vastaus on jämäkkä ja yksiselitteinen: paikka lopputurnauksessa.

– Aina kun pelataan ja kilpaillaan, niin tavoitteena on voitto, Korhonen täräyttää.

Viime vuonna Jymy marssi lopputurnaukseen voittamalla molemmat ottelut, mutta itsestäänselvä paikka lopputurnauksessa ei tule olemaan, sillä muuttoliikettä pelaajien osalta on molempiin joukkueisiin tapahtunut.

Tahko naarasi pelinjohtaja Sami Sirviön lisäksi itselleen lukkarismiehenä ja sisäpelissä vaihtajana toimivan Juha Puhtimäen ja Jyväskylän Kiri onnistui kaappaamaan viime syksyn pronssijoukkue Joensuun Mailasta mailataituri Hannu Kiukkosen. Kiriin siirtyi myös 7 kautta Tahkossa pelannut Miikka Matikka, näin muutamia siirtoja mainitaksemme.

– Molemmat joukkueet (Tahko ja Kiri) ovat viime kauteen verrattuna vahvistuneet. Tahkolla on nyt kova prosenttivaihtaja Juha Korhosen edessä ja Kirillä taas on hyvin nopea joukkue, Korhonen kertoo.

– Kirin viime kausi oli epäonninen loukkaantumisten myötä, mutta odotan heille nyt paljon parempaa kesää, hän jatkaa.

Jymy pelasi yhden harjoitusottelun hallissa ennen alkuturnausta. Tuon ottelun anti oli Korhosen mukaan lupaava.

– Kenraaliharjoitus oli kyllä pelinä äärimmäisen eheä ja saman on jatkuttava lauantaina. Kun pelit ovat lyhyitä (3+3 vuoroparia), niin helppojen virheiden määrä on entistä tarkemmin pidettävä pienenä, jotta jaksovoitoista voidaan taistella.

Hipposhallin olosuhteet ovat samankaltaiset kuin Ouluhallissa, joten nopea alusta ja yhden pesävälin ylitykseen oikeuttavat läpilyönnit voivat tietää juoksurikasta alkuturnausta.

Roope Korhonen oli vuosi sitten Jyväskylässä pitelemätön. Tästä olivat osoituksena 8 lyötyä ja 3 tuotua juoksua.

Roope Korhonen oli vuosi sitten Jyväskylässä pitelemätön. Tästä olivat osoituksena 8 lyötyä ja 3 tuotua juoksua.

Otteluohjelma:

klo 12.45 Jyväskylä-Hyvinkää
klo 14.45 Hyvinkää-Sotkamo
klo 16.45 Sotkamo-Jyväskylä

Alkuturnaukset pelataan kolmen joukkueen lohkoissa yksinkertaisena sarjana.
Lopputurnaukseen selviytyvät lohkojen voittajat sekä kaksi parasta kakkosta.

Sotkamo-Pattijoki -harjoitusottelun (7.2.2014) videoraportti:

-AH